Mateschitz: "Alonso este cel mai slab la războiul psihologic"

de Daniel Popescu
Marti, 29.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dietrich Mateschitz consideră că Fernando Alonso este cel mai slab la capitolul război psihologic, după ce a afirmat în repetate rânduri că Sebastian Vettel domină în F1 doar datorită monopostului.

Alonso este cel mai slab la războiul psihologic.

Dietrich Mateschitz
Proprietar Red Bull
Fernando Alonso a declarat în mai multe rânduri pe parcursul acestui sezon că succesul lui Sebastian Vettel se datorează mai puţin abilităţilor de pilotaj şi mai mult performanţelor monopostului Red Bull Racing.

În opinia lui Dietrich Mateschitz, proprietarul Red Bull Racing, spaniolul a aplicat strategia războiului psihologic în speranţa că îl va putea învinge pe german, însă consideră că acesta nu se pricepe la astfel de declaraţii.

"La fel ca şi în cazul lui Muhammad Ali (n.r - boxer celebru), declaraţiile de presă ale lui Alonso sunt deliberate. Este cel mai slab la războiul psihologic", a declarat omul de afaceri.

Vettel nu a căzut însă în capcana rivalului său şi a cucerit duminică al patrulea titlu mondial consecutiv în Formula 1. Totuşi, Helmut Marko, consultantul Red Bull, crede că declaraţiile lui Alonso sunt răspunzătoare pentru huiduielile de care a avut parte Vettel la unele curse de pe parcursul acestui sezon.

"Oameni precum Alonso spun că Vettel nu este cel mai bun pilot, ci doar că are cea mai bună maşină.

Sunt declaraţii cu ţinta politică", a precizat el.

Vettel va schimba echipa numai dacă nu-i mai putem construi un monopost competitiv.

Helmut Marko
Consultant Red Bull
În plus, austriacul a exclus posibilitatea ca Vettel să plece la Ferrari în viitorul apropiat, în special ca urmare a faptului că echipa italiană a eşuat în tentativa de a cuceri titluri în ultimii ani.

"Vettel va schimba echipa numai dacă nu-i mai putem construi un monopost competitiv. De ce ar pleca acum la Ferrari sau Mercedes, în special când i-ar avea drept coechipieri pe Alonso sau Lewis Hamilton? Nu văd nicio alternativă în acest moment. Ayrton Senna a câştigat toate cele trei titluri cu McLaren şi nu a pilotat niciodată pentru Ferrari, dar nu a avut o problemă de imagine din această cauză. Poate că este mai mişto să câştigi pentru Ferrari, dar asta nu e prea uşor în prezent", a adăugat el. 

Via GMM

Comentarii (20)

  • In visele tale (Mateschitz) e slab Alonso, in realitate e un razboinic adevarat.
    31 29
  • Hmm... daca chiar au spus asta si declaratiilor lor nu sunt scoase din context, este un pic ciudat. Adica Alonso sa fie gasit vinovat pentru instigare la huiduieli cand in majoritatea declaratiilor lui vorbeste ca Maica Tereza. Oameni astia nu inteleg ca sunt huiduiti din cauza propriilor declaratii...

    Iar despre rezistenta in razboi vom vedea cum va sta Vettel atunci cand va avea masina nr.2,3,4 in materie deperformanta sau cu un coechipier de talia lui.
    33 17
  • dupa 4 titluri modiale energizate, se plictiseste omul ...
    eu sunt sigur ca dupa ce le expira contractele lui Alonso si Kimi Vettel va purta combinezonul rosu ... speram sa nu mai castige alte titluri pana atunci ca sa vina la Ferrari "infometat" :)))

    pana atunci Go Fernando & Kimi ... speram ca vor imparti frateste titlurile din 2014 si 2015, cate unul fiecare :)

    Forza Rossa!
    21 14
  • Robert
    Pai si asta de la REd BUl , ce fel de declaratie a facut?
    Daca Pirelli nu schimba pneurile cu siguranta alta era situatia acum.
    Este clar vettel nu defila la Mclaren, Lotus nici la Ferrari in aceasta perioada.
    Si daca te mai uiti si la Webber care a avut acest parcurs cu toate sicanarile echipei doar sa nu-l bata pe copilu echipei, chiar nu poti sa nu remarci masinuta asta amarata.
    19 8
  • Razboi psihologic? Hai sa vorbim despre toate zvonurile alea din presa legate de Alonso. Oare cine le-a lansat? Ferrari sau Red Bull? Cine poarta razboi psihologic? De cate ori a iesit Montezemolo sa atace pilotii asa cum o face individul asta? Lipsit de scrupule. Ca o hiena. Halal campioni.

    "Vettel va schimba echipa numai dacă nu-i mai putem construi un monopost competitiv." Materialist. Ca o femeie care iti spune ca ramane langa tine doar daca o intretii. Cand nu mai ai bani, te paraseste. Daca o echipa te-a facut mare, mi se pare normal sa ramai alaturi de ea si la bine si la rau. Si Schumacher putea sa plece la Ferrari dupa 2 ani de seceta. Si Alonso putea s-o faca. Iar pe ei nu Ferrari i-a facut mari.

    @Soxy Poate ca Vettel va ajunge la Ferrari, dar nu va avea viata lunga la echipa italiana. Cea mai buna solutie ar fi sa mearga la Mercedes.
    24 14
  • Pe un alt site am gasit alta traducere: “La fel ca si Muhammad Ali, declaratiile din presa ale lui Alonso sunt foarte intentionate. El este cel mai rau dintre toti la capitolul razboului psihologic”....rau nu inseamna slab..
    sau din comparatia cu Muhammad Ali reiese faptul ca e slab?....
    Poate ne dati si declaratia originala.
    20 2
  • rau,slab,nu asta conteaza,ci efectul declaratiilor,declaratiile au fost(trage DM concluzia) cu efect slab,poate fi incriminata bariera lingvistica,cine stie?
    pe mine m-a atins o declaratie de-a spaniolului aceea ca vrea sa cumpere o echipa spaniola de ciclism pentru a evita un faliment,in rest,nu stiu cum o fi la Mateschitz pe calculator ca aici pe forum orice declaratie de-a lui Alonso aduna cel putin 10 comentarii
    3 7
  • rusine redbull
    E mizerabila actiunea redbull care continua sub forma unui razboi psihologic care nu-si mai are rostul, Mateschitz se coboara la nivelul unei retorici de sant. Din 2010 nazistul de marko a lovit cum a putut in alonso, ba cu ordinele de echipa, ba cu alte chestiuni, alonso n-a raspuns, dimpotriva a fost elegant si sportiv la adresa lui vettel in toti acesti ani. A fost cel care paradoxal a aparat echipa energizantelor afirmand ca masina lor este legala, a mai spus ca vettel a performat mai bine ca el in acest sezon iar zilele trecute a fost unul dintre primii care l-a felicitat. Sincer, mi se face greata de acesti oameni, nu eram dintre cei care ar fi huiduit insa ajung sa cred ca merita ce li se intampla pe circuite. Marko si mai nou boss-ul lui n-ar trebui sa-si dea cu parerea despre ciorba altora, mai ales cand sunt cu burtile pline. Atentie,. roata se invarte.
    18 6
  • Adrian Fuchs
    Eu consider ca si Vettel si Alonso sunt piloti de exceptie. Adica au acel ceva, acea sclipire, care-i face sa aiba stofa de campion mondial la F1. Am mai vazut astfel de rivalitati de-a lungul timpului, de prin anii '60 incoace, de cand m-a prins virusul F1, de pe vremea cand cursele erau magistral si profi comentate de Andrei Bacalu, pe TVR. (De prin '80 le urmaresc doar pe RTL.) Boon!
    Dar la dilema asta, care-i mai campion dintre ei, exista o singura posibilitate de-a afla. Sa se vorbeasca-ntre ei d-alde Mateschitz si Montezemolo s-apoi sa de-a fuga sa se-nteleaga cu Bernie si cu Todt si sa puna la cale o cursa-n doi, in care Vettel sa alerge pe Ferrari-ul lui Alonso si Alonso pe Red Bull-ul lui Vettel. Daca s-ar face as paria pe Alonso, dar nu sunt si sigur c-as castiga...
    5 2
  • Fernando e o jigodie parvenita, fara rezultate la o echipa de pluton (Ferrari). Pseudo fanii Ferrari nici nu mai stiu de cand au sarbatorit un titlu.
    10 18
  • cucurbeu
    @Alex,
    jigodie parvenita e descrierea lu' mata? cocalar infect care esti!
    11 6
  • GrosJan
    Imi aduc aminte ca in 2005 Alonso declara ca il forta psihologic pe Kimi sa abandoneze. Alonso nu pierdea ocazia sa-si gaseasca merite pana si in lipsa de fiabilitate a monopostului McLaren ....

    Pana la urma adevarul a iesit la iveala iar Alonso a picat de prost. Care adevar? 1) Kimi are un record de curse consecutive terminate in puncte. Daca a abandonat era din cauza fiabilitatii precare. 2) Alonso a clacat psihologic in cursele cele mai importante: Abu Dhabi 2010, Interlagos 2012 si India 2013.

    Iar Vettel piloteaza de placere, indiferent ce declara Alonso, nu are cum sa il afecteze. Pana la urma in urma "razboiului psihologic" al lui Alonso, Vettel are 4 titluri iar Alonso zeci de declaratii ....
    7 9
  • advar este ca in acest moment datorita conjucturii vettel este cel mai bun are mai multe titlui nu avem ce comenta si nici nu stim cum s-ar descurca in aciasi masina ca si alonso
    Mai bine sai dam cezarului cei apartine si sa speram ca la anu se va mai echilibra situatia dar ma-si mira, sa le dai 2 sec pe tur este o diferenta f mare
    4 5
  • Cand Alonso a oprit dominatia Schumacher, cei doi aveau masini competitive cu diferente mici. Cand Kimi a castigat titlul in 2007 s-a batut cu McLaren cu Hamilton si Alonso, masini cu diferente mici. Cand Hamilton a castigat in fata lui Massa, iar diferentele dintre masini au fost mici. Acele titluri au fost disputate iar pilotii au capatat atentia fanilor F1. In ultimii 4 ani Vettel a avut o masina prea buna pentru a se duela cu cineva. Alonso a terminat pe doi in ultimii 4 ani datorita lui si norocului. Sa nu uitam ca cei de la R&B in fiecare an puteaucastiga categoric ca acum titlurile, dar au mai avut si ghinioane. Vettel este un marepilot dar pentru ca este cam singur pe circuit, nu prea a intrat in gratiile faniilor F1.
    9 5
  • Alex, esti un baiat bun, dar nu vrei sa ne lasi pe noi fanii ferrari sa-ti facem o favoare?Cand ai timp.
    5 3
  • @Alex-sa stii ca schizofrenia nu-ti salveaza...prostia...;)
    3 5
  • cand "alonso a oprit dominatia lui Schumacher", Schumacher era pe bridgestone care erau jalnice comparativ cu michelin ale lui Alonso. De fapt, Schumacher era singurul care a facut ceva cu bridgestone in acel an ....
    Pe masini egale il batea Schumacher pe Alonso de-i mergeau fulgii. Schumacher era cat de cat tanar atunci ori el si batran mergea in timpii lui Rosberg care uite ca uneori e mai bun decat Hamilton, un Hamilton care ii cam dadea clasa lui Alonso...
    Un schumacher tanar nu ar avea probleme cu Rosberg Hamilton sau Alonso
    6 10
  • cosminT
    Multi pe aici stiu doar sa discute, se mai si contrazic, se dau cunoscatori isi schimba numele ii canta prohodul lui Vettel an de an, plus :ba e Newey ,ba Pirelli, ba Domenicalli, ba bunul Dumnezeu; tot neamtul castiga .Problema e ca Redbull+Vettel sunt cei mai buni .
    GO KIMI,GO !!!
    1 4
  • viorel
    Alex te incaltai cu fesul cand vedeam eu f1 istoria acestei competitii sa stricat cand bulan rosu (red bull) ori boii rosii pe care tu ii pupi, au intrat in marele circ faptul ca sunt boi o stim insa la ei se aplica pe deplin :prost sa fii noroc sa ai! si imi pot permite chiar sa afirm ca vetell este sclavul propriilor sale aspiratii fara transpiratii. munceste ca fisichela sau ca altii pe masini slabe sa-ti arati valoarea , nu de-a gata cum e steaua cu palmaresul graului din fotbalul romanesc! mai bine lasate de comenturi pe baza acestui sport si apucate de goblen( te asigur ca ai mai mult succes) sigur te pricepi!
    0 0
  • viorel
    @danielpopescu85 oare nu avea dreptate alonso cand a facut afirmatiile asupra lui vetel? pana la red bull ce performante a avut?!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru