Massa: "Anul trecut m-am gândit la retragere şi am fost la psiholog"

de Daniel Popescu
Vineri, 18.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Felipe Massa a dezvăluit că anul trecut s-a gândit să se retragă din Formula 1 după startul dezamăgitor de sezon, dar şi-a revenit după ce a angajat un psiholog.

M-am gândit că poate eram terminat. M-am gândit să nu mai rămân la Ferrari.

Felipe Massa
Pilot Ferrari
Felipe Massa a făcut câteva dezvăluiri despre modul în care a reuşit să gestioneze perioada dezamăgitoare de care a avut parte în prima jumătate a sezonului precedent, când a înregistrat câteva rezultate dezamăgitoare în comparaţie cu coechipierul său Fernando Alonso.

Întrebat de jurnaliştii postului de televiziune BBC Sport dacă rezultatele slabe din acea perioadă l-au forţat să se gândească inclusiv la retragerea din Formula 1, pilotul Scuderiei Ferrari a replicat.

"Mda. M-am gândit la foarte multe lucruri. M-am gândit că poate eram terminat. M-am gândit să nu mai rămân la Ferrari. Nu ştiam ce se va întâmpla. Se petreceau foarte multe lucruri în creierul meu".

Am vorbit cu toată lumea, dar am lucrat şi cu un psiholog profesionist, un psiholog sportiv.

Felipe Massa
Pilot Ferrari
Ulterior, începând din a doua parte a sezonului, Massa a început să progreseze şi în unele curse a fost chiar mai rapid decât Alonso, ajutându-l pe acesta să câştige puncte suplimentare în lupta pentru titlul mondial.
Potrivit brazilianului, cheia succesului a fost angajarea unui psiholog specializat pe probleme de sport.

"Am vorbit cu toată lumea, dar am lucrat şi cu un psiholog profesionist, un psiholog sportiv. A fost doar începutul. După aceea am fost capabil să schimb direcţia în care gândesc, în care muncesc şi în care mă antrenez. Dar cred că şi familia m-a ajutat. Rezultatul este cel mai important lucru. Dacă eşti capabil să demonstrezi, lucrurile se schimbă foarte repede în Formula 1, iar oamenii care sunt siguri că eşti terminat spun alte lucruri ulterior", a adăugat el.

Via BBC Sport

Comentarii (5)

  • seby9626
    Cu tot respectul pt domnul Daniel Popescu,cred ca personal,aveti ceva cu ferrari,ca tot puneti niste imagini din astea care-i ironizeaza pe Massa si Alonso.
    23 8
  • Massa la fel ca si Button in prima jumatate a campionatului nu mai stiau ce sa faca monopostului ca sa functioneze. In cursa din Marea Britanie au luat setarile de la colegii lor si le-au adaptat stilului lor de condus. De aici au inceput sa apara si rezultatele la ambii piloti.
    Posibil sa fi ajutat si pisalogul la Felipe. Bine ca si-au revenit ambii la timp.
    10 4
  • Mavrick du-te si tu tata,poate iti revii.
    3 8
  • mobius
    incorect ! mavrick nu s-a gindit la retragere,si n-are nevoie de psiholoc ci de psihiatru
    2 3
  • Psiholoc !?
    Macar te-ai scos la psihiatru.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru