Massa, frustrat de problemele de la boxe din Turcia

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 11.05.2011
Felipe Massa solicită Scuderiei Ferrari să analizeze motivele pentru care a avut două problemele la boxe în Turcia, din cauza cărora consideră că a ratat locul patru.

Felipe Massa a terminat Marele Premiu al Turciei pe un dezamăgitor loc 11, la capătul unei curse în care a suferit din nou probleme la două dintre intrările la boxe.

Brazilianul susţine că în absenţa acestora ar fi putut termina cursa pe locul patru, motiv pentru care solicită o analiză din partea Scuderiei care să identifice cauzele problemelor.

"Am terminat pe locul 11 când m-aş fi putut lupta pentru locul patru, iar rezultatul are drept cauză pitstopurile slabe. Aş spune că am avut un pic prea multe probleme, pentru că fără ele mă îndreptam cu siguranţă spre un loc în primii cinci. Asta a fost frustrant pentru mine şi pentru echipă. Facem multe antrenamente pentru pitstopuri, dar duminică acesta nu au funcţionat corespunzător. Va trebui să studiem problema şi să fim mai consistenţi pentru că la un singur pitstop chiar şi o mică întârziere în schimbarea pneurilor poate conduce la pierderea poziţiei, aşa cum mi s-a întâmplat mie la Istanbul", a declarat brazilianul pentru site-ul oficial al Scuderiei Ferrari.

Cu toate acestea, Massa a remarcat priogresele generale realizate de Ferrari din punct de vedere aerodinamic, mai ales că coechipierul său Fernando Alonso a terminat în premieră pe podiumul de premiere.

"Având în vedere rezultatele mele anterioare de la Istanbul (n.r - triplu câştigător în 2006, 2007 şi 2008), acesta a fost în mod evident un rezultat dezamăgitor.

Totuşi, partea pozitivă este ca update-urile aerodinamice pe care le-am utilizat în premieră în această cursă au îmbunătăţit în mod cert performanţa, aşa cum se poate remarca din faptul că Alonso a asigurat primul podium al echipei din acest an", a mai precizat el.

Via | Ferrari

Comentarii (3)

  • massa de fapt are o sg mare problema: alonso il domina si anul acesta....
    6 3
  • Are dreptate omul...
    ...astia sunt varza si la boxe,nu numai la masina.Dupa ce a plecat Schumacher,s-au dus pit stopurile alea super rapide...A intervenit panica,lentoarea....Asta e numai ultimul exemplu...Mai acu vreo 2 ani Massa pleca cu tot cu furtun...si cate altele au mai fost....profesionalismul a disparut din randul mecanicilor...de fapt a echipei!Din pacate!
    3 1
  • MASA
    masa a fost si ramane un plingacios......cred ca se bucura ca a avut probleme la pituri pentru ca asa, el crede ca lumea il va considera un pilot valoros care a avut ghinion la pituri si de aici asa cursa slaba.....dar el nu stie ca noi stim ca el e un pilot slab ....mai ales cand e prins in pluton.....asa ca masa draga, lasa-ne......
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru