Massa mizeaza pe noul pachet aerodinamic

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 16.06.2009
Felipe Massa spera ca noile update-uri aerodinamice si sasiul mai usor sa influenteze pozitiv performantele echipei Ferrari in cursa de la Silverstone din acest weekend.

Ferrari va introduce cu ocazia Marelui Premiu al Marii Britanii din acest weekend o noua serie de update-uri, menita sa sporeasca performantele monopostului F60.

Pe langa imbunatatirile aerodinamice, Ferrari va utiliza si un sasiu mai usor, iar Felipe Massa este increzator ca acest lucru este suficient pentru obtinerea unor performante superioare.

"Pe hartie, acest Mare Premiu al Marii Britanii are loc pe un circuit cu unele similaritati cu ultima cursa de la Istanbul, unde nu am fost atat de competitivi. Circuitul din acest weekend include de asemenea viraje rapide, doua sectoare in care "zbori" si ultimul sector lent. Vom avea aceleasi doua tipuri de pneuri de la Bridgestone, dar asta nu inseamna ca ne vom chinui la fel de mult ca acum doua saptamani. Noile componente pe care le avem pentru acest weekend, ce includ o aripa fata si un sasiu mai usor, ar trebui sa ne faca mai competitivi", a declarat Massa.

Brazilianul a participat luni la un shakedown aerodinamic cu monopostul Ferrari, iar acum crede ca echipa a aflat motivele pentru care Scuderia a avut probleme pe parcursul Marelui Premiu al Turciei.

"In Turcia am regresat pe parcursul weekend-ului, dupa ce vineri si sambata dimineata am fost foarte competitivi.

Acum stim de ce s-a intamplat asta, iar acest lucru este cel mai important: credem ca din cauza temperaturilor foarte ridicate ale pistei am avut o forta de apasare aerodinamica prea mica, pentru ca pe masura ce temperatura crestea aderenta pneurilor scadea si trebuia sa compensam asta".

"Pe masura ce temperatura crestea gradual, masinile noastre erau din ce in ce mai lente in primul sector al circuitului, adica acolo unde ai nevoie de cea mai multa forta de apasare aerodinamica. Cu alte cuvinte, problema pe care am avut-o a fost legata mai degraba de modul in care am muncit, decat de masina. De aceea, cred ca putem fi mai competitivi in acest weekend, odata cu schimbarile aduse masinii", a mai precizat el.

Via | Autosport

Taguri: Ferrari, Massa

Comentarii (4)

  • ce geniu...
    am mai auzit-o si pe asta de la un "pilot"de formula 1... ce treaba are ba creierule temperatura cu forta de de apsare aerodinamica??? in plus, temperatura in crestere trebuie sa mareasca aderenta pneului pe asfalt deci eventual forta de apasare aerodinamica ar trebui micsorata pentru a nu uza prematur pneurile... un geniu si massa asta!
    0 0
  • @BurningFlame
    bravo frate...esti mai expert decat massa....cu poti sa zici as ceva cand tu habar nu ai de formula 1...nush ce dreq il mai tin aia pe massa...mai bine te-ar angaja pe tine
    0 0
  • temperatura
    flacaruie draga sa stii ca in aerodinamica exista o formula in care forta aerodinamica este direct proportionala cu densitatea mediului si patratul vitezei. Din cate stiu eu un gaz pierde din densitate o data cu cresterea temperaturii. In ce priveste temperartura exterioare nu poate influenta aderenta pt ca gumele sunt in regim optim la temperaturi peste cele 50 de grade care erau la Stambul. Poate ca se intra mai repede in regim optim si cam atat.
    0 0
  • BurningFlame
    esti mai destept decit curca....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru