McLaren conduce topul fiabilitatii in sezonul 2010

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 30.04.2010
McLaren este singura echipa din Formula 1 care a trecut linia de sosire cu ambele monoposturi in toate cele patru curse din acest sezon.

McLaren Mercedes domina autoritar ambele clasamentele generale dupa primele patru etape ale sezonului, insa acest lucru este atribuit in mare parte conditiilor meteo nefavoabile din Australia, Malaezia si China.

Cu toate acestea, echipa condusa de Martin Whitmarsh puncteaza din plin si la capitolul fiabilitate, acolo unde ocupa de asemenea prima pozitie in top.

De altfel, McLaren este singura echipa din Formula 1 care nu a suferit niciun abandon in acest sezon, indiferent de cauza acestuia, fiind urmata indeaproape de Ferrari.

In ciuda numeroaselor defectiuni tehnice la motoare, Scuderia a obtinut un procent de fiabilitate de 99.5%, intrucat singurul abandon al echipei a fost trecut in dreptul lui Fernando Alonso cu doua tururi inainte de finalul Marelui Premiu al Malaeziei. Podiumul este completat de Red Bull Racing, care plateste tribut abandonului suferit de Sebastian Vettel in Australia.

Iata clasamentul complet al fiabilitatii monoposturilor de Formula 1 dupa desfasurarea primelor 4 etape din acest sezon.

Procentele au fost calculate in functie de numarul de tururi parcurse de cele doua monoposturi ale fiecarei echipe din totalul celor 219 aferente primelor patru etape.

 Loc  Echipa  Fiabilitate
 1  McLaren  100 %
 2  Ferrari  99.5 %
 3  Red Bull  92.4 %
 4  Merecedes GP  89.2 %
 5  Williams  86 %
 6  Renault  75.1 %
 7  Lotus  75 %
 8  Toro Rosso  73.9 %
 9  Force India  65.9 %
 10  Hispania Racing  65.2 %
 11  Virgin  33.8 %
 12  Sauber  25.5 %

Comentarii (5)

  • @ Daniel Popescu
    Daniel Popescu - Cine a facut acest top ?
    Nu cred ca e corect punctajul tau. Ferrari a schimbat motoarele de cateva ori iar o data Alonso a abandonat din cauza fiabilitatii, iar asta inseamna doar 0.5 % ?
    Nu mi se pare obiectiv.
    Poate ai o explicatie pentru top.
    Mersi
    1 10
  • Mama Matura
    Uite aici explicatia, asta daca ai citit atent textul :)

    "Procentele au fost calculate in functie de numarul de tururi parcurse de cele doua monoposturi ale fiecarei echipe din totalul celor 219 aferente primelor patru etape"
    9 2
  • @Mama Matura
    E greu cu cititul asta. :))
    Se citesc doar textele mari si bold-uite. Si eventual un table (daca ai noroc) sau se admira o poza.
    10 1
  • din nou irelevant
    Ca si topurile facute in perioada testelor, pe care le-am catalogat "usor irelevante", consider ca si acest top sufera la capitolul obiectivitate. Eu sunt de parare ca nu poti alcatui un top al fiabilitatii in functie de nr de ture parcurse pana acum, deoarece unele echipe pot abandona si din pricina accidentelor si nu au fost putine in astea 4 curse.
    7 6
  • top
    recunosc ca nu am citit tot textul. Dar acum ca am explicatia mi se pare la fel de irelevanta. Nici nu ma puteam gandi ca cineva poate privi din punctul asta de vedere fiabilitatea.
    Ambele Ferrari si Redbull ar fi poate inainte la McLaren in clasamentul general daca ar fi facut toate tururile sau mai bine zis daca nu ar fi avut various failures cu masinile lor.

    Daca areti tabloul asta celor de la Redbull are zambi ironic stiind ce putin reliable they are.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru