McLaren: "Am progresat semnificativ în Malaysia"

de Daniel Popescu
Marti, 26.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren considera că ar fi putut termina cu uşurinţă pe locurile trei şi cinci cursa de la Sepang, lucru care demonstrează că echipa a înregistrat progrese semnificative după problemele din Australia.

McLaren a obţinut la Sepang doar două puncte prin Sergio Perez, după ce Jenson Button obţinuse tot un loc nouă în cursa de debut din Australia, astfel că britanicii au acumulat doar patru puncte în clasamentul constructorilor după primele două etape.

Cu toate acestea, şeful Martin Whitmarsh a evidenţiat progresele realizate de echipă pe parcursul unei singure săptămâni şi spune că Button ar fi avut potenţialul să termine pe podium dacă mecanicii nu ar fi comis o eroare la una dintre intrările la boxe, când aceştia i-au permis britanicului să plece fără ca unul dintre pneuri să fie montat corespunzător.

"După ce am terminat doar pe nouă şi 11 la Melbourne, la Sepang am văzut dovezi clare că munca depusă în ultima săptămână a adus câştiguri substanţiale în privinţa dezvoltării monopostului. Suntem dezamăgiţi că Button a pierdut un binemeritat loc cinci, poate chiar un loc trei sau un loc patru, ca o consecinţă a unei probleme la boxe", a declarat el.

Urmareste Automarket
În plus, Whitmarsh consideră că şi Perez ar fi putut termina cursa pe locul cinci, dacă nu ar fi fost nevoit să intre la boxe în finalul cursei pentru un nou schimb de pneuri.

"Perez a avut o performanţă bună, a câştigat primele puncte pentru McLaren şi a realizat cel mai bun timp în cursă.

Adevărul este că ar fi putut şi ar fi trebuit să termine cel puţin pe cinci şi, chiar dacă după standardele noastre nu este suficient de bine, asta arată că mergem în direcţia potrivită din punct de vedere al dezvoltării noului monopost", a adăugat el.

Rezultatele modeste din cursă de debut au condus la ipoteza că McLaren ar putea reveni la monopostul din 2012, însă speculaţiile au fost negate de mai multe ori de oficialii echipei britanice.

Via ESPNF1

Comentarii (6)

  • Hamilton era mult mai rapid decat Button iar Perez e mult mai lent decat Button. Masina e sigur de vina dar nici pilotii nu sunt de top. Button nu l-am vazut niciodata un pilot de top. A iesit capion mondial deoarece a avut ca masina un avion fata de resul iar coechipier pe Barichelu care era la a 3-a varsta. Cred ca de la retragearea lui Hakkinen nu au mai fost piloti asa slabi la McLaren (Coulthard si Raikkonen care era tot debutant de la Sauber)
    15 5
  • "Am progresat SEMNIFICATIV in Malaysia" reusind sa ocupand penultimul loc la egalitate cu Sauber-Ferrari si sa ne distantam la 3 pcte de Toro-Rosso. :)) Cu orgoliul si foamea lor de suprematie isi ascund adevarata fata precum Basescu declarand ca Romania e stat democratic chiar de ti se interzice mersul la vot sau esti intrebat daca si cu cine ai votat.
    6 13
  • ghita444
    Acesta este doar inceputul decaderi teamului din Woking,odata cu plecarile lui Hamilton si ale lui Paddy Lowe cu 2014 ,defapt el nici nu se mai implica in dezvoltarea monopostului McLaren .Sper sa nu fie asa, pt ca la McLaren a fost tot timpul un ''izvor nesecat '' de ingineri talentati ,piloti s.a.m.d.......
    11 1
  • Din punct de vedere tehnologic McLaren nu cred sa aiba probleme in urmatorii ani.Problema cea mai mare e la piloti,cred eu.E adevarat ca nici cei de la boxe n-ar fi trebuit sa gafeze la intrarea lui Button,dar cred ca in momentul de fata lui McLaren ii lipseste un pilot pe masura traditiei si istoriei echipei.Button e un pilot bun,dar nu e un pilot care sa porneasca de pe ultimul loc si sa ajunga pe al treilea loc;nu e nici un pilot care sa porneasca de pe a opta pozitie si sa termine pe primul loc(exceptand cazul in care niste piloti din fata lui au ghinion).Am tot auzit de stilul lui "tyre-friendly" dar pe mine nu ma prea impresioneaza.E drept ca e un om foarte calm!Asta e bine atunci cand lucrurile nu merg cum ai sperat.Dar nu cred ca e de ajuns.Despre Perez n-am nimic de spus.Poate in viitor va reusi sa faca mai multe,dar deocamdata e inca "necopt".
    8 1
  • @Martin Whitmarsh
    O FI INGINERUL LUI PESTE , DAR A VAZUT ALTA CURSA ........CUM SA POATA TERMINA BUTTON CU USURINTA PE LOCUL TREI CIND NU AVEAU RITM DE CURSA !
    8 1
  • Lol...astia cand o sa intre in top 5 or sa spuna ca sunt creditati cu prima sansa la tiltul mondial
    10 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru