Mateschitz: "Noi nu manipulăm rezultatele ca Ferrari"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 09.11.2010
Dietrich Mateschitz susţine că Red Bull nu va implementa ordine de echipă la Abu Dhabi chiar dacă acest lucru va echivala cu pierderea titlului mondial la piloţi.

Red Bull Racing insistă că Formula 1 este doar un sport care trebuie tratat ca atare, motiv pentru care filosofia echipei este de a nu implementa ordine de echipă nici măcar în ultima cursă a sezonului, dacă situaţia o va cere.

Dietrich Mateschitz, patronul concernului Red Bull, a sugerat că preferă să piardă titlul mondial decât să îl câştige prin ordine de echipă, adăugând ca echipa să nu manipulează rezultatele aşa cum a făcut Ferrari în Marele Premiu al Germaniei.

"Îi lăsăm pe cei doi piloţi să concureze şi ce va fi va fi. Dacă Alonso va câştiga, atunci înseamnă că am avut ghinion. Preconizez un final demn de Hollywood. Cel mai rău scenariu în cazul în care nu devenim campioni? O vom face anul viitor. Dar filosofia noastră rămâne aceeaşi pentru că acesta este un sport şi trebuie să rămână un sport. Nu manipulam lucrurile aşa cum face Ferrari", a declarat austriacul pentru publicaţia Kliene Zeitun.

Presa internaţională nu a ezitat să catalogheze strategia Red Bull prin faptul că echipa austriacă încearcă să se diferenţieze de rivali în tot ceea ce face, inclusiv în modul în care gestionează relaţiile dintre piloţi.

Via | James Allen

Comentarii (20)

  • dragso
    RB
    cred ca vor avea mai mult de castigat, nu numai in planul F1, daca nu iau titlul la piloti prin lipsa ordinelor de echipa. ia ganditi-va!! daca pierd titlul la piloti pt ca nu au avut deloc ordine de echipa vor fi "castigatorii morali" daca pot spune asa. vor avea o imagine fantastica; totul e numai strategie: daca ii crapa motorul lui Alonso sau il scoate cineva in decor cu atat mai bine vor lua un titlu la piloti sportiv pe circuit, daca Alonso il castiga vor aduce mereu in lumina ordinele de echipa de la Ferrari si ei vor fi castigatorii morali si vor avea numai de castigat.
    14 14
  • Mr.Mateschitz..
    Dar cum stam cu aripa fata luata de pe monopostul lui Webber, Mr.Mateschitz...si cu unele declaratii facute de Horner dupa cursa din Turcia..
    20 7
  • buna pt o cafenea in centrul Vienei..
    Daca aveti valoare il bateti pe Alonso ca aveti doi piloti si o supermasina.E o gluma proasta cand spune ca nu-i interesat de titlul la piloti.E cel mai important si el stie.Dar ca si cu o saptamana in urma incepe razboiul declaratiilor.Sa puna presiune pe Alonso.Dupa cum s-a vazut pana acum Alonso rezista bine.Voi nu l-ati avantajat pe baby..chiar deloc.Intrebati-l pe Webber..el are alta parere.
    16 4
  • Schumy fan 4 ever
    Corect dragso. Orice se va intampla in urmatoarea cursa va fi in favoarea lor. Frumos jucat.
    Pe deasupra ar ajuta si la imaginea Formulei1.
    7 12
  • Schumy fan 4 ever
    @RBR Ei isi fac imagine. Nu conteaza daca iau si titlul la piloti sau nu. Isi fac reclama la greu si ei defapt pt asta sunt platiti.
    Anul asta au muncit si au surclasat pe toata lumea. Daca nu vor avea ghinion vor culege roadele muncii si se vor putea bucura de ambele titluri.
    5 9
  • Stoner
    "Our only aim is to be ahead of everyone, otherwise we wouldn't be Ferrari." - Fernando Alonso
    Cainii latra caravana trece.Daca Alonso invinge sunteti KO.Iar noi, fanii Ferrari asta vrem.Un toreador care sa va rapuna taurii!FORZA ALONSO!!THE BEST WDC!!
    12 8
  • dragso
    alonso
    nu sunt anti Alonso nici anti Ferarri, ba mai mult eram fan al tandemului Ferarri-Schumacher; doar mi-am spus parerea despre strategia RB, deoarece ei si Alonso-Ferarri sunt in prim plan acum in ultima cursa; am spus cele de mai sus in lumina declaratiilor celor 2 echipe; nimic mai mult.
    5 3
  • EndlessDarkness
    Beyond My Fear
    O declaratie goala si nimic mai mult. Daca nu erau interesat de titlul la piloti atunci nu lucrau la masina si se bucurau ca cei de la Virgin Racing ca sunt in Formula 1. Vor folosi orice pentru a castiga, dar, exista un mare DAR aici, sunt interesati sa castige doar cu Vettel. De aia nu vor folosi ordine de echipa daca nu sunt interesul lor si nici nu il vor sprijini pe Webber. Si eu as face la fel, pentru ca Vettel este vectorul lor de imagine. Daca castiga Webber ar fi ridiculizati iar asta i-ar costa mult mult mai mult decat sa piarda titlul si sa dea vina pe altii :)

    @michael_schumacher: Nu te-ai plictisit sa-ti bati joc de imaginea celui pe care spui ca-l respecti atat de mult in Formula 1? Si sa te folosesti de numele lui pentru a-ti posta parerile personale?
    11 5
  • RBR
    cred ca pentru RBR nu mai exista la anul, au o sansa unica de a castiga ambele titluri, alta nu cred, au venit din anonimat si tot acolo se vor duce, la anul exista fer-alo, mcl-ham, ren-kub, mercedes o sa aiba 2 piloti asa ca sansa celor de la RBR se termina in 2010
    11 5
  • ctlnmihai
    Mateschitz
    Chiar dacă Vettel a fost favorizat de echipă în unele momente sau după cum spun unii pe toată durata sezonului, tot adevărat este că staff-ul echipei Red Bull nu şi-a bătut joc de spectacolul de pe pe circuit şi implicit de spectatorii care au urmărit F 1, cum a procedat ,,cea mai iubită echipă din F1''
    7 12
  • ctlnmihai
    Cum si-a batut joc Ferrari de spectacol?A vroiai sa-l vezi pe Alonso cum se acroseaza cu Massa, asa cum au facut cei doi de la Red Bull..esti fan meclewis asa ca nu ma astept din partea ta la altceva.
    ps.-Te mai lasa cineva sa postezi aici?Rusinos.
    10 8
  • ctlnmihai
    Mirco
    Spre deosebire de unii de pe aici eu postez logat,nu mi-am ascuns antipatiile faţă de Ferrari şi Alonso
    6 11
  • aNDREI
    FERRARI
    Daca as fi Alnoso si as castiga titlul la diferenta de10puncte-cele 7 castigate din Germania=3 puncte curate la conferinta de presa i-as injura pe toti dar in special RedBull si le-as arata degetul mijlocou pt cat au vb despre punctele castigate si ordine de echipa.
    SUNT SIGUR CA ALONSO VA TERMINA PRIMUL SAU AL DOILEA CA SA LE DEMONSTREZE LA TOTI BOII CA EL E CEL MAI BUN
    12 7
  • ctlnmihai
    Mirco
    Şi apropo gusturile nu se discută.. fiecare percepe spectacolul pe circuit într-un mod diferit.. dacă ţie ţi-au plăcut gemetele lui alonso atunci când i se plăngea lui stella bucură-te..oricum sincer să fiu am scris comm-uri mult mai dure la adresa celei mai iubite echipe de F1, nu înţeleg de ce-ai reacţionat tocmai acum..
    7 11
  • ...DEJA
    .... deja se simte o urma de regret in echipa RBD ( nu se vor mai intalni ei niciodata cu asemenea ocazie ) si au inceput sa devina constienti ca titlul la piloti se va duce la echipa FERRARI ( echipa mea de suflet si abia astept acel moment cand alonso va parasi echipa ), dar pana atunci vom asista la dominatia FERRARI ca-n era schumacher....
    2 6
  • ?
    Sa spui ca Red Bull cu Vettel si cu Newey in echipa nu va castiga in urmatorii ani cel putin un titlu la piloti e o dovada de infantilitate.Si Alonso daca nu va castiga cu cel putin 8 puncte avans va fi blamat toata cariera.Pacat de Massa
    4 5
  • mercedes
    la anul mercedes va intra in lupta pt titlu alaturi de ferrari, mclaren, iar pt red bull va fi foarte, foarte greu sa repete isprava de anul acesta
    8 2
  • Titlul se castiga daca ai un punct in plus..
    Pe Alonso nu-l va blama nimeni in afara de adversarii lui.Asta s-a intamplat intotdeauna cu orice mare pilot.Schumacher in perioada lui de glorie era cel mai blamat pilot.Toti dadeau in el.Si credeti ca i-a pasat?Si-a vazut de performanta sa. Invidia e mare si omniprezenta atunci cand ratezi.
    12 3
  • ???????/
    Daca ti se pare normal si corect ce s-a intamplat la Hockenheim inseamna ca esti subiectiv.(avand in vedere ca in regulament este interzis ce s-a intamplat).Daca iese Alonso cu mai putin de 7 puncte o sa fie un campion imoral.
    3 5
  • pana la urma...
    are dreptate austriacul: "acesta este un sport şi trebuie să rămână un sport.". Mi se pare mai mult decat graitor, DAR... daca Alonso iese campion mondial, tot degeaba graieste, din pacate ptr sport, in statistica intra Ferrari.
    Cum eu personal n-am nimic de pierdut sau de castigat din asta, sper doar la un spectacol frumos in weekend, ca tensiune deja este!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru