Massa: "Alonso m-ar ajuta să lupt pentru titlul mondial"

de Daniel Popescu
Joi, 17.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Felipe Massa este convins că Fernando Alonso l-ar ajuta în lupta pentru titlul mondial dacă ar ajunge în postura de a avea mai multe puncte decât spaniolul spre finalul sezonului.

Fernando Alonso este considerat pilotul de bază al Scuderiei Ferrari încă de la sosirea acestuia la echipă în 2010, element evidenţiat de numeroase curse în care brazilianul a fost nevoit să accepte ordine de echipe. Cu toate acestea, brazilianul afirmă că Alonso i-ar întoarce aceste servicii în cazul în care ar fi în postura de a fi unicul pilot al Scuderiei care luptă pentru trofeu spre finalul sezonului.

"Nu-mi imaginez o echipă care să nu vrea doi piloţi competitivi. Luptăm pentru două titluri şi sunt sigur că echipa mă va ajuta dacă voi fi într-o situaţie asemănătoare cu cea a lui Alonso din ultimii ani şi voi lupta pentru titlu. Îmi amintesc când Kimi Raikkonen era coechipierul meu şi cât de mult ne-am ajutat unul pe celălalt. Cu Fernando este acelaşi lucru, este munca de echipă, iar armonia dintre noi ajuta", a declarat el.

Urmareste Automarket
Deloc surprinzător, Massa consideră că Sebastian Vettel va reprezenta principala ameninţare la titlul mondial pentru Ferrari, însă admite că este foarte posibil ca şi cei de la McLaren să se implice în lupta pentru rezultatele bune obţinute anul trecut de Lewis Hamilton şi Jenson Button.

"Trebuie să aşteptăm şi să vedem noul monopost pe circuit, iar de la al doilea test vom avea ceva indicaţii, dar până în Australia nu vom şti dacă am făcut o treabă bună.

Vettel este cu siguranţă unul dintre principalii rivali, dar şi McLaren a terminat anul trecut cu un monopost foarte rapid, iar stabilitatea regulamentului înseamnă că şi ei vor fi implicaţi în luptă. În orice caz, am încredere în echipa mea şi sunt sigur că Ferrari va fi în lupta", a mai precizat el.

Via ESPNF1

Comentarii (8)

  • "numeroase curse în care brazilianul a fost nevoit să accepte ordine de echipe." ?????????
    De asta e Alonso nr.1 la Ferrari ? Cat de "numeroase curse" ? In sezonul din 2012 Alonso a fost "ajutat" (nu intimplator am pus ghilimelele de rigoare) in cursa din Corea, SUA si partial in Brazilia (aici a fost cu adevarat un coechipier si un joc de echipa cum demult nu am mai vazut la Ferrari). Dar in total au fost 20 de curse in sezonul din 2012! In restul de 17 curse cum a fost ajutat de catre Felipe "prefereatul" de la Ferrari ? Va dau si raspunsul : din pacate nicicum. Pentru ca Massa nu a contat deloc pana la jumatatea sezonului. Intrebarea e de ce s-a intimplat asta ? Fernando era lider iar Felipe nu stia ce sa mai faca cu masina. De ce sa intimplat asta ?
    16 19
  • Chm, chm, de cate ori a fost ajutat Hamilton de Button, sau invers?
    Aia de la RedBull sunt nevoiti sa-i saboteze masina lui Webber, pentru ca australianul e suficient de nebun sa nu-l ajute pe Vettel nici macar in cursa decisiva.
    Si sa nu uitam ca afirmatia respectiva se aplica nu numai pentru 2012, ci si pentru anii trecuti. Si atunci da, au fost chiar numeroase cursele in discutie.

    Inapoi la subiect, eu unul chiar cred ca , daca s-ar ajunge prin reducere la absurd la o astfel de situatie in care Massa sa se bata in ultima cursa pentru titlu, un Alonso iesit din carti l-ar ajuta. Problema e ca pana s-ajunga la o astfel de situatie pe final, vor avea grija Montezemolo si Domenicali ca spaniolul sa termine in fata inca mai de la inceputul sezonului...poate doar o accidentare , Doamne-fereste, de-a lui Alonso, sa permita o astfel de ipoteza sa devina realitate. La fel cum Irvine a fost runner-up in 1999, si Schumacher chiar a incercat sa il ajute.
    11 4
  • Alonso nu l-ar ajuta niciodata pe Massa sa cistige titlu.Massa este aerian ca de obicei.Dar mi-ar place sa cistige titlul !!!
    9 8
  • Mi-ar place sa castige titlul din umba. Adica sa vina numai pe 2-3-4 pozitii la fiecare cursa de grand prix.
    3 0
  • Alonso te-ar ajuta doar sa te infunzi. De ceva vreme doar asta face, dar principalul vinovat esti chiar tu ca pui botu'. Iti urez romanescul "Sa fii sanatos!"
    5 9
  • bernie
    Massa dormi ba in continuare ca te trezisi si incepusi sa vorbesti prostii mai mari ca tine.Tu n-ai contat niciodata cu adevarat la ferrari.Tu esti doar o umplutura de servant.
    4 8
  • investigatie_la_cultura
    ALonso nu poate ajuta pe nimeni indiferent cine este asa este el orgolios si probabil cand se va vedea nr 2 va renunta la formula 1
    4 4
  • Cata rautate la unii !
    Nici despre Schumi nu ar fi crezut cineva ca si-ar ajuta colegul ca sa castige in conditiile in care el nu mai are sanse la titlul la piloti. si totusi s-a intimplat.
    E interesant cum unii judeca un pilot fara sa aiba habar despre el. De ce oare Hamilton acum e prieten declarat al lui Alonso dar cand au fost impreuna la McLaren nu s-au inteles ? Mai mult, se considera unul pe celalalt cel mai bun pilot. Fara insa sa le afecteze relatia de prietenie. Asta nu denota respect reciproc ?
    Personal sint convins ca Alonso ar face tot ce ar depinde de el ca sa-si ajute colegul daca ar fi nevoie. Este absolut normal.
    A mai facut-o si cand a fost la Renault impreuna cu Jarno Trulli.
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru