Massa se gândeşte numai la victorie în cursa de la Monza

de Daniel Popescu
Duminica, 09.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Felipe Massa este conştient că o victorie în cursa de casă a Scuderiei Ferrari l-ar ajuta să-şi prelungească contractul pentru sezonul 2013.

Esential 2008 este anul in care Felipe Massa a obtinut ultima victorie in Formula 1
Felipe Massa este sub presiunea de a obţine rezultate cât mai bune în a doua jumătate a sezonului pentru a convinge oficialii Scuderiei Ferrari să-i prelungească contractul pentru sezonul următor.

În mod surprinzător, brazilianul va avea cea mai mare oportunitate să-şi demonstreze valoarea chiar în fata fanilor echipei de la Monza, după ce a obţinut locul trei în calificări şi, implicit, cea mai bună poziţionare pe grila de start din ultimii doi ani. Brazilianul îi va avea în faţa sa pe Lewis Hamilton şi Jenson Button, McLaren fiind singura echipă care a reuşit să lupte cu Ferrari pentru pole position.

El admite că se gândeşte doar la victorie mai ales în contextul în care o asemenea performanţă ar reprezenta un bun argument pentru a-şi prelungi contractul cu Scuderia.

Ştiu cât de importantă este cursa pentru mine şi voi face totul pentru a câştiga.

Felipe Massa
Pilot Ferrari
"Mergem pe grila de start cu gândul la victorie, ne gândim să dăm totul pentru a câştiga cursa şi asta voi face duminică.
Cei de la McLaren sunt foarte puternici, sunt rapizi, dar sunt 53 de tururi în cursă. Ştim cât de diferite pot fi cursele comparativ cu calificările, aşa că în mod sigur vreau să încerc tot ce pot. Ştiu cât de importantă este cursa pentru mine. Aşa cum am spus, voi face totul pentru a câştiga"
, a declarat el.

Massa nu a mai terminat o cursă pe podium de la Marele Premiu al Coreei de Sud din 2010, iar ultima sa victorie datează de la Interlagos din 2008, atunci când a ratat de puţin titlul mondial.

Massa a devenit principala speranţă a celor de la Ferrari de a câştiga cursa de la Monza după ce Fernando Alonso a obţinut doar locul 10 pe grila de start din cauza unei defecţiuni tehnice la suspensia spate. Anterior, spaniolul fusese cel mai rapid în primele două părţi ale calificărilor şi se anunţa principalul favorit la pole position.

Via SkySports

Comentarii (3)

  • go!massa
    Massa e un pilot foarte rapid si trece printr-o perioada buna.
    4 3
  • cred ca acel accident din 2009 isi spune cuvantul in termeni de performanta. massa parca nu mai este acel pilot de dinainte. imi amintesc startul cursei din 2008 ungaria cand a plecat de pe locul 3 ,iar primele locuri erau ocupate de mclaren si pana la primul viraj cele 2 mclaren erau depasite foarte frumos de massa. ce an frumos a avut atunci ...sper la un podium pt el si pt schumi
    7 0
  • mobius
    Nu mi-ar parea rau ca Massa sa castige cursa, dar sper din tot sufletul ca masina lui Alonso sa mearga la parametrii si Alonso sa nu fie acrosat precum a fost in MP anterior. Mi-ar place o dubla pentru Ferrari indiferent de ordine.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru