Massa, in continuare in stare stabila la spital

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 26.07.2009
Felipe Massa este in continuare in stare stabila la spitalul din Budapesta, brazilianul neavand nicio complicatie pe parcursul noptii dupa operatia suferita in urma fracturii craniului.

La cateva ore dupa gravul accident suferit in calificarile pentru Marele Premiu al Ungariei, Felipe Massa a fost operat de urgenta la spitalul AEK din Budapesta, dupa ce medicii au constatat ca pilotul Scuderiei Ferrari are o fractura craniana si o contuzie pe creier.

Operatia a fost efectuata cu succes, iar ulterior brazilianului i-a fost indus starea de coma, conform procedurilor medicale in astfel de cazuri. El a ramas sub observatie la spital, iar pe parcursul noptii trecute nu s-au semnalat niciun fel de probleme.

Pilotul in varsta de 28 de ani va efectua duminica o scanare a creierului, pentru ca medicii sa poata determina care sunt afectiunile exacte ale acestuia.

"Dupa ce a efectuat sambata dupa-amiaza o operatie, conditiile lui Felipe Massa raman stabile, iar pe parcursul noptii nu au existat complicatii. Va face o alta scanare a creierului duminica, care va oferi informatii mai precise", se arata intr-un comunicat de presa al Scuderiei Ferrari.

In acest moment, medicii sunt optimisti ca Massa a trecut peste cele mai dificile probleme ale accidentului, insa perioada de recuperare este in prezent incerta.

Astfel, nu este exclus ca brazilianul sa rateze toate cursele ramase din actualul sezon competitional, insa un verdict clar va putea fi dat numai dupa realizarea unor investigatii amanuntite.

Massa este sustinut la spital de tatal si fratele sau, precum si de alti membri ai familiei sale. De asemenea, Rubens Barrichello l-a vizitat noaptea trecuta pentru a vedea in ce conditii se afla conationalul sau.

Via | Ferrari | Autosport

Comentarii (9)

  • NeoGalaxy
    @Felipe
    S-ar parea ca sezonul s-a incheiat pentru el aici, iar dezvoltarea pentru F2009 la fel. Oricum sper sa se recupereze repede si sa nu existe probleme :).

    Mama ce cald este in Budapesta... frate... cum rezista astia...
    0 0
  • Eu speram sa nu aiba nimic si va revina
    Asa papagalii se vor gasi sa spuna ca a pierdut inca un titlul din cauza accidentului
    0 0
  • @DRAKo
    Go back to Scooby Doo!! Comentariul tau nu cred ca isi gaseste locul aici! Nici Felipe, nici Lewis nu mai concureaza pt titlu anul acesta , asa ca te rog abtine-te de la alte remarci de genul. Mi-ai ocupat deja prea mult timp pt a-ti raspunde, asa ca nu te mai chinui sa imi dai explicatii. Ceau!
    0 0
  • Massa
    F2009 trebuie dezvoltat,este esential ca feedback pentru monopostul anului viitor.Kimi cred ca se va descurca.Dincolo de asta,sper ca Massa sa treaca peste moment,sa revina daca nu neaparat pe circuit,cel putin la starea de sanatate initiala,asta conteaza cel mai mult,pana la urma.
    0 0
  • M.Schumacher
    ar fi frumos sa vina M.Schumacher in locul lui Massa
    0 0
  • ally_great
    Pai nu fanii lui spuneau ca a pierdut anul trecut un titlu??? Am spus eu asa ceva? Eu am zis ca-mi pare rau ca nu e sanatos, ca sa se vada clar ca e un pilot slab! Acum, din pacate, are scuze.....
    0 0
  • @DRAKo
    Nu stiu cine e papagal si cine e cioara vopsita! Parerea mea e ca aia care nu accepta un fan al altui pilot sau a altei echipe. Iar mi-am incalcat principiile si iar ti-am raspuns...ideea e urmatoarea : de ce jignesti daca nu esti jignit? Poate ca nu o sa fii in stare sa imi raspunzi niciodata. Hai...pa si fortza fie cu tine:))
    0 0
  • respect!
    nu sunt fan Massa,omul insa e pilot F1 si intr-o situatie dificila.Trebuie sa ne oprim in a mai polemiza in jurul acestui om.
    0 0
  • Piesa buclucasa
    http://f1.gpupdate.net/en/photolarge.php?photoID=133358&catID=1105-3711
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru