Massa: "Monopostul Ferrari este mai prost decât în teste!"

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 17.03.2012
Felipe Massa şi-a exprimat dezamăgirea pentru lipsa de performanţe a noului monopost, despre care afirmă că se comporta mai rău decât în testele de iarnă.

Ferrari a reprezentat marea dezamăgire în calificările pentru Marele Premiu al Australiei, după ce Fernando Alonso şi Felipe Massa au obţinut doar locurile 12 şi 16 pe grila de start.

Massa nu şi-a putut ascunde dezamăgirea şi susţine că monopostul a fost mai rău decât în teste de iarnă, întrucât a avut un comportament ciudat în viraje.

"Sunt foarte dezamăgit. Mi-a lipsit întotdeauna aderenţa, atât pe pneuri medium, cât şi pe soft, iar monopostul a fost supravirator la intrarea în viraje şi subvirator la ieşire. Nu ştiu de ce, dar monopostul a părut mai prost decât în testele de iarnă, poate din cauza caracteristicilor circuitului. Este evident că suntem în urmă, poate chiar mai mult decât ne aşteptam, iar alte echipe au reuşit să îmbunătăţească faţă de anul trecut", a declarat brazilianul într-un comunicat de presă.

Între timp, Alonso a avut o ieşire în decor din cauza căreia a fost nevoit să abandoneze prematur a doua parte a calificărilor.

Spaniolul a evitat să critice echipa în mod deschis, însă a avertizat că situaţia va rămâne la fel şi în Malaezia, întrucât nu vor exista update-uri majore pentru cursa de la Sepang.

"În Malaezia vom avea acelaşi monopost, aşa că situaţia nu se va schimba prea mult. Va trebui doar să vedem cum trebuie să ne adaptăm caracteristicilor circuitului. Este adevărat că obiectivul nostru la începutul anului a fost să câştigăm chiar de la început şi nu am reuşit asta, dar este un sezon lung şi tot ce putem face este să îmbunătăţim performanţa. Nu are niciun rost să ne supărăm pentru că nu ne ajută cu nimic", a explicat el.

Referindu-se la cursa de duminică, Alonso a surprins prin faptul că Ferrari va avea o strategie defensivă.

"Mâine vom concura defensiv şi vom încerca să facem tot ce putem cu cele patru seturi de pneuri noi. Sperăm să avem un start bun pentru a-i prinde pe cei care sunt cu câteva locuri în faţă şi apoi vom lupta până la final", a adăugat el.

Via | Ferrari

Comentarii (14)

  • hmmm
    Sunt fan Ferrari-dar ce am vazut in calificari...offf...nici nu am cuvinte...trebuiesc schimbate multe la masina...dar mai mult decit probabil multi din ingineri nu mai au ce cauta la aceasta echipa
    18 0
  • Haz de necaz
    Mai bine bagau sistemul FF de la masina de strada Ferrari FF-ce este genial acel sistem..ca si masina de altfel..si scapau de problema din viraje :)))
    3 4
  • ferrari
    pacat de massa. Se rateaza la ferrari. Poate o sa schimbe in sfarsit echipa.
    7 7
  • hellboy
    Realism
    Poate locul lui Massa nu e la Ferrari, tinand cont prestatiile lui
    Se stie faptul ca Massa merge foarte bine cu o masina competitiva si cand pleaca din pole, iar cu o masina mediocra (cum a fost in ultimii ani, Massa merge foarte slab in comparatie cu Alfonso.
    Sa speram ca-si revin italienii.
    7 2
  • X_zone
    HAMI HAMI HAMI
    pai da ba massa ba ...ca tu nu esti in stare sa dezvolti masinuta aia, eject de acolo, Alonso e baza ...in rest, GO Hamulica goooooooooo :))
    4 12
  • memorati aceasta fraza: "Monopostul Ferrari este mai prost decât în teste!"
    O sa o salvez si o sa o reamintesc fanilor Ferrari pana in luna noiembrie ori de cate ori este nevoie
    4 13
  • @ALONSO
    si totusi, ce s-a intamplat cu MARELE CAMPION ALONSO ? este chiar atat de incabil sa dezvolte o masina?
    5 9
  • bb brunes
    ....
    nu cred ca alonso ar trebui sa dezvolte masina,nu el e insarcinat cu asa ceva...oricum,daca va avea starturi ca si anul trecut,va mai exista o speranta in ceea ce il priveste,la cursa de maine..massa e pierdut..
    8 3
  • cosmin
    kalel
    cum sa dezvolte alonso masina cand testele is interzise toate datele vin din tunelul de vant si de geniul inginerilor care cam lipseste la ferrari in uitimul timp pacat ca aceasta echipa magnifica ii condusa de un incapabil ca domelicali cred ca orcare dintre noi am putea conduce echipa si am obtine aceleasi rezultate adica nimic
    8 0
  • massa iara vb aiurea nu vede ca alonso io dat o secunda cu aceasi masina daca nu gresea era 1.5 secunde ii penibil
    11 0
  • Pat "C"ry :)))
    Ce asteptari sa ai de la o echipa a carei director tehnic, Pat Fry, in loc sa-si vada de treaba isi da cu parerea total aiurea (vezi http://formula1.automarket.ro/stiri/ferrari-red-bull-mai-rapizi-decat-restul-echipelor-cu-jumatate-de-43726.html).
    Am vazut astazi nu numai ca Red Bull nu au acea jumatate de secunda, nu ca sunt la peste 7 zecimi in spatele celor de la McLaren, dar ci si ca au fost surclasati de Lotus si Mercedes.
    Asa ca mai putin dat cu presupusul la Ferrari s imai multa munca!
    11 0
  • cosmin
    mikahakinen
    ce o aruncat mclaren de rau o luat ferrari de bun sa nu uitam ca au dat afara pe aldo costa care ii la mercedes si rezutatele se cam vad
    11 2
  • ferrari
    Sa asteptam finalul cursei de maine si abia atunci ne vom face cu adevarat o prima impresie despre toate echipele.Chiar daca par slabi ferrari sau red bull in cursa se pot schimba multe.Kimi a castigat in 2005 de pe locul 17 asa ca multe se pot schimba.O sa fie o cursa foarte interesanta.Vizionare placuta tuturor.
    6 1
  • ferrari
    baietii sunt fff slab si incolo nici masina nu au cu care sa se laude,merge f prost ferrari nu au ei nici anul asta nici o sansa la campioana!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru