Massa: "Ferrari a greşit strategia, dar nu a fost un sabotaj"

de Daniel Popescu
Luni, 04.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Felipe Massa a criticat strategia adoptată de Ferrari în Abu Dhabi în privinţa pneurilor, însă exclude varianta că a fost sabotat pentru a-l ajuta pe Fernando Alonso.

Nu am aşteptam să folosesc pneurile medium în ultimul stint, mă aşteptam să folosesc softurile. Aceasta a fost greşeala cursei mele.

Felipe Massa
Pilot Ferrari
Felipe Massa a obţinut doar locul opt în Marele Premiu din Abu Dhabi, după un ultim stint în care nu a reuşit să ţină pasul cu rivalii săi.

Brazilianul a adoptat o strategie cu două opriri la boxe, utilizând iniţial pneuri soft înainte de a trece pe pneuri medium. La a doua intrare la boxe, el se aştepta să fie echipat cu cauciucuri soft, însă mecanicii au optat pentru pneuri medium. Massa susţine că această decizie a fost o eroare şi că din acest motiv nu a putut termina pe locul cinci.

"Nu am aşteptam să folosesc pneurile medium în ultimul stint, mă aşteptam să folosesc softurile. La începutul cursei am parcurs 19 tururi şi am fost cel mai bun pe softuri, iar apoi am decis să opresc în ultimul moment şi mă aşteptam să văd softurile, dar au fost celelalte.

Aceasta a fost greşeala cursei mele, fără această problemă aş fi terminat cu uşurinţă în primii cinci", a declarat el.

Echipa are nevoie de puncte şi nu mi-ar face niciodată aşa ceva (n.r - sabotaj). Nici măcar nu mi-a trecut prin minte ca echipă ar face aşa ceva.

Felipe Massa
Pilot Ferrari
Înainte de a doua intrare la boxe, Massa concura chiar în fata coechipierului Fernando Alonso, care ulterior a schimbat pneurile medium cu cele soft. Brazilianul a exclus însă varianta că a fost sabotat de propria echipă pentru a-i oferi un avantaj coechipierului său.

"Cu siguranţă nu. Echipa are nevoie de puncte şi nu mi-ar face niciodată aşa ceva. Nici măcar nu mi-a trecut prin minte ca echipă ar face aşa ceva. Am încredere în echipă până în ultimul moment, dar am spus că a fost o greşeală pentru că aş fi putut câştiga mai multe puncte", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (8)

  • pablo256r
    Massa ... praf!
    Auzi la el "La începutul cursei am parcurs 19 tururi şi am fost cel mai bun pe softuri". Serios? Ai fost atat de bun incat Vettel in cele 19 ture in care spui ca ai fost cel mai bun a scos o diferenta fata de tine de a efectuat un schimb de pneuri si tot in fata ta a ajuns. No comment!
    Ia sa ne spuna Smedley cu cat era Massa mai lent in turul 15-17 decit Vettel (cca 1,5 secunde/tur).
    Nici cu Hamilton si Di Resta nu a fost in stare sa mearga desi britanicul avea pneurile mai vechi cu 9 ture iar scotianul cu 18 ture! Ca sa fie imaginea completa Massa a mers pe pneurile medium in al doilea stint 20 de ture!
    Iar sint altii de vina?
    10 25
  • el acum concureza pt el...se vede cate puncte a adunat
    daca nu era alonso la ferrari massa era campion mondial
    l-au sapat astia ce mai

    anul viiot o sa fie anul lui...pilot secund pt grosjean
    16 17
  • Se referea cel mai bun din restul lumii asa cum a zis Hamilton. Hai sa nu vorbim aiurea, daca ii punea din nou softuri era cu mult in fata lui Alonso si aducea puncte bune echipei dar echipa il pune pe gigolo in fata. Ok, sa faca asa cand avea sanse la titlu dar acum cand se lupta pentru locul 2 la constructori? Josnici, ca si RBR care i-au tot facut probleme "tehnice".
    7 1
  • pe Webber
    5 1
  • @pablo265r, cred ca te-ai uitat la alta cursa, l-a depasit pe Hamilton si il mai depasea inca o data dar dupa ce a vazut ce i-a facut echipa a alsat-o mai moale si a ramas in urma. Cum iti explici faptul ca a fortat in saptele lui hami si apoi nu a mai fortat? Softurile le tinuse 20 de tururi, crezi ca era salb pe medii? Dupa ce a iesit Alonso in fata lui dupa schimb, a alsat-o moale. Revezi faptele si ai sa imi dai dreptate.
    5 2
  • pablo256r
    Ba nu m-am uitat la alta cursa. Dar nu inteleg de ce Massa nu a fost in stare sa-i depaseasca pe Hamilton si Di Resta. Pana una alta are inca ceva de dovedit. Daca poate ....
    3 4
  • Ba cred ca te-ai uitat la alta cursa sau nu ai fost atent la detalii, lui Massa i s-au pus 2 seturi de medium, lui Alonso nu. Massa l-a depasit pe Hamilton, se pare ca iar nu ai ai fost atent. Dupa schimbul lor mirific special facut sa il bage in spatele lui Alonso, ti se pare normal sa mai traga sa il intreaca din nou pe Hamilton? Di resta era departe, pune-i si lui Massa softuri si ii depasea si pe astia 2 dar si pe Alonso. Tind sa cred ca il depasea pe Hamilton si cu mediumuri pentru ca inainte de iesirea lui Alonso de la boxe, se apropiase foarte mult de Hamilton. Dupa ce a vazut cum decurg lucrurile, si-a bagat picioarele. mare recuperare ce a facut Alonso, a depasit monoposturile mai slab cotate care ii stateau in cale.
    2 0
  • Sa iti reamintesc cursa trecuta cand Alonso nu a intrat in puncte si nu a reusit sa il depaseasca pe Gutierez? Atunci a fost bun Massa ca a terminat pe 5, atunci de ce nu l-au mai sacrificat, atunci de ce nu au mai facut greseli la boxe? ce naiba e limpede ca apa.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru