Massa: "Nu sunt pilotul numărul doi la Ferrari"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 29.07.2010
Felipe Massa insistă că nu este pilotul numărul doi la Ferrari şi susţine că data viitoare va câştiga cursa dintr-o postură similară.

Presa internaţională şi fanii Formulei 1 au criticat în termeni duri ordinele de echipă prin care Felipe Massa a fost forţat să-i ofere victoria lui Fernando Alonso în Marele Premiu al Germaniei.

Prin prisma faptului că regulamentul sportiv interzice ordinele de echipă, Massa a negat vehement ca a acţionat conform indicaţiilor de la boxe, iar în paddock-ul de la Hungaroring a afirmat că nu este pilotul numărul doi:

"În momentul în care voi spune că sunt pilotul numărul doi nu voi mai concura. Am vorbit cu toată lumea din interiorul echipei. Nu sunt aici pentru a concura, sunt aici pentru a câştiga. Atât timp cât pot câştiga, trebuie să mergem până la capăt şi să luptăm pentru victorie. Sunt profesionist, muncesc pentru echipă şi toată lumea trebuie să înţeleagă punctul meu de vedere", a declarat brazilianul.

Massa a dat ca exemplu situaţiile în care s-a găsit în sezoanele 2007 şi 2008. În 2007, brazilianul l-a ajutat pe Kimi Raikkonen să câştige titlul mondial, iar finlandezul şi-a plătit datoria un an mai târziu, când l-a sprijinit pe brazilian în lupta pentru titlu.

"Muncim pentru echipă şi ştim cât de important este să munceşti pentru echipă.

Vă amintiţi ce s-a întâmplat în 2007 şi 2008 şi nu cred că trebuie să trec prin toate punctele. Dacă echipa are o şansă reală de a câştiga titlul, vreau tot ce este mai bun pentru echipa", a mai precizat el.

Via | BBC Sport

Comentarii (31)

  • ctlnmihai
    Massa: "Nu sunt pilotul numărul doi la Ferrari"
    Inainte de '89 la tv duminca era o emisiune care se numea comici vestiti ai marelui ecran.. asa si massa..
    7 9
  • @Daniel Popescu
    o mica graseala in titlu "că dacă viitoare" ;)
    1 1
  • Massa: "Nu sunt pilotul numărul doi la Ferrari"
    Massa a negat vehement ca a acţionat conform indicaţiilor de la boxe - ?!?!?!? Massa chiar crede ca publicul si fanii Formula 1 musca asta?
    6 3
  • pacat
    Felipe din pacate este pilot numarul 2, ca urmare a banilor pe care banca spaniola Santander ii pompeaza in fundul lui Alonso. Daca nici acum fanii Formulei 1 indiferent de simpatii nu s-au lamurit de caracterul lui Fernando Alonso mai bine ne dam toti demisia de fani ai acestei ramuri sportive superbe care este F1 (desi Fernando si cei de la Santander ne demonstreaza din pacate ca necesitatile la nivel global ale promovarii unui pilot/brand imping tot mai mult F1 spre termenul rece si lipsit de substanta de "afacere" sau "interesul banului"). Mergeti Alonso si Santander cat mai departe si lasatine pe cei 2,6 % cati indragim inca acest "sport" sa ne bucuram de intreceri sportive intre piloti si nu sa stam in fotoliu si sa inghitim fortat galusca unor "ordine de echipa" termen cu atat mai pervers cu cat multora dintre noi, episodul Hockenheim 2010 ne-a rapid daca nu preferinta pentru F1, macar ne-a smuls sansa unei duminici relaxante si confortabile.
    10 6
  • P.S
    cel mai bun antidot pentru a contracara dezgustul provocat de Ferrari si Alonso, este vizionarea de zeci de ori pe youtube a momentului de la Valencia cand safety-car-ul iese pe pista, Lewis ezita cateva secunde, si apoi accelereaza depasind safety-car-ul obligandul pe marele Fernando sa aiba onoarea de a fi primul pilot ce ruleaza in spatele masinii de securitate. A fost gresit, a fost imoral, dar este un tratament al naibii de bun sa vezi cum un om ca Alonso este batut cu propriile arme, si aceste puncte vor cantari ENORM in balantana finala si esecul lui Fernando Alonso in clasamentul pilotilor. Gata, Ferrari prin acea manevra au demonstrat ca sunt in stare de orice pentru a-si atinge interesul, indiferent cat de cinic si de meschin ar fi, din acest moment este necesar ca Mclaren si Red Bull sa inceapa un razboi total, sa declanseze o ofensiva generala care nu mai tine cont de principii, de norme morale sau de etica ci doar de-a bara cu orice mijloace chiar si cele mai murdare si mai ilicite drumul acestei echipe rosii spre titlu. Cum spunea Jean-Jacques Rousseau in opera sa "Contract social" prin care justifica ca dreptul de-a anihila raul aparut cu un alt rau, chiar si mai mare daca este necesar, acest lucru venind justificat de o judecata intr-o sfera superioara a istoriei. Chiar daca aluziile filosofului francez faceau referire la dreptul poporului de a indepartarta un sistem politico-social opresiv specific Frantei secolului al XVIII-lea, din acel moment s-a nascut o maxima care dainuie inca in mentalul colectiv al oricarui popor, si anume ca sarpele daca iti apare in cale ai dreptul sa il zdrobesti cu ciomagul, caci acest lucru nu te face un criminal ci iti ofera validitatea morala sa o faci. Tot asa Mclaren, Red Bull si toti ceilalti nu trebuie sa ramana prea mult in starea asta de letargie ci sa lupte prin orice mijloace la randul lor ca sa nu ii lase pe ferraristi sa ia titlul. I-as da un raspuns lui Alonso inspirat din afirmatia lui Tudor Vladimirescu: "Iar patria este norodul, si nu tagma jefuitorilor"... "iar Formula 1 suntem noi, cei 2,6% si nu banca Santander"...
    10 9
  • aoleu
    MEDICAMENTELEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    6 8
  • rayn380
    @Mircea
    Welcome back Mirciulica!!! Am crezut ca m-ai lasat singur pe aici :) Ce s-antamplat cu tine de comentezi articole, prin referire la citate celebre ale unor mari filozofi....:D(kidding)
    10 4
  • @rayn380
    nu te-am lasat rayn380, prietene stai linistit. am fost plecat 2 saptamani in vacanta prin tara, dar m-am intors cu forte proaspete :))) doar la Rousseau am facut referire ca sa fiu cat mai explicit in a justifica dreptul celorlalte echipe de a lupta contra lui Ferrari cu orice mijloace, avand in vedere ca ei au aruncat deja manusa :) doar folosint armele lor pot fi invinsi, nu pot fi invinsi cu "sarut mana" sau intorcand celalat obraz :)
    7 4
  • @Mircea
    Bai Mirciulica tu te imbeti repede cu apa rece in timp ce vizionezi Formula 1 si mai spargi si seminte...
    Nu exista un sport unde sa nu conteze banii. Peste tot in lume PRIORITATE AU BANII!
    Cati ani ai? 12 ani? visezi la zana maseluta? Normal ca prioritate au banii. Nici nu trebuie sa citesc tot ce scrii(porcarii) ca imi dau seama ca n-ai nicio logica.
    Stii care o sa fie picatura ce o sa te ucida(de ciuda)... La sfarsitul campionatului cand primul in clasamentul pilotilor o sa fie FERNANDO ALONSO! Pentru asta nu exista antidot. Apropo, NU UITA SA-TI IEI PASTILA! Omule ai grave probleme cu capul...
    Merci, datorita tie am ras copios in seara asta. E bun site-ul asta, cand vreau sa ma distrez mai citesc comentariile tale(si ale unor ca tine @rayn380)
    3 11
  • oare ce poti sa mai spui
    orice pilot ar fi spus acest lucru
    5 0
  • @maryo37
    la final primul in clasamentul pilotilor va fi Lewis Hamilton ;) am pus deja sampania la rece pentru noiembrie ;)
    8 5
  • rayn380
    @maryo
    stiu ca ti-ar face placere sau mai bine zis, v-ar face placere, ca pe aceste meleaguri sa coexiste doar dasteptii de fani Ferrari si sa va imbatati unul pe altul cu apa rece sau cu ce o-ti vrea voi, dar din fericire(din pacate) nu toata lumea poate fi fan al maretei echipe Ferrari. In orice alt sport, exista competitie si asa cum tu ti cu Ferrari si probabil cu nus ce echipa de fotbal din liga lui mitica, asa sunt altii care tin cu concurenta. Si inca din vremurile de demult a fost atat un razboi psihologic atat intre concurenti cat si intre fanii acestora, este ceva normal. Daca mie si lui Mircea ne place sa scriem, voi va rezumati doar la a da click pe acel patratel rosu in dreptul oricarui fan McLaren si implicit pe patratelul verde al oricarui fan Ferrari, indiferent daca vreunul dintre ei are sau nu dreptate. Chiar daca un fan de-al vostru vorbeste prostii, dar are ca avatar calutzul cabrat, atunci lui automat ii dati verde. Pentru ceilalti, adica noi, indiferent de opinie, rosu. Cam asta este gradul vostru de inteligenta si cam asa va apreciez eu pe voi, pe acestia care doar stiti din "spate" sa apasati aiurea pe un buton rosu. Am inteles totusi, ca trebuie sa ma simt flatat cand am multe voturi rosii, ca voi de fapt iubiti culoarea rosie, specifica echipei voastre favorite. Deci, prin urmare, ma simt flatat, mestere....O seara faina!!!
    9 3
  • off topic...
    Daca ar fi si un articol, unul singur, cat de mic, in care sa nu lipseasca litere sau cuvinte... in care sa nu fie asa evidenta traducerea "google" si copy/paste... in care textul sa fie cursiv...
    4 1
  • @rayn380
    camarade rayn380 tre sa fim mandri de voturile negative. asta subliniaza doar sustinerea neconditionata a noastra pentru Mclaren. sa dea voturi cate vor, important e sa il sustinem pe Lewis, impotriva tuturor. sunt sigur ca in noiembrie vom bea sampanie :) abia astept sa postez atunci :)
    7 5
  • nelu98
    vinuri spumante
    habar nu aveti ce-l asteapta pe coteiul vostru,cat despre sampanie nu cred ca va permiteti [una de firma ]
    3 7
  • Trecator
    ...
    Lectura lui Rousseau face parte din tratament?
    0 5
  • Andrei
    Ferrari
    Astia care tin cu McLare sa comenteze despre altcineva.Sun ofticati ca a fost o dubla Ferrari si le-a dat 30 de secunde jegului de Hamilton,ce sa mai vb de Button.Ordine de echipa sau nu Ferrari va lua titlul la piloti
    3 9
  • Iulian
    e
    mircea ista o ia razna cum se schimba vremea de afara iar rayan la fel nu mai spun nimica ca numai rad de de acesti baietasi (mircea & rayan) cum se agita cand cineva spune ceva de zeul lor ham ham vai de capul vostru baieti va agitati sa scrieti articole de 1000 de randuri maturizativa odata !!!!!!!!!!
    2 4
  • rayn380 si mircea
    Trebuie sa intelegeti ca asa cum voi il sustineti pe Hamilton neconditionat indiferent de cate greseli face, asa il sustinem noi fanii Ferrari pe Alonso. Ambii piloti au facut magarii la viata lor..ambii sunt buni..de ce nu este criticat un pilot ca rosberg,massa, webber,etc? Pt ca ei nu pot crea probleme lui Hamilton! Oricare dintre voi stie dar nu recunoaste ca Alonso este un pilot periculos pt L Hamilton. Daca nu era un pericol nu mai era asa hulit de toti fanii Mclaren. Am ajuns la concluzia ca aproape il injurati pt ca va temeti de el..
    6 3
  • rayn380 si mircea
    Dar la fel de adevarat este ca in Germany Massa merita sa castige.
    8 0
  • rayn380 si mircea
    Dragi priteni mai am putin si plec spre Hungaroring! Bafta Mclaren! FORZA FERRARI!
    8 0
  • boghyb
    -
    M-am saturat sa tot vad commenturi in care se tot critica modul in care a castigat Alonso cursa din Germania.Nu inteleg ce vi se pare atat de absurd sa i se dea ordine de echipa unui papagal care a dormit tot timpul timp de aproape 5 ani.In primul rand Alonso era mai rapid in fiecare tur si l-ar fi ajuns pe Massa pana la finalul cursei.In al doilea rand Alonso are mai multe puncte in clasament iar 20 de puncte in plus i-au prins chiar foarte bine daca stam sa ne gandim ce avans au cei de la McLaren si RedBull.In al treilea rand cei de la Ferrari au incercat sa evite incidente de genul celui din Turcia dintre Webber si Vettel.O alta problema pe care nu o sa o inteleg niciodata este modul in care este criticat Fernando Alonso.De ce in 2008 lui Massa nu i s-au adus la fel de multe jigniri cand a fost ajutat de Kimi ? De ce nu aduce nimeni in dicutie modul in care Schumacher a fost ajutat de Barichellocu ceva ani in urma ? (aici fac referire la un alt papagal care a avut tupeul sa dea exemplu intr-un alt articol de pe Automarket maretia cu care castigat Schumacher cursele oferite pe tava de Barichello).Concluzie:Bai baieti ... mancati ***** in alta parte !
    3 5
  • salutare
    @mircea
    si daca din noiembrie campion va fi tot jenson ce facu cu sampania aia?
    2 0
  • salutare
    mai taci mai boghyb,ca faci curent cand ti-e deschisa gura!!!!!!!!!
    auzi cine vorbeste de papagali,de parca ar fi de la gradina zoologica!!!!!!!
    4 0
  • buna
    bafta in Ungaria DMD!!!!!!!!SA FACI POZE SI SA LE PUYI PE SITE!!!!!!
    3 0
  • boghyb
    mad79
    Macar nu vorbesc cu gura plina:).
    1 3
  • rayn380
    @dmd - rayn380 si mircea
    Daca citeai mai atent ultimul meu post, atunci iti dadeai seama "ca cam" lucrul asta l-am zis si eu. Spre deosebire de anumiti fani Alonso, eu sunt in primul rand fan McLaren, indiferent de cine a concurat pentru aceasta echipa. Asa cum am mai zis, tot timpul a fost cate un pilot mai stralucit cam la toate echipele care aveau mai multe sanse la titlu si care era mult mai talentat decat celalalt. In 2007, cand Alonso a venit la McLaren, evident ca preferatul meu in cadrul echipei a fost acesta, intrucat Ham a fost un debutant, nu auzisem nimic de el, si clar ca l-am preferat pe Alonso. Eu cred ca asa este situatia cam la toate echipele, pentru toti fanii. In 2008 si 2009, evident ca la McLaren, Lewis nu avea termen de comparatie cu Kova, de aceea a fost si a ramas preferatul meu in cadrul echipei McLaren. Anul acesta la fel, dpdv Ham mi se pare de departe mult mai talentat decat Button. Daca Ham va pleca odata si odata de la McLaren, evident ca nu voi mai avea aceeasi simpatie pentru el, intrucat eu in fond tin cu echipa, iar atentia mea se va indrepta catre pilotul care va fi cu potentialul cel mai mare din punctul meu de vedere. Este de inteles si cred ca asa gandesc si fanii echipei Ferrari sau RBR...
    2 2
  • no.2
    massa,nu esti numarul 2 la ferarri,nu,nu....nu esti tu ala....:)))))))
    2 0
  • @mad79
    Jenson ii tot pilot Mclaren, nu ar fi o tragedie daca ar castiga el titlu, dar tot Lewis este numarul 1 in inima noastra a fanilor Mclaren :) Beau sampania si pentru Jenson si il invit la o cupa de sampanie si pe rayn380 sa sarbatorim succesul lui Mclaren :)
    3 1
  • Bogdab
    @fanii Lewis
    Sampanie ... mai zici k suntezti managerii lui Lewis ... penibil!!!
    Jenson e un pilot pe care McLaren nu-l merita, dc vor castiga titlul sigur prin el si nu prin "preferatul" vostru ... o sa fie fain cand in ultima cursa Lewis va ceda locul 1(sau alta)lui Jenson sa devina campion :) ...
    oricum e sezonul lui RedBull asa k punetzi dopul la loc
    FORZA ROSA !!!
    3 3
  • @ryan380
    Sa inteleg ca la fel faceti si voi? De aceea am atatea voturi negative?=)) Merci ca mi-ai spus tactica ta de a decide asupra unui raspuns;)
    In schimb voi ramaneti sa comentati despre Hamilton, doar sunteti fanii lui... Sau mai nou tineti cu Massa? Ahhh... Asa de mari fani sunteti...
    Apropo, ganditi si voi ceva... Nu mai intoarceti cuvintele ca niste copii de gradinita. Adica va cer prea mult: sa ganditi. Na... cum nici aia de la McLaren nu inteleg nimic, voi de ce sa fiti diferiti? Ce se aseamana se aduna;) Asa echipa, asa fani.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru