Massa şi Alonso neagă ordinile de echipă din Germania

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 26.07.2010
Felipe Massa şi Fernando Alonso susţin că Ferrari nu a transmis ordine de echipă în timpul Marelui Premiu al Germaniei.

Fernnado Alonso a obţinut duminică o victorie controversată în Marele Premiu al Germaniei, după ce coechipierul său Felipe Massa i-a cedat prima poziţie în urma unor mesaje codificate primite de la boxe.

În ciuda faptului că Ferrari va apărea în faţa Consiliului Mondial al FIA din această cauză, cei doi piloţi ai Scuderiei au negat existenţa unor ordine de echipă, iar Massa susţine că ratarea victoriei are drept cauză pneurile hard.

"Ştiu că în acest an echipa a pierdut prea multe puncte în cursele precedente, iar duminică a fost important să facem maximum. Ca piloţi, trebuie să ne gândim în primul rând la binele echipe şi am demonstrat asta duminică. În opinia mea, nu a fost un caz de ordine de echipă. Inginerul meu m-a ţinut constant la curent cu ce se întâmplă în spatele meu, mai ales că mă chinuiam puţin cu pneurile hard, aşa că am decis să fac cel mai bun lucru pentru echipă. Iar un un-doi este cel mai bun rezultat pentru echipă, nu-i aşa?", a precizat brazilianul în cadrul unui comunicat de presă al Scuderiei Ferrari.

La rândul său, Alonso susţine că a preluat conducerea cursei după ce a profitat de anumite "dificultăţi" întâmpinate de Massa şi afirma că brazilianul nu avea niciun motiv să rişte pierderea poziţiei secunde.

"La start am fost împins spre perete de Vettel, al cărui singur gând a fost să mă închidă, în timp ce Massa a profitat şi ne-a depăşit pe amândoi.

Apoi am încercat să stau aproape de coechipierul meu şi când a avut ceva dificultăţi l-am depăşit. Sunt sigur că Massa s-a gândit la binele echipei mai presus de toate şi era inutil să-şi asume riscuri, întrucât Sebastian Vettel ne ajungea din urmă", a declarat spaniolul.

Via | Ferrari | Ferrari

Comentarii (43)

  • Ha, ha, ha, ...
    Haaa, ha ha
    Haaa, ha, ha, ha
    11 14
  • ctlnmihai
    Massa şi Alonso neagă ordinile de echipă din Germania
    Alonso a negat si faptul ca n-a stiu nimic despre trucareacursei de la Singapore din 2008..cat despre Massa daca privim fotografia ,figura lui spune totul.. Oricum isi merita soarta.. Nu va fi campion mondial niciodata....
    11 16
  • @ferrari
    Asa baieti ! Fiti isteti ! ... sa faceti rivalii sa vada numai ROSU in fata ochilor ! ;)
    10 9
  • massa
    iti meriti soarta ! Niciodata nu o sa ajungi campion mondial, o sa ramai un vesnic visator asemeni lui Rubinio. Atat timp cat vei fi catelusul lui alonso (s-au cine o fi pilotul nr.1 la ferrari) o sa ai un volan la aceasta echipa. Asta este, trebuie sa-ti calci pe mandrie si orgoliu (daca ai asa ceva) si astfel vei mai pilota 1-2 ani pentru ferarri. Cred ca-ti este greu sa dai o astfel de declaratie cand intreaga lume a ascultat team radio-ul si stie care este adevarul.
    11 14
  • Ham
    Daca careva vrea sa "comenteze" sa isi aduca aminte de 2007 cand Ham a "incurcat butoanele" ... oare le-a incurcat !? ... poate da, poate nu, ideea este ca oricand poti discuta la nesfarsit si dovezi nu vor fi niciodata.
    13 5
  • ctlnmihai
    Lasa ca a fost de 2 ori !
    8 1
  • Ivanoff
    Never say never
    Nu se stie niciodata...
    Amintiti-va ca si Schumy l-a ajutat pe Irvine dupa ce a avut accidentul la Silverstone iar spre finalul campionatului Eddy nu a fost departe de prima pozitie in acel an...
    5 3
  • blabla-ul frustrarii
    Nu-i asa ca va doare ca superinginerii de la meclaren nu sunt in stare sa implementeze o solutie "furata" de la red bull?Refulati cat vreti, ati blamat scuderia ca nu dezvolta ca nu au ingineri ca blablabla..de fapt o balbaiti cand stiti ca alonso va musca de c!Sunteti a 3-a echipa!Si asa veti si ramane pana la sfarsit!
    13 6
  • fani ferrari
    Chiar trebuie bagat in seama acest user?Eu m-am saturat de prostiile lui, e ca o placa zgariata bine!
    7 3
  • ctlnmihai
    dmd
    Nu te bucura ca mai e pana la sfarsit..
    4 5
  • ctlnmihai
    Massa
    Ieri a fost sub demnitatea Sclavei Isaura ..Pana si Isaura mai rabufnea cand don Leoncio ii facea zilele amare..Massa nici atat.. a fost complice la o cursa simulata..
    7 7
  • hmm!
    Voi ati uitat ca Massa a avut ocazia 2 ani la rand ca sa cucereasca titlul mondial? 2 ani in care n-a reusit...

    Vreti ca Ferrari sa stea toata viata dupa el ca sa le aduca un titlu?

    Normal ca Alonso este pilotul nr. 1...

    Massa a avut sansa lui 2 ani la rand 2007 si 2008, anul trecut a fost zero.


    Iar ordinele de echipa exista in orice sport unde victoria este adusa de o echipa. FIA incearca din nou sa se bage in seama dar n-au nicio dovada ca a fost ordin de echipa.

    Orice echipa ar fi facut la fel... Asa ca e in zadar sa comenteze cineva, cel putin McLaren care e mai "rapida" decat SC-ul(din 2011 se va da un titlu si pentru asta, in sfarsit o sa iasa Hamilton campion)
    11 9
  • Forza FERRARI!
    ctinmihai-iti ador lamentarile:))haha
    Macar Ferrari n-au urcat pe podium dupa SC-uri sarite si penalitati tardive si dubioase....meclaren investeste in comisari poate ca asa vor castiga si ei un amarat de titlu in deceniul asta.
    10 8
  • ctlnmihai
    maryo37
    E bine totusi ca nu i s-a cerut lui Massa sa intre in zidul de protectie al circuitului..spre deosebire de Renault de data asta Rerrari n-au vrut sa-i puna in pericol viata lui felipe..Nu de alta dar Alonso ar fi avut nevoie de un pilot competitiv ,ca incazul in care va castiga un titlu mondial acesta sa spuna c a fost castigat dupa o lupta foarte stransa cu, coechipierul lui...
    7 11
  • CEL MAI TARE
    scenariu
    :
    - Massa are sanse matematice la titlu. Deci,
    Massa sa castige din cursele viitoare + ghinionul celorlalti si .....
    sa piarda campionatul la limita, lipsa fiind punctele daruite ieri lui Alonso.
    Asta le doresc tuturor pasionatilor de jocuri de culise ce altereaza lumea oamenilor corecti.
    4 11
  • CEL MAI TARE (tot eu)
    o mica precizare necesara
    - nu Alonso sa fie cel care castiga in detrimentul lui Massa.
    3 10
  • ctlnmihai
    Forza FERRARI!
    Imi adori lamentarile?? eu ma bucur ptr. fiecare fan pe care mi-l fac..oricum nu l-am intrecut pe alonso in ceea ce priveste lamentarile.. si daca stau bine sa ma gandesc nici pe cei de la Ferrari... dar mai sunt vreo 8 finale si poate reusesc ca sa-i intrec..
    4 11
  • otto-ciuc
    Lupi moralisti si scufitele rosii
    Se stie, McLaren fura si ei, dar cu STILL, d-le!La ei se permite tot!Ia intrebati-l pe Button peste vreo 2 luni, sa vedem ce zice, ca va zice multe, asa cum a facut si KOVA anul trecut.
    9 3
  • ctlnmihai
    otto-ciuc
    chestia cu stilul a spus-o si schumi ieri.. el a fost de acord cu manevra celor de la ferrari dar cu o singura conditie..sa fi fost faxcuta intre-un mod mai putin evident..
    3 7
  • Madalina
    dragi fani..
    Asta da fan meclaren, ia uite cat de elevat stie sa comunice, probabil scolile alea superioare, prea superioare pt el..sunt curios ce parere are administratorul..
    7 5
  • ctlnmihai
    otto-ciuc
    * intr-un * .facuta .hmm am ajuns sa gandesc ca schumacher...
    2 7
  • Madalina
    ..
    aha, deci s-a sesizat..multumim
    6 3
  • daca furi si nu te prinde ar trebui sa fie in regula
    Nu sunt de acord. Si multi nu vor fi de acord cu mine. Dar asta este lumea in care traim ... pe care noi o facem astfel prin caracterele noastre adunate ....
    7 1
  • Kimi vs Massa
    Acest incident explica f bine de ce Massa si nu Kimi : F1 este un sport de echipa (multi nu vor sa inteleaga asta), nu exista "pilotul cel mai bun" pilotul singur nu poate face nimic in acest sport, in acest sport conteaza doar echipa, iar Massa este om de echipa ! Massa l-a ajutat pe Kimi in 2007, Kimi nu l-a ajutat pe Massa niciodata desi in 2008 era cazul. RESPECT pt Massa !
    13 6
  • ctlnmihai
    iD-URI
    a ajuns sa se fure si id-uri nu ,numai victorii.. grav ,chiar foarte grav
    5 5
  • mircea
    @hebb
    Pentru a evita orice neînţelegere, te invit cu drag să te înregistrezi ca user Automarket. Nu vor mai exista probleme ulterior.
    9 1
  • ctlnmihai
    Massa şi Alonso neagă ordinile de echipă din Germania
    Daca batranul Abe Lincoln ar putut sa vada cursa de ieri ,cred ca si lui i-ar fi parut rau ca a platit atat ptr. o idee ( abolirea sclaviei)
    care mai este inca de actualitate.. probabil n-ar mai fi militat atat de aprig si-ar fi apucat sa-si cheltuiasca pensia de fost presedinte al Sua. in liniste si pace..
    3 8
  • ctlnmihai
    Massa şi Alonso neagă ordinile de echipă din Germani
    ar fi putut*
    1 8
  • @hebb de la 12:30
    "Kimi nu l-a ajutat pe Massa niciodata desi in 2008 era cazul."

    - dar in China 2008 ce a fost ???
    Kimi a spus ca atat timp cat are sanse matematice la titlu se va lupta pentru titlu.
    Massa are sanse matematice la titlu si ce face ?! Vedeti voi la sfarsit cand Massa o sa aiba mai multe puncte decat Alonso si nici unul dintre ei titlul.
    4 5
  • ctlnmihai
    Gogu
    te inseli.. Massa nu va avea niciodata mai multe puncte decat
    alonso..nici anul asta nici in viitor.. de ieri a devenit oficial scutierul lui Alonso ptr. restul sezoanelor pe care le va mai petrece la Ferrari
    2 9
  • @ctlnmihai
    Da, observatia ta este foarte pertinenta, aceasta este clar tendinta Ferrari pentru viitor, nsa cunoscandu-l pe Alonso, daca intra in gard Massa n-are cui sa-i mai cedeze locul
    2 5
  • @Gogu
    "Kimi a spus ca atat timp cat are sanse matematice la titlu se va lupta pentru titlu."

    O sa raspund asa: Sanse matematice oricine are sa castige la toto, totusi nu toata lumea joaca la loto. Massa pur si simplu isi respecta echipa si nu joaca la loto sansele echipei.
    7 1
  • si eu iti raspund asa
    @hebb

    aici nu-i loto, si nici macar un joc de noroc oarecare. Este vorba de sport,

    iar comportamentul lui Massa, al lui Alonso si al lui Ferrari in general este lipsit de sportivitate.
    Asa ca vreau sa vad pe Massa, pe Alonso si pe oricare altul ca isi joaca sansele corect, si ca la sfarsit castiga doar cine merita.
    Dar daca anumiti fani se multumesc cu orice ... probabil ca si ei in viata lor au fost obligati de soarta "nederapta" sa triseze pentru ca altfel nu ar avea nici o sansa ... mi-e mila de ei.
    3 7
  • @Gogu
    Exista si cateva procente de noroc in acest sport: exemplu cursa de la Instambul ;)
    5 1
  • Controversa
    Am inregistrat cursa si reluand de mai multe ori secventa depasirii facuta de Alonso, se pare ca Massa a deviat de la trasa ideala, ceea ce ia permis lui Alonso sa-l depaseasca. Totodata am putut observa ca devierea s-a produs din cauza unei mici bruscari a volanului, fapt remarcat si de unul din comentatorii postului TV RTL Klub, unde am urmarit cursa. Desigur, poti gandi si altceva, dar intr-adevar Masa a micsorat putin ritmul inca inainte de a se produce depasirea. Chiar daca l-a lasat pe Alonso, a facut-o din spirit de echipa stiind ca Aonso va incerca depasirea si se putea intampla o tragedie, sa iasa amandoi din cursa. Oricum adevarul il stie numai Massa.
    4 2
  • Peter Pan
    deontologie
    Asteot cu nerabdare sa vad cum Button va fi obligat sa repete isprava, sa vedem atunci "deontologii" frustrati de la meclaren ce argumente vor avea!Cu siguranta va exista o explicatie, insa, cine sa-i mai bage in seama?:)
    4 2
  • @xiorel
    Nu ignora partea cu sportivitatea din postul meu. Si oricum ce a facut Ferrari n-are legatura nici cu norocul nici cu sportul. Mentionez ca sunt fan F1 (nu McLaren) si-mi place sportul in general. Pentru oricine crede altceva:
    -daca fara sa furi nu poti ... ei bine, inseamna ca NU POTI, si deci nici nu meriti !
    3 3
  • asa
    Ce a facut Ferrari are legatura cu calculul pragmatic si asta e F1.Strategia este parte integranta a jocului iar aici Red Bull este 0 barat!
    1 2
  • ..
    Cum am spus, cand nu POTI, furi..sarind la modul mizerabil, cu buna stiinta, un SC..ala e sport curat!
    1 1
  • @Gogu (14: 37, 14: 38)
    mda, a sarit ofuscat unul cu musca pe caciula. Il chiama F1-zone. Stie el bine ce a trebuit sa faca pentru ... si stiu si eu ...
    1 0
  • Gogu-ora romaniei
    asa este, F1-zone trebuie sa fie...:))..asa il chiama:))
    0 0
  • logari..
    Gogule, probleme mah?
    @Gogule, daca te loghezi n-o sa mai ai probleme;)
    1 0
  • da Gogule
    logarea
    te scapa de orice problema.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru