Massa va fi capabil sa piloteze din nou

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 29.07.2009
Doctorul personal al lui Felipe Massa de la spitalul din Budapesta este surprins de ritmul rapid de recuperare al pilotului brazilian si este convins ca acesta va putea sa concureze din nou.

Medicii de la spitalul AEK din Budapesta si-au dezvaluit surprinderea pentru ritmul rapid in care Felipe Massa isi revine dupa accidentul suferit sambata in calificarile pentru Marele Premiu al Ungariei.

Dino Altman, doctorul sau personal, este convins ca brazilianul va fi capabil sa revina pe circuit, insa a evitat sa spuna cand se va putea petrece acest lucru.

"Nu am niciun dubiu, Felipe va pilota din nou. Sunt sigur de asta. Situatia este inca delicata, dar viata lui nu mai este in pericol. De la bun inceput am simtit ca trauma nu este atat de extinsa precum am crezut, dar imbunatatirile din ultimele ore ne-au depasit pana si cele mai optimiste asteptari", a declarat el pentru publicatia italiana Gazzetta dello Sport.

Altmann a reafirmat ca Massa nu a suferit nicio rana la ochiul stang, asa cum se speculase anterior. "Stimulat de fizioterapist, Massa a demonstrat ca stie sa vada de la stanga la dreapta si ca vede foarte bine la distanta si in adancime. Iar pierderea sa de memorie afecteaza o scurta perioada de timp.

Ochiul sau a fost deschis cu grija si a spus ca poate vedea. Acuitatea sa vizuala nu a fost afectata. A oferit raspunsuri adecvate in trei limbi: portugheza, italiana si engleza. Asta inseamna ca zona cognitiva a creierul sau este in stare buna".

La randul sau, Stefano Domenicali, seful Scuderiei Ferrari, este placut surprins de evolutia pozitiva a sanatatii pilotului sau.

"Este o imbunatatire fantastica. La numai trei zile de la accident a facut progrese incurajatoare. M-a recunoscut, l-am salutat si i-am oferit sprijinul cald al echipei si al fanilor. Mi-a replicat in italiana, dupa care a vorbit cu familia in portugheza. Mi-a spus ca nu-si aminteste nimic din ce s-a intamplat, iar asta este un semn bun", a explicat italianul.

Oficialul Scuderiei a evitat sa vorbeasca despre inlocuitorul lui Felipe Massa pentru Marele Premiu al Europei, insa a afirmat ca brazilianul va reveni in monopost imediat ce acesta va fi capabil sa concureze.

"Datele sunt incurajatoare, dar in astfel de situatii este mai bine sa fii prudent si sa faci cate un pas.

Vrem sa se recupereze cat mai rapid posibil. I-am confirmat ca asteptam cu nerabdare sa se intoarca rapid, ca masina este a lui si ca imediat ce va fi pregatit va reveni alaturi de noi", a mai precizat Domenicali.

Ferrari a confirmat cu cateva ore in urma ca Massa va fi eliberat miercuri de la sectia de terapie intensiva a spitalului, urmand sa ramana insa in unitate.

Via | Autosport

Comentarii (10)

  • Sa se recupereze cat mai repede si sa revina pe circuit!
    :) e o veste super pentru mine! Sa revina pe circuit si sa faca ce stie el mai bine: sa zdrobeasca masini si sa piarda. Dumnezeu sa-i ajute sa revina la volan!
    :)
    0 0
  • @Darko
    hai ma ne lasi...cate greseli sau cate masini a distrus massa anul acesta comparativ cu hamilton?...mai lasa..dute la favoritul tau
    0 0
  • scuderia
    Mai bine intrebai cate victorii are fiecare sau cate titluri
    0 0
  • @scuderia
    la masini distruse anu asta Massa conduce in fata lui Hamilton ;) (daca la el ai facut referire cand ai zis de favoritul lui DRAKo)
    0 0
  • @Darko
    frate...massa are si cu o cursa mai putin decat hammy si tot massa conduce...cat despre masini distruse n-am ce zice...a gresit massa mai mult sezonul asta decat hamham?..iti amintesc cateva greseli de-ale lu hamham anu asta...in monaco..de vreo 2 ori...in germania...gresala copilareasca...in china..pe cand massa...acum sigur te referi la masina distrusa de massa acum in ungaria...acolo nu a avut absolut nici o vina...si apropo...in stirea asta adminul nu aminteste nimic de hamham sau de mclaren...asa ca...hai valea...dute la teme
    0 0
  • Schumacker a revenit!!!!!
    INFO!! INFO!!!!!!!!!!!!Info!!!! Schumacker a revenit în F1
    0 0
  • guawar
    Schumiiiiii
    The best....ha..ha..ha acum sa-i vedem pe campionii de ciocolata gen hamilton!!!
    0 0
  • @drako
    De fiecare data cand citesc cate un comentariu de-al tau (cei drept se intampla destul de rar ) nu imi vine a crede ca exista asemenea imbecili pe aceasta planeta. ESTI DEMN DE MILA .
    0 0
  • @micro
    iti pierzi timpul degeaba...trebuie sa le dam pace acestor oameni...care nu vad decat ceea ce vreau ei...ca si caii..numai inainte...
    0 0
  • Bravo Massa
    Dumnezeu ii ajuta pe cei buni. Astept cu nerabdare revenirea sa pe pista. Cred ca Massa este un pilot foarte bun, eu il consider campionul de anul trecut, cand numai masinatii de culise l-au facut sa piarda titlul.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru