Massa critica degradarea rapidă a pneurilor de ploaie

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 11.03.2011
Felipe Massa susţine că pneurile de ploaie se degradează prea repede şi ar putea pune în pericol desfasoararea curselor pe vreme nefavorabilă.

Pneurile pe care Pirelli le va furniza în Formula 1 începând din acest sezon sunt caracterizate de o degradare mult mai rapidă comparativ cu cele oferite până anul trecut de Bridgestone, această soluţie fiind adoptată cu scopul de a îmbunătăţi spectacolul.

Cu toate acestea, Felipe Massa trage un semnal de alarmă în privinţa pneurilor de ploaie, despre care afirmă că se degradează mult prea repede şi că ar pune în pericol desfăşurarea unor curse în cazul în care ploaia şi-ar face apariţia.

"Cei mai mulţi piloţi sunt de acord că trebuie să îmbunătăţim aderentă. Pentru că dacă vom avea un Mare Premiu precum cel din Coreea de Sud, ar fi dificil să facem cursa", a declarat brazilianul citat de publicaţia El Mundo.

Criticile la adresa noilor pneuri au fost evidenţiate şi în discuţiile purtate de Grand Prix Drivers' Association (GPDA) cu reprezentaţii Pirelli, iar un alt subiect pe ordinea de zi a fost nouă aripa spate ajustabilă. Mai mulţi piloţi şi-au exprimat îngrijorarea că utilizarea aripii spate ajustabile doar în scop ofensiv poate conduce la accidente precum cel din Marele Premiu al Europei, când Mark Webber l-a lovit violent din spate pe Heikki Kovalainen.

Via | ESPNF1

Comentarii (2)

  • ingrijorator
    Este un fapt ingrijorator acela ca pneurile se deterioreaza rapid, este posibil sa avem curse cu mai putine depasiri spectaculoase tocmai din cauza ca unii piloti v-or fi foarte lenti si altii foarte rapizi si o sa dispara acele batalii roata la roata, totul o sa fie foarte usor. Mai este si situatia in care se vor astepta unii pe altii sa intre la boxe sa schimbe si tot asa.
    5 0
  • Mavric
    @gabi
    "se vor astepta unii pe altii sa intre la boxe sa schimbe"- Imi aduc aminte ca asa li s-a intamplat si anul trecut celor de la Ferrari.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru