Massa: "Nu înţeleg de ce am fost penalizat"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 31.10.2011
Felipe Massa susţine că nu a greşit cu nimic în duelul cu Lewis Hamilton din India şi a negat speculaţiile că l-a acroşat intenţionat pe rivalul său de la McLaren.

Marele Premiu al Indiei a ieşit în evidenţă printr-un nou incident între Lewis Hamilton şi Felipe Massa, de data aceasta brazilianul fiind cel care a suportat consecinţele. Britanicul a încercat să-l depăşească pe brazilian în lupta pentru locul cinci, însă cei doi s-au lovit, iar pilotul Scuderiei Ferrari a fost penalizat cu un drive-through, în timp ce Hamilton a trebuit să schimbe aripa faţă.

La finalul cursei, Massa şi-a exprimat surprinderea pentru decizia comisarilor de cursă, întrucât consideră că nu a greşit cu nimic în acest duel.

"Punctul meu de vedere este că am fost în faţă, am frânat mai târziu decât el şi am fost în faţă, eram pe partea cu aderenţă şi apoi am început să virez pe stânga, pentru că el era mai în spate. Mi-a atins roata spate. Sincer să fiu, nu înţeleg de ce am fost penalizat, este de neînţeles. În toate incidentele mi-a atins maşina. Nu am greşit cu nimic", a declarat el.

În schimb, Hamilton a evitat să nominalizeze un vinovat pentru producerea incidentului şi susţine că brazilianul l-a ignorat înainte de startul cursei.

"Nu sunt prea multe de spus.

Înainte de cursă a fost un minut de reculegere (n.r - pentru Dan Wheldon şi Marco Simoncelli), iar eu şi Felipe am stat unul lângă celălalt. Nu mi-a vorbit de mult timp, aşa că mi-am pus umărul în jurul lui şi i-am urat succes în cursă. Dar în cursă am încercat să-l depăşesc şi am încercat să ies de acolo pentru că nu mi-a lăsat spaţiu, însă ne-am acroşat", a precizat el.

Presa internaţională a speculat chiar că Massa a intrat intenţionat în Hamilton ca semn de răzbunare pentru celelalte incidente în care britanicul a fost vinovat în acest sezon, însă brazilianul a exclus această ipoteză.

"Ştiu că era lângă mine, dar când am frânat nu era pe partea mea. aşa că am virat pentru că am frânat mai târziu decât el. Nu pot să înţeleg de ce ar fi trebuit să mă retrag şi să-l las să treacă. Am frânat mai târziu, iar el era pe partea murdară. Dacă ar fi fost roată la roată nu aş fi încercat să-i închid uşa", a mai precizat el.

Comentarii (14)

  • BackonYou
    Hamilton
    Hamilton : "mi-am pus umărul în jurul lui şi i-am urat succes în cursă" , asta spune multe despre un pilot. Cred ca Massa nu ar fi facut asta. Oricum respect pentru H.
    21 18
  • Cei doi se pot impaca numai daca lasa trecutului ce s-a intamplat intre ei, si prin chestii mici, exact cum a facut Hamilton inaite de cursa. Masa doreste ca Hamilton sa isi ceara scuze si sa isi asume responsabilitatea pentru tot ce s-a intamplat intre ei in acest sezon. Astfel incat sa poata da vina pe Hamilton pentru ca nu poate avea rezultate care sa se aprope de cele ale lui Alonso.
    14 5
  • Tutu si cu Mutu
    Tutu si cu Mutu, cam asa arata problema. Ei doi cu toate problemele care le au incep sa aiba o stare gen tabloide, pierdand ambii din vizor lucrul cel mai important: performanta.
    10 2
  • Massa si Hamilton
    Acu ceva vreme (cand eram curios si de regulament) regulamentul (in situatia de fata) specifica ca vinovat este cel care era cu masina mai in spate, dupa jumatatea masinii, deci Hamilton!
    6 7
  • mas vs ham
    El zice ca la ignorat Massa, dar el ce a facut dupa cursa din Singapore cand Massa a incercat sa vb cu el? Massa nu da vina pe Hamilton ca nu are rezultate sau cel putin eu nu am citit vreo stire in sensul asta, Massa ii reproseaza stilul de pilotaj si faptul ca le ruineaza si la altii cursele. Cat despre ultimul incident, a fost cel mult culpa comuna. Sa nu uitam ca Massa era mai in fata si era pe trasa.
    9 4
  • Hamilton&Massa
    Dupa cum am vazut in reluare roata spate a lui Massa a fost atinsa de cea din fata a lui Hamilton. Raspunsul la intrebarea pe care si eu alaturi de Massa mi-o pun e: ori au prins frica de Hamilton ori n-au luat carnetul de conducere deoarece ei nu merg pe principiul "cine pupa-n... plateste" ci pe acela "cine pupa-n... trebuie despagubit".
    7 4
  • Andrei
    Massa vs Hamilton
    Singura chestie "buna" care ii uneste pe acestia 2 este ca au avut un sezon execrabil. Primul a avut probleme cu pneurile, al doilea a avut probleme cu el insusi. Sa vedem in 2012 ce o sa faca. Primul probabil sa lucreze mai mult la cum lucreaza masina cu pneurile, iar al doilea... sa invete sa depaseasca fara sa-si loveasca adversarii. Stiu pare greu dar sigur se poate :)
    4 1
  • Comportamentul lui Massa de cativa ani in coace,dar mai ales cateva curse in coace,cand daca dorea sa se razbune,ar fi putut poate sa il loveasca rau pe Hamilton.De aceea,nu vad nici eu dece l-ar fi penalizat..oricum,si-a pastrat pozitia dupa incident,nu a avut prea multe de pierdut de pe urma acestei penalizari..
    2 2
  • mavrick
    ....
    Esti un mare id..t! auzi la el: unicul, inegalabilul, geniul, filozoful, analistul analistilor aka mavrick: "intrebarea pe care atat EU cat si Massa ne-o punem......" :)) Hai zatt mai d-aci desteptu' lu' peste.... Intrebare: tu si massa "chiar vi-o puneti?" Ai vrea tu.......
    5 5
  • Este singurul lucru interesant (cel putin din punctul de vedere al comentariilor) dintr-o cursa plictisitoare la superlativ. :). Nu inteleg de ce se face atata caz pe baza unui asemenea subiect pt ca pana la urma este un incident de cursa (in fond tot asta ramane).Nici macar nu a fost cel mai interesant acrosaj din India...Se face mult prea mult caz pentru duelurile a doi piloti mediocrii d.p.d.v. al rezultatelor (in acest sezon) (cel putin Massa, pt. ca Hamilton totusi a castigat,de 2 ori)...
    2 3
  • andrey_1293
    Pe mine unu a cam inceput sa ma enerveze massa. Mia placut o perioada dupa care a decazut. Si de cand a decazut face cam pe victima in orice. Astai motorsportu. Vrei sa fi sus - rupei pe toti ca sa ajungi acolo. Inteleg ca e frustrat ca echipa il cam lasa la coada dar totusi...Baiat muncitor, nu zic, poate si echipa nu prea il ia in considerare in planurile de viitor dar totusi trebuie sa se chinuie ceva mai mult. Parerea mea e ca massa sia cam pierdut motivatia. Ar trebui sa lase la altii locu. Poate raikkonen:)). ar fi ceva interesant la ferrari cu toate ca e cam putin posibil.
    1 4
  • @mavrick la 31.10.2011, 17:38
    Un text scris intre ghilimele semnifica citatul, reproducerea exacta a ceea ce a spus/scris cineva.Daca fiecare termen citat de tine face parte din propozitia scrisa de mine atunci imi sterg contul de pe acest site. Insa dupa cum se vede ca nu stii sa dai copy&paste eu iti sfatuiesc sa scoti nitica gheata din congelator si sa inghiti cateva MagneB6 asta pana nu ti se va uda de tot prosopul de care ai nevoie sa te stergi la gura! Cred ca nici un sapun/dero aflat pe piata nu reuseste sa faca mai multa spuma ca tine ;))
    2 1
  • ctlnmihai
    Massa: "Nu înţeleg de ce am fost penalizat"
    Nici Hamilton n-a înțeles de ce a fost penalizat în Japonia după un incident asemănător..
    0 4
  • Hakkinen
    @ctlnmihai
    Ceea ce ai scris mai sus este o mare prostie amice, pentru ca Hamilton un a primit nici o penalizare in Japonia. Probabil te refereai la Singapore dar memoria incepe sa te tradeze. Probabil intelegi prea putine din ceea ce vezi la televizor...
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru