Massa: "Voi pleca de la Ferrari când nu voi mai fi respectat"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 06.09.2011
Felipe Massa susţine că va părăsi Scuderia Ferrari în momentul în care nu se va mai simţi respectat în cadrul echipei.

Felipe Massa a intrat într-un con de umbră la Ferrari imediat după sosirea lui Fernando Alonso în cadrul echipei, iar contractul său expiră la sfârşitul sezonului 2012.

În ciuda situaţiei mai puţin favorabile şi a numeroaselor speculaţii potrivit cărora Ferrari a intenţionat la un moment dat să renunţe prematur la serviciile sale, brazilianul insistă că nu are niciun motiv să plece de la echipă atât timp cât va fi respectat.

"Simt că sunt respectat. În ziua în care voi simţi că am pierdut respectul voi pleca. Aşa că mă simt foarte confortabil cu membrii echipei şi cred că şi ei simt la fel. Când se întâmplă ceva, vorbim, rezolvăm problema şi acesta este punctul final", a declarat el pentru publicaţia spaniolă El Pais.

Nu puţini sunt cei care consideră că pilotul care a fost la 30 de secunde de cucerirea titlului mondial în 2008 s-a schimbat radical în urma accidentului suferit la Hungaroring un an mai târziu şi după ce a devenit tată, însă Massa susţine că aceste două evenimente nu au avut niciun impact asupra performanţelor sale.

"Aceste două lucruri îţi dau multă experienţă, dar niciunul dintre ele nu mă afectează când urc în monopost.

În acel moment nu îţi aminteşti nimic. Uit de fiul meu, de soţie, de tată şi de mamă. Michael Schumacher a câştigat multe titluri ca părinte. Oamenii vorbesc prea mult despre asta, chiar dacă este adevărat că aceşti doi ani au fost cei mai intenşi din viaţa mea", a mai precizat el.

Via | El Pais | James Allen

Taguri: Ferrari, Massa

Comentarii (5)

  • scuze ieftine
    Nu trebuie sa cautam nod in papura pentru performantele slabe ale lui Masa, Schumacher si-a rupt piciorul in 1999 dar asta nu l-a impiedicat sa castige inca 5 titluri.
    Adevarul e ca in 2008 Kimi nu era inca trezit din febra cuceriri titlui mondial din 2007, si asta i-a permis lui Massa sa lupte pentru titlu, si cred ca de aceea ne plangem noi acuma si ne intrebam unde sunt performantele lui.
    Alonso este acuma extra motivat sa castige un titlu cu Ferrari, si de aceea Massa nu prea are nici o sansa.
    7 3
  • andronedorin
    Adevarul e ca in 2008 Ferrari si-au dorit foarte mult ca Massa sa lupte si sa castige titlul mondial in detrimentul lui Kimi.Iar Kimi a avut parte si de ghinion teribil atunci in unele curse [Malaezia cand a mers jumatate de cursa fara niste piese de la evacuare,Montreal cand Hamilton l-a acrosat pe linia boxelor,Spa cand a avut probleme cu acelasi Hamilton, Monaco cand a fost lucrat de echipa fiind nevoit sa suporte o trecere pe la boxe ptr ca nu au anuntat din timp schimbul de pneuri inaintea cursei, China cand i-a cedat locul lui Massa reintorcandu-i astfel favoarea din 2007 de la Interlagos desi eu cred ca l-ar fi depasit pana la final samd].Chiar daca nu iti place de Kimi trebuie sa recunosti daca esti fair ca in 2008 Kimi chiar nu a avut multe greseli, iar faptele enumerate mai sus ii acorda circumstante atenuante.
    4 5
  • Inca ceva
    Socoteste si tu cate pct a pierdut Kimi atunci si o sa vezi ca el s-ar fi batut pana in ultima etapa la titlu.Este adevarat ca toti pilotii pierd pct intr-un campionat fara sa fie vina lor dar Kimi a pierdut foarte multe pct atunci.
    3 5
  • Nu ma intelege gresit! Daca e sa vorbim de talent pur Kimi a fost unul dintre cei mai talentati piloti de pe grila de start, venind dintr-o competitie mult inferioara formulei 1, dar nu a stiut sa construiasca o echipa in jurul lui, iar marii campioni stiu sa faca asta. Iar daca e sa vorbim de noroc sau ghinion, gandestete ca in 2007 a luat campionatul la limita, pana la urma si norocul si ghinionul se afla in echilibru si fac parte din joc!
    8 0
  • Massa
    Massa obisnuia sa fie foarte rapid atunci cand masina era perfecta (nu stiu daca accidentul l-a afectat sau nu). Alonso, pe de alta parte, are experienta sa piloteze o masina de pluton dupa ce a castigat 2 titluri si era foarte aproape sa-l castige si in 2007; deci este un pilot mai complet, care stie sa se adapteze chiar si cand masina nu este bine pusa la punct. Iar acum, cand e si lider in echipa, masina este dezvoltata in principal pt el.

    Nu ma mai astept ca Massa sa-l surclaseze constant pe Alonso in cazul cand vor avea o masina buna, dar sper sa mai vedem niste performante asemanatoare cu cele din 2008, cand era constant in lupta pt victorii.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru