McLaren acuză stilul de pilotaj al lui Schumacher de la Monza

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 12.09.2011
McLaren susţine că Michael Schumacher a pilotat prea agresiv în timpul cursei de la Monza, când s-a apărat de atacurile succesive ale lui Lewis Hamilton.

Duelul dintre Michael Schumacher şi Lewis Hamilton de la Monza, desfăşurat pe parcursul a jumătate de cursă, a fost elementul central al Marelui Premiu al Italiei, însă a atras nemulţumirea celor de la McLaren privind stilul de pilotaj al septuplului campion mondial.

În timpul cursei, Hamilton s-a plâns că Schumacher se apără prin schimbarea succesivă a direcţiei de mers, lucru interzis de regulament, iar germanul a fost avertizat de şeful Ross Brawn să-i lase loc britanicului. În cele din urmă, Hamilton l-a depăşit pe Schumacher, însă Martin Whitmarsh nu şi-a ascuns nemulţumirea pentru modul în care s-a desfăşurat duelul.

"Hamilton a fost provocat şi frustrat în cursă şi cred că cineva l-a scos de pe circuit destul de agresiv la un moment dat. Nu sunt imparţial, dar cred că a fost avertizat de două ori de comisarii de cursă, aşa că probabil a pilotat un pic cam dur. Cred că mutarea prin care Hamilton a ieşit pe iarbă a fost înspăimântătoare", a declarat şeful echipei McLaren.

Spre deosebire de alte Mari Premii, Hamilton a evitat să intre într-un conflict verbal cu adversarii săi.

Întrebat de reporteri dacă modul în care s-a apărat Schumacher a fost corect, britanicul a replicat: "Nu are nicio importantă. Am avut o cursă bună şi am câştigat câteva puncte bune pentru echipă".

Via | Reuters

Comentarii (11)

  • O echipa de 2 bani...un ham frustrat si o echipa blazata.Singurul care nu se inscrie in trend e Button desi in calificari mai mereu i se baga bete in roate
    44 32
  • Dupa nush cati ani vad o batalie adevarata pentru o pozitie. Vad un start frumos. Vad cateva semne de barbatie intr-o cursa, pe ici pe colo, rare,dar au existat.
    27 3
  • Hamilton
    Sa zica multumesc ca Shumi n-a facut cum a facut Hami cu multi altii din 2008 incoace, dar mai ales in acest an (a se citi sa scoata adversarii din cursa)
    25 19
  • frustrat Ham-ham?
    Sa spui despre Hamilton ca e FRUSTRAT?Cine, tocmai echipa Mclaren de F1?Nuu se pooateee, d-lee...:)))
    12 18
  • Vai de mine....
    S-a pilotat prea agresiv intr-o CURSA de Formula 1. Mai bine din 2012 introduc Matiz-uri ca masini oficiale si introduc o limita minima de varsta. 65 de ani.
    23 6
  • the fastest
    he was the fastest man on the track!
    15 19
  • andrey_1293
    Se plange ham ham asta ca o fetita. si mai zicea lumea de vettel ca e plangacios :)). a avut si hamilton acuma un duel de barbat si gata ii dau lacrimile. a fost duel la limita. nu as cosidera deloc ceva iesit din regulament. asteas cursele. vba lu @tudor: mai bine le da niste cartoane cu roti si piloti "tineri" ca sa avem mai mult spectacol :)))
    12 12
  • aiurea...
    ...un duel foarte frumos si intins pe atatea tururi, cum n-am mai vazut de mult,si acum vin astia sa-mi zica ca nu stiu ce!!N-a putut,n-a putut,dar sa nu arunce cu mizerie in altii!!
    Pana una alta,tot batranul schumi e cel care face spectacol,contrar la ce zic multi „specialisti”!Le convine au ba,schumi a ramas acelasi!Din pacate,difera materialul tehnic!
    10 8
  • mai tineti minte...
    Mai tineti minte cand intr-o cursa de Formula 1 subiectul principal erau depasirile? Cand Senna si Prost se complimentau, sau ironizau, dar de fiecare data spuneau cum oglinzile nu le mai ajungeau? Duminica am vazut ce inseamna sa ai talent, cum cu o masina mai lenta poti tine piept. Oare nu asta ne invata cel mai mult in viata sportul? Ca nu intotdeauna trebuie sa ai cel mai bun material la dispozitie, ci atitudinea, motivarea si excelenta. o lupta barbateasca, de care Hamilton nu ar trebui sa fie frustrat, ci mandru, pentru ca a dus-o in compania celui mai titrat pilot, un duel care in sfarsit ne-a ridicat de pe fotolii. Si nu ar trebui sa fie frustrat pentru ca pana acum el se vroia a fi "baiatul rau" din padock, el fiind cel care impunea printr-un stil mai barbatesc. Era si normal ca batalia sa fie asa, sau... nu a vazut exact cu cine se lupta? Noi cu siguranta l-am recunoscut pe Schumacher dintotdeauna, de care ne-a fost dor, fie ca tinem cu el, sau nu; ne-a fost dor ca acel circuit sa redevina o arena, la fel ca in trecut. Astfel, mai tineti minte...?
    24 4
  • F1-Racing
    La fel ar putea sa spuna si fanii Mclaren despre Ferrari si Alonso.
    7 1
  • McLaren acuză stilul de pilotaj al lui Schumacher de la Monza....
    De cand a plecat Ronn Denis echipa asta a decazut , iar Hamilton si compania au vazut ce inseamna sa fi pilot de clasa , ce atata valva pt unu care mai mereu plange i sau urcat fumurile la cap .
    Cat despre Vettel are aceeasi problema ca si Shumii cand era la inceput , daca nu pleaca primul isi pierde cumpatul si face greseli , dar omul este tanar si mai are timp sa invete .
    Pana atunci zic ca a ofost o cursa frumoasa si un duel demn de F1
    5 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru