Mateschitz apreciază atitudinea lui Webber de la Silverstone

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 13.07.2011
Dietrich Mateschitz susţine că Mark Webber nu ar fi un pilot bun dacă nu ar fi încercat să-l depăşească pe Sebastian Vettel la Silverstone şi crede că nu există dubii privind prelungirea contractului.

Dietrich Mateschitz, patronul Red Bull, a decis să pună capăt numeroaselor controverse care au măcinat echipa după cursa de la Silverstone, în finalul căreia Mark Webber a refuzat să respecte ordinul de a nu-l ataca pe coechipierul său Sebastian Vettel.

Chiar dacă şeful Christian Horner şi-a exprimat dezamăgirea pentru faptul că australianul nu a respectat instrucţiunile, Mateschitz a apreciat atitudinea pilotului, care în opinia sa evidenţiază anumite calităţi.

"Înţelegerea de a păstra poziţiile în cursă a fost discutată între echipă şi piloţi înainte de cursă. Spre final, Webber l-a atacat pe Vettel pentru că a văzut că Fernando Alonso nu mai putea fi ajuns de german. Înţeleg că Webber vroia să-l ajungă ulterior şi pe Alonso. Nu ar fi un pilot bun dacă nu ar încerca", a declarat omul de afaceri austriac pentru publicaţia Salzburger Nachrichtren.

Chiar dacă nu a obţinut încă nicio victorie în acest sezon, Webber continuă să se bucure de sprijinul necondiţionat al lui Mateschitz, care consideră că nu există niciun dubiu privind prelungirea contractului dintre cele două părţi pentru sezonul 2012.

În plus, el a sugerat că Red Bull nu a fost niciodată interesată de Lewis Hamilton, în ciuda speculaţiilor insistente din presa internaţională.

"Prelungirea contractului lui Webber nu este în dubiu. Se simte confortabil cu noi şi este foarte popular în cadrul echipei. Nu poate obţine un monopost mai bun, iar noi nu putem semna cu un pilot mai bun din piaţă. (Speculaţiile despre Hamilton) sunt obişnuite în această perioadă a anului. Dar Hamilton a venit la noi la Montreal, nu invers", a precizat el.

Salzburger Nachrichtren susţine că Webber va fi prezent la Salzburg, sediul central al concernului Red Bull, imediat după Marele Premiu al Ungariei din 31 iulie. Cel mai probabil, deplasarea va avea ca scop prelungirea contractului cu Red Bull pentru 2012.

Publicaţia germană Bild a prezentat însă marţi informaţii potrivit cărora Red Bull intenţionează să-l readucă pe fostul campion mondial Kimi Raikkonen în Formula 1.

Via | Salzburger Nachrichtren

Comentarii (5)

  • Unde sa-l ajunga pe Alonso? In Parc Ferme? Mai erau 3 tururi si Alonso era la 20 de sec in fata lui Webber. RBR devine tot mai penibila.
    12 11
  • hamilton
    Deci marele Ham s-a dus la RBR sa-si prezinte CV-ul? Nu-i mai place la McLaren?
    5 5
  • Ștrombâlțicul
    RBR
    Webber e bătrân, știe prea bine că în mod normal nu ar avea loc la o echipă de top. Ar fi nebun să nu vrea să ramână.
    8 0
  • Firestarter
    @Webber
    Asta inseamna ca Webber are practic locul asigurat pentru sezonul urmator. Ceea ce nu este chiar asa de rau, pana in 2012 probabil nu o sa vedem mari schimbari la echipele de top.
    3 2
  • de apreciat...
    Oare ce a apreciat mai mult echipa: faptul ca putea si dorea sa il depaseasca pe Vettel sau faptul ca pana la urma a stat la cutie?!? :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru