Mateschitz nu se grabeste sa vanda Toro Rosso

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 31.01.2009
Dietrich Mateschitz a dezvaluit ca nu intentioneaza sa vanda Scuderia Toro Rosso decat daca gaseste un cumparator capabil sa garanteze viitorul echipei.

Dupa preluarea integrala a Scuderei Toro Rosso la finalul anului trecut, presa internationala a speculat ca Dietrich Mateschitz, boss-ul Red Bull, va vinde in scurt timp echipa, pentru a se concentra pe sora mai mare Red Bull Racing.

Cu toate acestea, Mateschitz a infirmat speculatiile, marturisind ca singura sa dorinta este ca echipa sa aiba viitorul asigurat.

"Nu exista nicio presiune pe noi sa vindem. Daca exista un potential cumparator, acesta trebuie sa garanteze ca mentine STR in viata si ca are fondurile necesare pentru a face asta", a declarat austriacul pentru publicatia Salzburger Nachrichten.

Mateschitz a calmat spiritele in contextul crizei mondiale, afirmand ca Red Bull a inregistrat o cifra de afaceri cu 13,2% mai mare in 2008 si nu anticipeaza o scadere nici in 2009. In plus, oficialul spune ca, chiar si in cazul reducarii bugetului de marketing, echipele din Formula 1 nu ar fi afectate in niciun fel.

"Masurile pentru reducerea costurilor in F1 sunt folositoare si apreciate, putem economisi multi bani in acest mod.

Pentru ambele echipe putem economisi 100 de milioane de euro. Bugetul nostru de marketing variaza intre 30-40% din cifra de afaceri. Putem reduce cu usurinta procentul la 25% si tot am investi mai mult decat alte companii. Dar asta este numai o posibilitate", a mai precizat Mateschitz.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru