Massa: "Am fost la psiholog pentru a reveni la forma obişnuită"

de Daniel Popescu
Joi, 12.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Felipe Massa a dezvăluit că a urmat o terapie la un psiholog profesionist pentru a trece peste rezultatele modeste din debutul sezonului.

Esential 4 este cea mai inalta pozitie pe care a terminat Felipe Massa o cursa in sezonul 2012
Felipe Massa a obţinut doar două puncte în primele cinci curse ale sezonului, iar rezultatele sale modeste au condus la numeroase speculaţii cu privire la concedierea sa de către Scuderia Ferrari chiar şi înainte de finalul campionatului.

Treptat, brazilianul a început să-şi îmbunătăţească rezultatele, iar în Marele Premiu al Marii Britanii a terminat pe locul 4, obţinând cea mai bună performanţă din acest sezon. Revenirea este creditată şi progreselor înregistrate de Ferrari, însă pilotul a dezvăluit că a urmat un tratament la psiholog pentru a putea trece peste perioada nefastă din debutul sezonului.

"Rezultatele proaste au influenţat partea psihologică. Am găsit un psiholog şi am urmat o terapie. Voi încerca orice pană la sfârşit, deoarece cred că lucrurile se vor schimba", a declarat el pentru publicaţia portugheză Revista ESPN.

Massa a exclus încă o dată orice influenţă negativă a accidentului suferit în calificările pentru Marele Premiu al Ungariei din 2009 asupra rezultatelor sale din ultimii ani, chiar dacă ultima sa victorie datează de la Interlagos 2008.

"Nu sunt prost şi am obosit să mă gândesc la asta.

Nu numai că m-am gândit la asta, dar am avut şi 45.000 de examinări. Toţi doctorii mi-au spus că nu există nimic care să-mi afecteze performanţa", a adăugat el.

Massa a câştigat 23 de puncte în acest sezon, însă a obţinut doar 17.8% din punctele acumulate de coechipierul său Fernando Alonso, care ocupă fotoliul de lider al clasamentului.

Via GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru