Mattiacci anunţă schimbări majore la Ferrari şi noi recrutări de la rivali

de Daniel Popescu
Joi, 29.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marco Mattiacci a dezvăluit că va efectua schimbări majore la Ferrari şi că va continua procesul de recrutare a inginerilor de top de la echipele rivale.

Trebuie să luăm atitudine în privinţa metodologiei de lucru pentru a face Ferrari mai rapidă, nu numai pe circuit, dar şi în privinţa deciziilor şi proceselor.

Marco Mattiacci
Sef Ferrari
Marco Matticacci a finalizat analiza Scuderiei Ferrari după ce a preluat funcţia de şef al echipei în urma demisiei lui Stefano Domenicali.

Italianul nu a dezvăluit care sunt planurile sale concrete prin care speră ca Ferrari să revină în lupta pentru titlurile mondiale, însă a dezvăluit că urmează să efectueze schimbări majore.

"În ultimele şase săptămâni am făcut o evaluare foarte amănunţită a oportunităţilor pe care le avem pentru a îmbunătăţi situaţia pe termen scurt şi domeniile care necesită o abordare pe termen lung pentru a aduce înapoi Ferrari la cel mai înalt nivel de competitivitate. Nu voi dezvălui public domeniile în care trebuie să îmbunătăţim, dar este clar că trebuie să luăm atitudine în privinţa metodologiei de lucru pentru a face Ferrari mai rapidă, nu numai pe circuit, dar şi în privinţa deciziilor şi proceselor", a declarat el.

În plus, Mattiacci a dezvăluit că intenţionează să recruteze personal de la echipele rivale, în contextul în care presa internaţională a relatat recent despre o nouă ofertă făcută directorului tehnic de la Red Bull Racing, Adrian Newey.

"Avem mulţi oameni de valoare, dar dacă pe piaţă există oameni care pot aduce o valoare suplimentare echipei cu siguranţă vom fi interesaţi.

Nicio entitate nu poate rămâne la fel, trebuie să îmbunătăţim schimbările organizaţionale şi să aducem oameni din exterior. Toată lumea face asta, nu numai Ferrari", a adăugat el.

Via GPUpdate

Comentarii (18)

  • Fanfaronada din nou... ce vor face.... cum vor face... cat de buni vor fi...
    In iarna spuneau cat de bine vor fi pozitionati in 2014, aceasi placa ca in fiecare an. Ma pot culca linistit si fara emotii, Ferrari nu va face nimic.
    9 35
  • Mclada MIRCEA
    SCRIE ma baiatule la stirile despre si cu MCl;ada-la FERRARI-ti-am mai spus ;FERRARI insemna religie-Mclada este un hibrid inventat ca sa bata religia-adica pe FERRARI-calm si galopeaza pe stirile cu mclada
    25 11
  • Schimba *soferul bancii* si apoi o sa vezi rezultate !
    12 24
  • Robert
    Tandem Alonso-Bianchi! Cel mai complet pilot cu produsul de exceptie al Academiei Ferrari!
    7 6
  • Nu stiu de ce nu cred eu proiectul Marco Mattiacci !!
    E clar ca Ferrari are nevoie mai mult decat de un marketing bun!
    11 2
  • mda, s-a pus/asezat Multicracci pe treaba
    3 3
  • Il schimba pe alonso si rezolva. (sa vedeti mii de unlike uri)
    19 14
  • cristy
    si cine savina in locullui alonso?caci a venit unul raik, si este varza ,poate vetel?
    5 10
  • bernie
    @sumi7...Ba sa stii ca daca omul e bun pe domeniul marketing exact cu asta ar trebui sa inceapa.Mai concret sa gaseasca un alt sponsor puternic si sa termine o data cu santanderul.Alonso out ...poate aduce un pilot tanar si unul cu experienta daca nu-i vor prelungi contractul lui Kimi.Si in acest timp pot racola cativa ingineri din mai multe specialitati ptr ca de asta au ei nevoie nu de sefi.Sunt destui sefi acolo.Dar prioritara este extirparea cancerului santander@alonso care a facut din calutul cabrat o martoaga din desenele animate.
    8 8
  • Test Driver 01
    Il schimba pe Alonso si dupa aia se vor bate cu cei de la McLaren, undeva sper mijlocul clasamentului. Sau il vor aduce pe Hulkenberg ca nu face nimic, adica exact ce face la Force India sau a facut la Sauber/Williams. Sau vor aduce pe altcineva, poate pe Sutil? Sau pe Grosjean? Sau pe cine exact? Adica au prea multe alegeri si totusi de ce il mai pastreaza pe Alonso daca au asa de multi piloti de ales? Evident realitatea este cu totul alta, gunoaiele scrise de anumiti nu sunt din pacate nici macar conforme cu realitatea dar deh... proastia si ignorant singur nu sunt calitati. Personal nu cred ca problema este in cine piloteaza pentru Ferrari, problema este ca echipa tehnica sta prost la capitolul inovatii si de cand a venit Domenicali, s-au remarcat doar prin copierea ideilor aduse de alte echipe. Bine si alte echipe fac la fel dar unele, ca cei de la Red Bull tot timpul vin cu idei noi, ceea ce conteaza foarte mult in acest sport.

    Personal ma gandesc ca n-ar fi rau ca Alonso sa ia o pauza de un an, sa vina un alt pilot, asa vom vedea cum sta treaba. Problema este ca dupa ce se vor bate dupa locurile 10 cu un Raikkonen pe nicaieri si cu un alt pilot care nu va descoperii ca punctele se dau doar pentru primele 10 locuri... Ferrari vor reveni la pilotu care cat de cat ii tine sus. Evident masina tot execrabila o sa fie, datele tot nu se vor corela si tot pe nicaieri o sa fie.
    10 9
  • Test Driver 01
    Imi place baiatul asta bernie, stie ca-i prost dar in loc sa para inteligent si sa taca din gura, tot ii da cu Santaderul inainte. Vorbeste despre piloti tineri, care piloti tineri? Il avem pe Magnussen... ce cauta baiatul ala in Formula 1? Ca masina McLaren este execrabila, cum numai celor de la Ferrari le reuseste asa ceva. Bottas, sterge pe jos cu Massa, un pilot pe care bernie il tot lauda ca fiind cel mai bun pilot de pe grila... la maturat probabil lol. Bottas.. cate victorii are exact, piloteaza o masina Williams cu cel mai bun motor de pe grija, unde-s victoriile? Ah nicaieri. Singura bucurie este Ricciardo care a nimerit o masina buna si se descurca foarte bine, punandu-l in umbra pe Vettel care inca nu s-a obisnuit cu ea. Seamana un pic cu sezonul 2007, asta pana sa intervina cei de la McLaren si sa-si sprijine favoritul, pe Hamilton. Asa cum probabil vor face si cei de la Red Bull, deh... Vettel are totusi patru campionate castigate cu telecomanda, pentru ca acuma se vede ca fara o masina foarte buna... este pe nicaieri. Realitatea este crunta, deziluziile sunt mari si frustrarea unora ca bernie se vede, dar din pacate nici nu scade in intensitate. Mai apar si diferiti ratati ca gogu, si bog si la intrebarea de ce Romania are asa de multi someri... isi gaseste subit raspunsul. Un raspuns trist, intr-o tara plina de oameni tristi, carora le este teama sa munceasca si sa gandeasca liber.
    9 9
  • samoritu
    Dusmanii Ferrari vor sa dispara exact ce acestia au mai bun, Alonso. Iar Santander la fel ca baga bani acolo. Ce pot comenta looserii hateri. Cunoastem placa si ne doare-n basca de ea. Deocamdata se pot bucura doar fanii Mercedes care nu sunt sigur dintre pacalicii care comenteaza pe-aici. Si ne mai bucuram noi fanii Ferrari ca Alonso e in fata chilotilor redbell.
    4 6
  • bernie
    @test driver1...credeam despre tine ca esti doar un lup moralist care tot incerarca sa dea lectii de etica morala altora dar acum constat cu surprindere ca esti de-a dreptul idiot amice...Imi pare rau ca ti-o spun dar asta e realitatea.Ca nu esti in stare sa intelegi comentariul meu ar fi cu ar fi dar sa spui ca eu cred ca Massa este cel mai bun de pe grila esteo imbecilitate absoluta.Credeam ca e ceva de capul tau mai moralistule dar vad ca te raliezi si tu unora care nu le place deloc ca altii au pareri diferite.Revenind la declaratiile lui Mattiaci o sa mai spun doar atat:Daca omul a fost numit in aceasta functie este normal sa ia niste masuri.Si daca dupa 5 ani ferrari se zbate in pluton cu cuplul santander alonso este normal sa se faca niste schimbari.Oriunde in lume s-ar proceda la fel dar pe acest site sunt unii "inteligenti" rezistenti la schimbare.
    7 7
  • Madalin
    @bernie-bati apa in piua cu santander si alonso. Ei fac masinile la Ferrari? Eu stiu ca unii baga bani si altul piloteaza chiar foarte bine daca ma uit la cate puncte strange pentru Ferrari.
    4 5
  • ahahah, buna asta "inteligenti rezistenti la schimbare"
    2 1
  • ovidiu15081982
    Sa nu fim asa radicali si sa-i dam totusi o sansa lui Matiacci .. si Jean Todt a avut nevoie de cativa ani pana sa inceapa dominatia lui Schumacher...oricum Raikkonen ar tb sa se retraga iar Alonso daca mai sta la Ferrari nu mai pupa vreun titlu..are o varsta....ar tb adus un pilot tanar si motivat, dornic de victorii ! Oricum mai varza ca Domenicalli e greu sa gasesti pe cineva !
    1 1
  • @bog, Multicracci l-ar schimba pe Alonso dar nu poate ... Multicracci e platit de Alonso, Alonso isi plateste postul, e seful lui Multicracci. Doar Monte poate sa renunte la Alonso Santander
    2 0
  • la minte multora de pe aici ALONSO este patronul FERRARi-Alonso imparte salarii in ziua de salariu la MARANELLO...Alonso tine echipa de F1,Alonso hotareste strategia lui KIMI...Alonso alege directorul tehnic...Alonso alege rotile....puterea motorului......ba sunteti de o prostie rara!Bai habarnistilor FERRARI are bani sa cumpere 3 ALONSO , 3 VETTEL,3 HAMM la un loc cind vor ei-voi sunteti atit de habarnisti sau atit de limitati in gindire incit si motanul meu ride de voi
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru