Massa: "Ferrari mai are mult de muncit pentru un monopost competitiv"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 09.02.2012
Felipe Massa a dezvăluit că Ferrari trebuie să îmbunătăţească substanţial monopostul pentru a avea şanse la o luptă echilibrată cu Red Bull şi McLaren.

Ferrari a introdus pentru sezonul 2012 un monopost cu numeroase noutăţi de natură tehnică şi aerodinamică, ca reacţie la rezultatele modeste înregistrate în ultimii ani.

După ce designerul şef Nikolas Tombazis a avut o reacţie mai degrabă prudentă la finalul primei zile de teste, Felipe Massa a admis că Ferrari are nevoie de îmbunatăţiri esenţiale pentru ca F2012 să devină un monopost competitiv, afirmând că actualul F2012 este mai modest chiar şi decât cel de anul trecut.

"Mai este mult de muncă. Este un monopost nou şi nu este un monopost precum cel pe care l-am avut anul trecut, nici măcar la început. Este un monopost care are nevoie de multă muncă şi de multe lucruri de încercat. Am parcurs multe tururi doar pentru a încerca diverse lucruri. Ne-am concentrat foarte mult pe lucrurile mici pe care trebuie să le înţelegem. Şi sunt sigur că joi va fi la fel, poate chiar şi la următorul test", a declarat brazilianul.

Massa susţine că problemele sunt inerente cu un monopost complet nou bazat pe o filosofie de design complet diferită şi a admis că a avut parte şi de surprize neplăcute la volan.

"Întotdeauna se întâmpla aşa cu un monopost nou.

Uneori nu vezi rezultatul la care te aştepţi. Plus că există părţi noi cu care ai o direcţie diferită. Monopostul este diferit. Programul este mult mai diferit şi mai complicat şi este mai dificil pentru noi pentru că încercam foarte multe lucruri pentru performantă", a mai precizat el.

Fernando Alonso testează pentru Ferrari în ultimele două zile de evaluare de la Jerez.

Via | Autosport

Taguri: Ferrari, Jerez, Massa, teste

Comentarii (5)

  • hahahaha:)))))
    si urat, .....(cel mai urat monopost!!!!!!!), si necompetitiv, si pilot incompetent (Alonso!)................doamne, doamne, reteta ideala pentru esecul absolut.
    Cred ca isi vor aduce aminte cu nostalgie sezonul 2011 cand au terminat pe trei :))))))))))))
    13 27
  • unu`
    si marmota ........................
    21 5
  • unu'... prost
    15 6
  • hahahohohihihihi
    si urat, .....(cel mai urat monopost!!!!!!!), si necompetitiv, si pilot incompetent (Alonso!)................doamne, doamne, reteta ideala pentru esecul absolut.
    Cred ca isi vor aduce aminte cu nostalgie sezonul 2011 cand au terminat pe trei :))))))))))))
    3 9
  • peste ani isi vor aduce aminte de era Raikkonen cand ... au castigat ultimul titlu.
    4 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru