Massa: "Cursa de la Silverstone, esenţială pentru Ferrari"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 07.07.2010
Felipe Massa consideră că Marele Premiu al Marii Britanii va evidenţia dacă Ferrari deţine un monopost capabil să lupte pentru victorie cu Red Bull şi McLaren.

Ferrari a introdus un update semnificativ în Marele Premiu al Europei, în special prin noul sistem de evacuare asemănător cu cel al rivalilor de la Red Bull Racing. Rezultatele nu au fost însă cele scontate, cauza principală fiind apariţia Safety Car-ului pe circuit după accidentul suferit de Mark Webber.

În acest context, Felipe Massa consideră că Marele Premiu al Marii Britanii va reprezenta un indicator de performanţă mai bun pentru Ferrari şi va evidenţia dacă Scuderia poate emite pretenţii la titlul mondial.

"Sper să facem un nou pas înainte în acet weekend, cu noile update-uri pe care le aducem în Anglia, pentru că am văzut la Valencia şi chiar şi în Canada că F10 progresează în termeni de competitivitate, chiar dacă din motive diferite acest lucru nu s-a tradus în rezultate bune în cursă".

"De fapt, acest weekend ar trebui să ofere un test clar al îmbunatăţirilor pe care le-am adus, atât în termeni de performanţă, cât şi în ceea ce priveşte locul nostru comparativ cu echipele poziţionate în faţa noastră.

Dintre circuitele pe care am concurat până acum în acest an, Silverstone este cel mai mult similar cu Istanbul, unde nu am fost competitivi, aşa că dacă F10 funcţionează bine acolo  vom şti că suntem pe drumul cel bun", a explicat brazilianul pe blogul său găzduit de Ferrari.

Pe de altă parte, Massa crede că rezultatele pe care le va obţine Ferrari în următoarele trei curse sunt decisive pentru titlul mondial, întrucât acestea se vor desfăşura pe parcursul a numai patru săptămâni.

"Chiar dacă avem un weekend bun în Marele Premiu al Marii Britanii, nu ne putem permite să ne relaxăm niciun moment, pentru că ştim că suntem puţin în urmă în campionat şi am ajuns la jumătatea sezonului. În plus, de la Silverstone la Budapesta avem trei Grand Prix-uri în patru săptămâni, cu noi dezvoltări care vor sosi imediat la Hockenheim şi Hungaroring. Asta înseamnă că cele trei curse vor fi foarte importante şi vom forţa din greu pentru a ajunge în fata competitorilor noştri", a mai precizat el.

Via | Ferrari

Comentarii (5)

  • la el toate cursele sunt esentiale,numai ca niciodata nu face fata...
    8 5
  • @hmm
    Poate da, poate nu...n-ai cum sa stii exact ce se intampla acolo in acea echipa! Poate Ferrari are cea mai buna masina dar pilotii sunt de 2bani sau poate au cea mai slaba masina iar pilotii isi rup oasele in ele.In lumea de azi nici imaginile nu-ti confirma mereu adevarul. Cert este ca rezultatele sunt slabe si aici e clara treaba dar valoarea partilor esentiale (masina/pilot) n-ai cum s-o afli.
    7 2
  • NeoGalaxy
    Eternal Ferrari Fan
    3 curse in 4 saptamani, sau mai bine spus ultimul atac. Parerea mea ar fii ca baietii de la Ferrari trebuie sa atace decisiv, pentru ca stand in defensiva nu merge decat la fotbal (desi nici acolo nu exista strategii perfecte). Este timpul pentru o manevra "Giant Killing" decisiva mai ales la adresa celor de la McLaren. Cei de la Red Bull par ceva mai decisi sa castige titlul, poate si de aia au facut cateva greseli care i-ar putea costa foarte mult la final. Dar... cursele nu pot sa fie plictisitoare, multe puncte de luat si evident... putine curse ramase.

    Asa ca baieti... Forza Ferrari! Cea mai buna defensiva a fost intotdeauna atacul si va recomand unul foarte puternic pentru ca... concurenta nu se asteapta de la asa ceva :)
    8 3
  • @ 321xiorel123
    cred ca ferrari au o masina destul de buna, astfel incit sa puna probleme celor de la Red Bull,dar pilotii nu storc tot din monopostul pe care-l au,oricum sansele lor la titlu nu vor diminua daca ferrari nu vor cistiga aceasta cursa,insa vor lua puncte bunicele...
    0 5
  • scuze...daca vor lua puncte bunicele
    0 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru