Massa solicită schimbarea strategiei Ferrari pentru calificări

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 21.04.2011
Felipe Massa crede că Ferrari trebuie să schimbe strategia pentru calificări cu scopul de a obţine rezultate mai bune în cursă.

Ferrari a avut un debut relativ modest în noul sezon al Formulei 1, cel mai bun rezultat al echipei fiind un loc patru ocupat de Fernando Alonso în Marele Premiu al Australiei. Alături de coechipierul său Felipe Massa, spaniolul a avut un parcurs rezonabil în ritm de cursă, însă nu a fost capabil să urce pe podium din cauza rezultatelor modeste înregistrate în calificări.

De altfel, brazilianul speră ca Ferrari să găsească resurse pentru a remedia aceste probleme într-un timp cât mai scurt.

"Cu siguranţă trebuie să ne calificăm mai bine pentru a putea începe mai sus pe grila, ceea ce ne-ar ajuta în cursă chiar dacă poziţiile pe grila sunt mai puţin importante în acest an. De fapt, poziţia mea pe grila din China, a şasea, nu a fost prea rea şi am câştigat o poziţie imediat după start, ceea ce m-a promovat pe cinci. Cel mai important este că, dacă ne uitam la forma în care a evoluat monopostul, a fost suficient de bună pentru a ne permite să luptăm cu liderii", a declarat el pentru site-ul oficial al Scuderiei Ferrari.

Una dintre soluţiile propuse de Massa este schimbarea strategiei pentru calificări prin reducerea numărului de ieşiri pe traseu în Q3 pentru a avea mai multe seturi noi pentru cursă.

O astfel de strategie l-a ajutat decisiv pe Lewis Hamilton în Marele Premiu al Chinei, iar Mark Webber, forţat să plece doar de pe locul 18, a avut la rândul său avantajul unor seturi de pneuri proaspete.

"Întotdeauna învăţăm în acest stadiu al sezonului şi ar trebui să analizăm totul cu mare atenţie pentru a vedea dacă putem adopta o abordare diferită, poate să modificăm strategia pentru calificări pentru a avea pneuri ceva mai proaspete pentru cursă", a adăugat el.

Massa şi-a explicat rezultatele modeste de anul trecut tocmai prin prisma caracteristicilor pneurilor Pirelli, însă în acest sezon este la numai două puncte în spatele lui Alonso după primele trei curse ale anului.

Via | Ferrari

Taguri: Ferrari, Massa, Pirelli

Comentarii (4)

  • Greseala
    "Massa şi-a explicat rezultatele modeste de anul trecut tocmai prin prisma caracteristicilor pneurilor Pirelli.."

    Anul trecut au folosit pneuri Bridgestone
    17 2
  • E enervant
    Kimi s-a infuriat din cauza strategiilor stupide. Daca si Bebe Massa a ajuns sa dea din picioruse in privinta strategiilor la Ferrari ceva nu e in regula... Le trebuie un leader cu mai multi neuroni si ceva testosteron obraznic
    12 2
  • mda
    singura strategie mai recenta reusita de cei de la ferrari...a fost cea de la monza din anul trebut cand alonso a trecut in fata lui botton si a castigat cursa! in rest....lipsa de imaginatie, atat a lui domenicali cat si a lu' smedley:)
    3 0
  • Strategia, in special cea legata de alegerea pneurilor este in proportie mare in seama pilotului. Deci Massa, daca tu crezi ca e mai bine asa, fa-o! Pana la urma pilotul stie cel mai bine cum stau pneurile. Hamilton era mereu avertizat sa o lase mai moale, dar el stia ca se poate si ... s-a putut. Sa i se impute mereu echipei strategia nu este decat o auto-pacaleala de moment, dar nu o sa tina mereu.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru