Massa: "Îl voi ajuta pe Alonso să câştige titlul mondial"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 19.10.2010
Felipe Massa şi-a reafirmat sprijinul pentru Fernando Alonso şi speră să lupte de la egal la egal cu ceilalţi pretendenţi la titlul mondial.

După rezultatele mai puţin satisfăcătoare din ultimele două curse, Felipe Massa este determinat să arbitreze lupta pentru titlul mondial din finalul accestui sezon. Pilotul Scuderiei Ferrari susţine că va face tot posibilul pentru a-l ajuta pe coechipierul său Fernando Alonso să cucerească al treilea titlu mondial şi admite ca pentru a-şi îndeplini obiectivul trebuie să lupte de la egal la egal cu ceilalţi candidaţi la trofeul suprem.

"În primul rând trebuie să ne calificăm bine sâmbătă, iar în cursă vreau să fiu în mijlocul luptei pentru titlul piloţilor, să lupt cu acei 5 piloţi care urmăresc titlul. Acesta este cel mai bun lucru pe care îl pot face pentru a contribui la aspiraţiile pe care le au Ferrari şi Alonso în finalul campionatului. Ştiu că întreaga echipă este impulsionată pentru provocările din aceste ultime 3 curse şi sunt determinat să le ofer tot ce am mai bun", a declarat brazilianul pentru site-ul oficial al Scuderiei Ferrari.

Configuraţia circuitului Yeongam sugerează că Red Bull Racing ar putea fi dezavantajată de cele trei linii drepte foarte lungi din primul sector, motiv pentru care Massa este încrezător că monopostul F10 se va dovedi competitiv în Coreea de Sud.

"Cu excepţia cazurilor în care Red Bull s-a desprins de pluton, Ferrari a fost competitivă pe cele mai multe circuite şi nu există niciun motiv pentru ca lucrurile să stea altfel de această dată", a mai precizat el.

Massa nu mai are nicio şansă matematică de a cuceri titlul mondial după abandonul suferit în Japonia cu două săptămâni în urmă.

Via | Ferrari

Comentarii (13)

  • Montezemolo
    Si asa iti asiguri locul la Ferrari pentru anul viitor. Asta daca nu Montezemolo se trezeste mai prost sau are seara vre-o revelatie :P
    4 4
  • corectare
    vreo
    3 3
  • Massa
    Si uite asa a fost pus cu boticul pe labe domnul Massa , si parca zicea ca nu va deveni noul Barichello . Niciodata sa nu spui niciodata , mai ales daca pilotezi la Ferrari.
    7 7
  • ctlnmihai
    Massa
    Ajută-l că la anul vei vedea că tot alonso va fi pilotul favorizat de Ferrari.. abia aştept sezonul următor..
    4 12
  • fernando a.
    pentru toti
    Mai baieti pe cine ati vrea sa ajute Massa, pe Vettel, Ham sau Web?Sunte-ti incredibili sau irealisti.bafta ALONSO.
    13 3
  • ctlnmihai
    fernando a
    nu.. dar de ce să-l ajute .. marele Alonso se poate descurca şi singur... într-un articol precedent Domenicali era foarte interesat de strategia celor de la Red Bull şi Mclaren privind modul de gestionare a situaţiei de acolo n.r privind piloţii implicaţi în lupta ptr. titlu..Alonso chiar nu poate câştiga un titlu decât atunci când i se ordonă coechipierului să se dea la o parte sau mai rău când cineva produce vreun accident ca Alonso să câştige din nou..Oricum în condiţiile când piloţii Red Bull sunt lăsaţi să se lupte între ei ,teoretic Alonso poate câştiga şi fără sprijinul lui Massa..Oricum alonso pierde campionatul ăsta..este nedrept sî-l câştige la modul acesta..
    4 11
  • ctlnmihai
    fernando a.
    şi acum am fost realist şi antipatia faţă de alonso nu mi-a umbrit gândirea...
    3 8
  • fernando a.
    ctlnmihai
    Hai sa fim corecti...Massa nu mai are sanse la titlu asta e clar, daca Massa coechipierul sau il poate ajuta de ce sa nu o faca. Probabil ca Alonso poate sa castige titlul mondial anul acesta si fara ajutorul lui Massa, dar daca ii da o mana de ajutor normal ca nu o sa refuze. Ai sa vezi ca in ultima cursa din acest sezon fiecare echipa o sa aiba un pilot nr 1 si atunci e normal ca pilotul nr 2 sa-l ajute, deci e simplu ca buna ziua.
    8 2
  • ctlnmihai
    fernando a.
    tu chiar crezi că anul viitor Massa va avea acelaşi statut ca Alonso?? să fim serioşi :) Oricum Massa poate să-l ajute pe Alonso dar se înşeală amarnic dacă crede că la anul va fi tratat egal.. o seară plăcută
    3 7
  • fernando a.
    ctlnmihai
    Te asigur ca in 2011 daca situatia dintre Alonso si Massa o sa fie invers sunt sigur ca Luca di Montezemolo nu o sa se uite ca Alonso e pilotul nr 2 si ca Massa e nr1. Pe Luca di Montezemolo il intereseaza tot timpul rezultate bune pentru echipa Ferrari, indiferent cine e pilotul nr 1, si are dreptate.Deci pune-te in locul lui Luca di Montezemolo si vezi ce ai face in locul lui, si eu iti urez o seara placuta.
    5 4
  • ctlnmihai
    fernando a.
    Părerea mea e că Ferrari vor face cu Alonso la fel ca şi Schumi.cu Barichello.adică îl vor sacrifica pe Massa în favoarea lui Alonso al cărui brand câ-mi place sau nu aduce mai mulţi sponsori ..Dar acest lucru nu se va întâmpla că Schumi a fost şi va rămâne the no. 1 ptr. Ferrari la acest gen de activităţi..Numai în cazul vreunei eveniment neplăcut gen o indisponibilitate de a lui Alonso ,Massa va deveni no.1..noi să fim sănătoşi că mai e puţin până la anul.. şi vom vedea cine a avut sau nu dreptate
    3 3
  • alt brazilian !
    Un alt brazilian care il ajuta pe Alonso. Sa speram, pentru binele competitiei si onoarea celor de la Maranello, ca jutorul va fi corect.
    Adica va lupta sa iasa al doilea in cele 3 curse pe care Alonso vrea sa le castige.
    1 2
  • blescau
    ctmmihai
    nici massa nu i de valoare lui alonso, daca era o avut tot timpul sa demonstreze nu creca la impidicat ferrari sa castige titluri, daca evolutiile lui massa vor fi la fel de mediocre ca si anul acesta normal ca o sa fie nr 2 si la anul
    Si la mclaren este la fel numai ca mai bine vezi paiul din ochii altora, :)
    Button este nr 2 sa vazut clar anul acesta in curse, (ordine si strategii de echipa) si e normal pt ca hamilton a fost constat peste buton in aproape fiecare cursa (in clasament nu se vede prea bine diferenta din cauza acelor abandonuri nefericite ) dar nu o sa recunoaca nimeni si nici un fan mclaren nu vrea sa vada asta
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru