Massa: "Ferrari s-a concentrat pe aerodinamică şi sistemul de evacuare"

de Daniel Popescu
Joi, 07.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Felipe Massa explică timpii modeşti ai Scuderiei Ferrari din testele de la Jerez prin faptul că s-a concentrat pe evaluarea componentelor aerodinamice şi a mai multor versiuni pentru sistemul de evacuare.

Ferrari nu a impresionat în primele două zile de teste din cadrul sesiunii de evaluare de la Jerez după ce Felipe Massa s-a poziţionat de fiecare dată în a doua jumătate a clasamentului.

În prima zi de teste brazilianul a fost doar al şaselea, pentru ca miercuri să termine pe opt. El a explicat însă motivele la finalul zilei de miercuri, când a dezvăluit ca Ferrari s-a concentrat doar pe aerodinamică şi sistemul de evacuare în această perioadă.

Urmareste Automarket
"Miercuri ne-am concentrat 100% şi pe sistemul de evacuare.
Dimineaţă nu am efectuat niciun tur rapid pentru că am folosit timpul disponibil pentru a rula la viteză constantă şi pentru a analiza diverse soluţii aerodinamice. Toate schimbările de la monopost ne-au luat mai mult timp decât ne aşteptam, dar după-amiază am putut să parcurg trei stinturi lungi foarte importante pentru a înţelege direcţia în care trebuie să mergem în următoarele zile"
, a declarat brazilianul în cadrul unui comunicat de presă.

Decizia celor de la Ferrari de a se concentra pe aerodinamică şi sistemul de evacuare este logică în contextul în care acestea au fost principalele deficienţe ale monopostului din sezonul precedent. Massa va continua testele de la Jerez şi joi înainte de a-i ceda volanul pilotului de teste Pedro de la Rosa în ultima zi.

Via Ferrari

Comentarii (5)

  • Foarte bine daca este asa cum declara Felipe. Sper sa ia sezonul asta ambele titluri. Au muncit mult in ultimii ani fara sa obtina nimic notabil in schimb. Nu e nici o graba in a scoate timpii cei mai rapizi.
    Nu pentru asta sint la Jerez.
    8 3
  • Cred ca azi incearca Massa sa vada ce poate masina pentru ca e pe primu loc la 1.5 secunde de locu doi...sunt curios la sfarsitul testelor cum se prezinta clasamentul....sunt si Vettel si Button.
    7 2
  • forza ferrari
    Pai la ce motor au avut in 2012... e si normal sa se concentreze pe aerodinamica si evacuare. In 2012 Ferrari a avut cel mai bun motor departe, la ani lumina, de Renault sau Mercedes. Daca vor reusi sa-si imbunatateasca aerodinamica, vor domina sezonul 2013 si, posibil, sa o mai faca niste sezoane la rand...
    10 3
  • intr-adevar anul trecut n-au probleme,sper si anul acesta sa aiba un monopost la fel de fiabil..
    7 1
  • anul acesta sper sa fie anul ferrari.. aerodinamica intotdeauna a fost de capatai la fel si fiabilitatea.. de pe vremea lui rory si brawn..anul trecut au avut probleme si au recunoscut de la bun inceput ca au proiectat gresit masina, sper sa nu repete greseala..
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru