Massa: "Nu am văzut liniile pe grila de start de la Spa"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 10.09.2010
Felipe Massa susţine că nu a văzut liniile ce delimitează poziţia pe grila de start la Spa-Francorchamps din cauza poziţiei sale prea joase în monopostul Ferrari.

Presa internaţională a relatat săptămâna trecută ca Felipe Massa a încălcat regulamentul sportiv al Formulei 1 în Marele Premiu al Belgiei, poziţionându-se cu aproximativ un metru mai în faţă decât prevede delimitarea de pe grila de start.

Rezultatele cursei de la Spa-Francorchamps nu mai pot fi însă modificate, întrucât probele video au fost prezentate după publicarea rezultatelor oficiale de către FIA, iar pilotul Scuderiei Ferrari a dezvăluit ca încălcarea regulamentului a fost involuntară.

Brazilianul susţine că nu a văzut liniile care delimitează locul pe grila de start, întrucât are un amplasament foarte jos în cockpitul monopostului F10.

"Probabil că sunt cel mai mic pilot în monopost, sunt poziţionat foarte jos în maşină şi poate că dacă aş fi fost puţin mai înalt ar fi fost mai uşor să văd. Cu siguranţă nu am putut să văd liniile foarte bine, aşa că am fost puţin în exterior. Asta este", a declarat Massa reporterilor prezenţi în paddock-ul circuitului de la Monza.

FIA a anunţat recent ca a deschis o anchetă internă pentru a identifica motivele pentru care comisarii de cursa şi sistemul electronic de poziţionare nu au indicat încălcarea regulamentului sportiv de către Massa.

Via | Autosport

Comentarii (9)

  • obs.
    ia sa va uitati atent la Massa intr-un interviu post Hungaroring 2009. Gasiti pe youtube. Tipul nu vede cu ochiul stang. Este un handicap serios pentru un pilot care altadata vedea cu ambii ochi. Ii trebuie mult sa-si readapteze stilul de pilotaj la noile conditii. Asta este marele noroc al lui Alonso. Altfel ii dadea Massa juma de secunda pe fiecare tur.
    6 4
  • Schumy fan 4 ever
    Asta e... A facut Ferrari scandaluri si mai mari... ce mai conteaza 30cm?
    3 3
  • ctlnmihai
    Massa: "Nu am văzut liniile pe grila de start de la Spa
    Mergi la oftalmolog nene...
    5 8
  • Massa
    Cred ca daca era o pustoaica in fata lui goala vedea mai bine :))
    5 0
  • nelu98
    masa
    esti pe dinafara rau daca crezi ca masa este mai rapid decat alonso [[chiar si inainte de accidet]]]]
    4 4
  • nelu98
    ACCIDENT*
    1 0
  • nelule
    Tu nu vezi ca asta nu e Massa. Si nu vezi ca trebuie sa-i cedeze curse lui Alonso. Ba il mai si bate cateodata in calificari. Alonso e cam la nivelul unui Massa chior. Poate doar foarte putin peste. Alonso din Da_las' ca are bani.
    3 1
  • @ctlnmihai
    Mergi tu in clasa 1-a nene, sa inveti sa citesti, sau la un doctor sa vada de ce nu intelegi ce citesti.
    A fost la Oftalmolog, si tocmai asta e: Nu vede bine cu un ochi de la accidentul de la Hung.
    Da' na, 'tardu tot 'tard, tre sa-si dea cu parearea.
    3 0
  • Degeaba il tot acuzati pe Massa
    Au fost mult mai multi comisari de cursa la Spa care nu au vazut ca Massa a depasit linia asa ca ... sunt altii mult mai chiori
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru