Massa: "Ar fi fantastic sa luptam pentru victorie"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 02.06.2009
Felipe Massa crede ca ar fi "fantastic" daca Ferrari va lupta pentru victorie in Marele Premiu al Turciei, fiind impulsionat de progresele realizate de Scuderie in ultimele doua curse.

Dupa un inceput dezastruos de sezon, Ferrari a dat semne vizibile de revenire in ultimele doua curse, iar in Marele Premiu al statului Monaco a obtinut un loc pe podium gratie locului trei ocupat de Kimi Raikkonen.

Rezultatele recente il impulsioneaza pe Felipe Massa sa anticipeze ca va fi capabil sa lupte pentru victorie chiar in acest weekend, cu ocazia cursei din Turcia.

"Pentru Istanbul vom avea un nou pas mic in privinta dezvoltarii aerodinamice, care ar trebui sa imbunatateasca suplimentar monopostul, iar asta se datoreaza muncii depuse de baietii de la fabrica. Vrem sa continuam sa imbunatatim cat mai repede posibil si sa incercam sa castigam cateva curse. Ar fi fantastic daca vom fi in masura sa luptam pentru victorie in Turcia", a declarat brazilianul in cadrul unui preview publicat de site-ul oficial al Scuderiei Ferrari.

Massa a dominat autoritar Marele Premiu al Turciei din ultimii ani, obtinand trei victorii consecutive dupa ce a plecat de tot atatea ori din pole position.

Totusi, vicecampionul mondial nu isi explica motivele pentru care a reusit aceste performante, insa sugereaza ca reuseste sa piloteze foarte bine pe circuitele rapide si face o paralela intre circuitele de la Istanbul si Interlagos, singurele in care pilotii concureaza in stil anti-orar.

"Este dificil sa explic de ce sunt atat de bun aici, cu exceptia faptului ca am avut trei weekenduri fantastivce in Turcia, cand totul a mers perfect si cand masina a functionat foarte bine inca de la prima sesiune. Intr-adevar, prefer circuitele rapide si simt bine toate virajele de aici, pentru ca nu este suficient sa fii rapid pe o singura sectiune de circuit. Nu este vorba doar despre Turcia, pentru ca am castigat si in Brazilia in ultimii 2 ani. De fapt, mi s-a sugerat ca motivul este legat de faptul ca acestea sunt singurele circuite anti-orare din calendar. Cine stie? Poate sunt mai bun decat altii sa pilotez in viraje de stanga", a precizat el.

Via | Ferrari

Taguri: Ferrari, Massa

Comentarii (2)

  • Lupta
    Lupta Massa, lupta....
    0 0
  • rayn380
    anti-orar
    Este gresit tradus "anti-orar", se zice: "sens invers acelor de ceasornic" sau mai de graba ar fi: "in sens trigonometric" , care este opusul sensului orar..... whatever
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru