Massa: "Sunt un punct de referinta pentru Ferrari"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 04.03.2009
Felipe Massa sustine ca a devenit noul punct de referinta pentru Scuderia Ferrari dupa ce a luptat pentru titlul mondial in sezonul precedent.

Massa a ratat de putin castigarea titlului in sezonului trecut, in ciuda faptului ca a fost considerat al doilea pilot al Scuderiei Ferrari, dupa coechipierul sau Kimi Raikkonen.

Totusi, performantele de anul trecut l-au propulsat pe brazilian ca un punct de referinta al echipei, potrivit propriilor sale declaratii.

"Cu siguranta ca rolul meu s-a schimbat. Devin din ce in ce mai mult un punct de referinta. Astazi, acesta este obiecitvul meu: sa fiu un punct de referinta in privinta dezvoltarii si a task-urilor zilnice. Si asta ma atrage sa fiu mai motivat si sa fiu in inima lucrurilor", a declarat Massa pentru o publicatie de profil din Italia.

In perspectiva sezonului 2009, Massa crede ca rivalul sau din 2008, Lewis Hamilton, va avea parte de un nou sezon bun la McLaren, insa il avertizeaza pe britanic ca nu este singurul pilot talentat din Formula 1. "Hamilton va fi la fel ca intotdeauna: competitiv. Cu siguranta este un fenomen, dar nu este singurul", a mai precizat Massa.

Comentarii (20)

  • "punct de referinta"????
    are un coleg care are un titlu de campion mondial, unde sa fie referinta oare...:)
    0 0
  • Sunt un punct de referinta
    modest ca intotdeauna
    0 0
  • sa stii ca ieste :)
    Kimi nu face numa bea, doarme, si conduce un pic ca sa nu zica lumea ca nu face nimica pentru milioanele de dolari. Si as zice ca Massa are sanse reale sa fie anul asta campion.
    0 0
  • alonso_x
    "Kimi nu face numa bea" - oare ai vrut sa spui despre Kimi ca numai bea ? Daca e asa, am rugamintea sa imi dai si mie si tuturor userilor un exemplu recent. Daca "numa bea" nu iti va fi greu deloc sa ne dai un link, o poza, o declaratie, orice. Sau, poate faci afirmatii calomnioase doar asa ca sa postezi ? Si "amintirile din copilarie" nu sunt un exemplu. In general, ar fi bine, ca noi toti, atunci cind afirmam ceva sa incercam sa fie si real si documentat. Posibil si coerent. Multumesc.
    0 0
  • Dani
    Sorry de double-post, dar aveti probleme cu transmiterea mesajelor. Apare mesaj de eroare dupa trimiterea post-ului. Te rog sterge unul din mesaje. Multumesc.
    0 0
  • Dani
    uite, acest mesaj apare dupa trimitere: "{"error":false,"message":" * Comentariu salvat\n","result":"","error_fields":[]}". poate ne ajuta IT-ul sa nu mai functionam pe "repeat" :D. Multumesc din nou.
    0 0
  • @michelle_b
    Multumesc pentru mesaj, esti primul user de pe sectiunea de F1 care semnaleaza o astfel de problema. Vom face cateva "investigatii" sa vedem de unde apare eroarea.
    0 0
  • @michelle_b
    Am zis doar o parere, si putin exagerat a iesit. :) Chiar daca Kimi apare in stiri ca vrea sa fie baiat cuminte si ca vrea sa fie campion din nou, pe moment echipa lucreaza pentru Massa (sau poate numa mie imi pare asa). Orcum o sa vedem la prima cursa. :)
    0 0
  • ctlnmihai
    @michelle
    welcome back michelle :D
    0 0
  • ctlnmihai
    Massa
    Singurul punct de referinta ptr. Ferrari a fost Schumi... Restul sunt doar statistica
    0 0
  • @admin
    si eu am patit la fel pe blog...dar si-a revenit:)
    0 0
  • Lauda-m-ash si n-am cui...
    Fratilor, se pare ca i s-a umflat ficatul lui Massa iarna asta... :o)))
    0 0
  • alonso_x
    Ai tot dreptul sa iti spui parerea sau sa iti exprimi opiniile, la fel ca fiecare dintre noi. Dar atunci cind iti spui parerea este bine sa o faci spunind asta: IMO (in my opinion) sau dupa parerea mea ... Problema este ca l-ai "atacat" pe Kimi facind o afirmatie clara. Eu sunt (cred ca esti printre putinii care nu stiu deja - lolicei) fan Kimi si nu am sa permit nimanui sa il calomnieze pe nedrept. Oricit de tupeist suna aceasta afirmatie, dupa parerea mea (see ? :D) orice fan al cuiva va face la fel daca este fan adevarat. Nu vreau sa intru in polemica si sa intreb care dintre cei doi in discutie a testat / muncit mai mult in pauza competitionala ? Sau care PR sau CEO al echipei Ferrari a afirmat ca echipa lucreaza pentru Massa ? Nu am sustinut niciodata ca, Kimi este perfect sau un sfint. Dar sa se faca o afirmatie bazata pe o "amintire din copilarie", o eticheta a anului 2006, fara a fi la curent cu viata si activitatea lui Kimi nu sunt de acord. Indiferent cine o face. Multumesc.
    0 0
  • ctlnmihai
    @michelle
    Insa alonso_x are si el dreptate ..kimi a fost surprins mai des de paparazzi pe la petreceri..Cat despre declaratia lui Massa nu prea are acoperire..el n-a contat decat anul trecut in lupta pentru titlu ,in rest mai nimik ,,si unii mai vorbeau de aroganta lui Hamilton.....
    0 0
  • ctlnmihai
    Thank you my friend, dar nu am fost plecata niciunde :D Doar am luat-o mai usor avind in vedere gama variata de critici care mi-au fost adresate la finalul sezonului F1Champ 2008. Si cum am fost impresionata tare (lolicei), am hotarit sa ma relaxez ...
    0 0
  • ctlnmihai
    Da, a fost surprins. Dar nu de cind este la Ferrari. Tocmai cu tine am discutat subiectul si ti-am spus, la fel ca si lui alonso_x, ca daca ai poze, linkuri te rog sa ni le oferi si noua. Si a mai fost cineva surprins la multe petreceri acum 2 ani. Titlurile erau "the intense nightlife of ..."
    0 0
  • massa cel mare
    desi a avut anul trecut cea mai buna masina a ratat. va rata si-n acest an. de la ferrari numai kimi are stofa de campion. trebuie sa-i aduca repede pe alonso si vettel, altfel se va alege praful de munca lui schumi si todt.
    0 0
  • massa
    Este foarte bine ca are incredere in el. As prefera totusi sa taca si sa faca. GO GO Massa !!!
    0 0
  • :))
    MA BAG SI EU DESI NU STIU PREA MULTE, DA CRED CA kIMI N-A PREA FACUT NIMIC ANUL TRECUT FATA DE MASSA SI DIN CATE STIU EU CAM ANUL TRECUT PE LA MONTE CARLO KIMI A CAM FACUTO LATA, AU APARUT CEVA STIRI REFERITOR LA SATA, CHIAR SI (ATOT)NESTIUTORUL DAN ALEXANDRESCU A COMENTAT CEVA DESPRE DESELE PLIMBARI PANA TARZIU IN NOAPTE ALE LUI KIMI INTRE UN YAHT SI HOTEL!!!
    0 0
  • Prea multi maestrii in viata
    In 2008 Ferrari a "reusit" performanta de a creea o masina subviratoare in conditii de setari de cursa ceea ce a convenit stilului lui Massa si nu a convenit stilului lui Kimi, care prefera masina putin supraviratoare sau cat mai neutra pe intrare/iesire in/din curba.
    Kimi nu are nici o vina ca Ferrari a facut un sasiu prea lung in 2008 - la indicatiile lui Schumacher care are oricum alt stil de condus.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru