McLaren exclude pole position-ul la Nurburgring

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 23.07.2011
Lewis Hamilton exclude posibilitatea de a obţine un pole position la Nurburgring din cauza deficienţelor monopostului McLaren la capitolul forţă de apăsare aerodinamică.

Ferrari şi Red Bull au dominat antrenamentele de vineri de la Nurburgring, în timp ce McLaren nu a reuşit să impresioneze, în ciuda revenirii la regulamentul pentru motoare de la Valencia.

Circuitul de la Nurburgring este recunoscut pentru forţa de apăsare aerodinamică ridicată pe care o necesită, iar Lewis Hamilton a identificat deja deficienţe la acest capitol pentru monopostul MP4-26. În acest context, britanicul exclude ipoteza că ar putea opri seria de pole position-uri realizată de Red Bull în prima jumătate a sezonului.

"Suntem la pământ în privinţa forţei de apăsare aerodinamică. Acesta este singurul lucru care ne opreşte pe mine şi pe Jenson Button să facem aceleaşi tururi ca ei (n.r - Red Bull şi Ferrari). Nu putem avea aceeaşi viteză în viraje, dar am făcut îmbunătăţiri în acest weekend. Avem câteva mici update-uri care au fost bune, însă cu siguranţă nu putem lupta pentru pole. Totuşi, nu ştim nivelul de combustibil utilizat de piloţi, aşa că poate vom fi plăcut surprinşi.

Mă îndoiesc, dar vom vedea", a declarat fostul campion mondial.

Coechipierul său Button admite că misiunea de a învinge Red Bull este dificilă, însă mizează pe potenţialele neînţelegeri dintre Sebastian Vettel şi Mark Webber. "Îmi place că există o neînţelegere acolo. Este ceea ce avem nevoie, ne va ajuta, dar şi noi trebuie să fim în fruntea lor când se întâmpla ceva. Trebuie să-i batem corect. Asta este dificil, dar am văzut multe curse în acest an în care am fost foarte aproape să facem asta", a precizat britanicul.

Via | Daily Telegraph

Comentarii (4)

  • hellboy
    McLaren sunt neasteptat de mediocrii
    Ma bucura faptul ca Ferrari este langa RBR, Mercedes sunt si ei destul de aproape, dar McLaren se pare ca sunt intr-o scadere drastica de forma.
    Sper sa fie maine ploaie in timpul cursei, cu Schumi ar avea toate premisele pentru o cursa formidabila.
    Cred ca un pilot RBR o sa aiba totusi pole position, dar Alonso e acolo, mai ales in timpul cursei.
    2 1
  • Mclaren
    Inconstanti, haotici. Cand fac un pas inainte cand unul inapoi. Asta inseamna ca au probleme importante de comunicare, pilot-tehnicieni. Singura echipa de top si cu multi bani unde evolutia este sinusoida. Ferrari creste, Mercedes la fel. Si o fac coerent, liniar.
    2 1
  • hellboy
    McLaren foarte aproape de pole
    Desi nu sunt un fan al pacaliciului, felicitari pt ceea ce a facut.
    Maine, o sa piarda RBR :)
    Felicitari Ferrari, bv. pacaliciului.
    0 3
  • ...
    Cacialmeaua de dinainte de calificari......>:) I-au cam derutat pe toti...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru