McLaren: "Hamilton a cedat din cauza formei excelente a lui Button"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 01.11.2011
Martin Whitmarsh consideră că Lewis Hamilton a fost implicat în numeroase incidente în acest an şi din cauza rezultatelor foarte bune obţinute de Jenson Button în ultima perioadă.

Lewis Hamilton traversează unul dintre cele mai slabe sezoane de la debutul în Formula 1 după ce a fost implicat în numeroase incidente de cursă, cele mai multe cu Felipe Massa.

În încercarea de a dezlega misterul care planează asupra atitudinii britanicului, Marin Whitmarsh, şeful McLaren, a evidenţiat faptul că aceste probleme au apărut pe fondul rezultatelor bune obţinute de coechipierul său Jenson Button, care a devenit singurul rival al lui Sebastian Vettel în curse. De altfel, 2011 va deveni aproape sigur primul sezon în care Hamilton câştigă mai puţine puncte decât coechipierul său.

"Grozavului pilot care este Hamilton nu-i place să fie bătut de Button. Pentru orice pilot, primul pilot pe care vrei să-l baţi este coechipierul tău. Hamilton se simte sub presiune din cauza performanţelor grozave pe care le are Button în acest moment. Nu vreau ca Hamilton să se bucure când este învins de coechipierul său. Vreau să încerce să-l bată pe Button, la fel de mult cum vreau ca Button să încerce să-l bată pe Hamilton", a declarat britanicul pentru postul de televiziune BBC.

De altfel, Whitmarsh crede că rivalitatea Hamilton - Button are un corespondent în cea dintre Fernando Alonso şi Felipe Massa de la Ferrari.

În opinia britanicului, acest lucru ar explica de ce Hamilton şi Massa au avut atât de multe incidente în acest final de sezon. "Massa este sub o presiune enormă în cadrul echipei şi asta îl determină să reacţioneze", a mai precizat Whitmarsh.

Marele Premiu al Indiei a consemnat cel de-al şaselea incident de cursa dintre Hamilton şi Massa, însă a fost pentru prima oară când brazilianul a fost cel considerat vinovat şi penalizat cu un drive-through.

Via | BBC Sport

Comentarii (15)

  • Iepurele si testoasa
    Mai tineti minte povestea din copilarie pe care ne-o spuneau bunicii sau parintii, cu iepurele si testoasa? Sincer, cam asa e si aici. Hamilton, un pilot cu talent, cu sange pentru lupta, un sprinter fenomenal, exact ca iepurasul. Button, talent, frumusete in a conduce ( a se urmari modul in care manevreaza volanul cand este transmisie de pe masina lui ), cerebral, genul de pilot care conserva pneurile, conserva masina, conserva pozitia; poate ii lipseste acea dorinta de a sari la beregata, dar e acolo. O cursa de Formula 1 nu este un sprint de 100m, ci o cursa cu strategie complexa, pilot, masina, echipa. Unele lucruri sunt exact asa cum ne sunt spuse, indiferent cum am crede ca fiecare din noi e mai special. Ele sunt asa cum ne-au spus cei de dinainte. Si astfel, testoasa mai castiga o data.
    P.S. NU sunt fanul lui Hamilton, cum NU sunt fanul lui Alonso, dar totusi, ce-i a Cezarului, sa dam Cezarului. Comparatie Button - Hamilton, OK, dar comparatie Alonso - Massa... doua ligi diferite.
    22 1
  • Andrei
    @McLaren 2011
    Personal nu cred asa ceva. Hamilton cred ca s-a prins de ceea ce conteza in Formula 1 si ceea ce trebuie sa faca daca vrea sa castige. Daca nu s-a prins, nu-i bai. In 2-3 ani o sa piloteze prin Indycar sau Nascar in cel mai bun caz. Hamilton in schimb sta foarte bine la relatia cu presa, este primul care iese cu ochelari de soare sa discute cu fetele din presa, este primul care da declaratii si primul care face pronosticuri, dar din pacate este si primul care cade de prost. Button in schimb, face exact opusul, in cursa sta cuminte, atent la masina, la pneuri, la alti piloti, si nu se gandeste decat cum sa ia cat mai multe puncte posibil. Pentru ca vedeti voi, campionatele se castiga cu puncte... si nu cu dorinte desarte. Vettel, Button si Alonso se vor bate si in sezoanele viitoare, dar sincer nu-l vad si pe Hamilton pe acolo, decat daca intre timp va invata cum sa-si foloseasca talentul constructiv si nu distructiv.
    13 3
  • Adrian Fuchs
    Trei
    Actualmente, in Formula 1, sunt activi doar trei piloti exceptionali. Adica cu valoare vizibila si confirmata de rezultate, stil si seriozitate. Anume Vettel, Button si Alonso. Ordinea e pur aleatorie in enumerarea lor. Anul asta au ocupat podiumul si-au dat cep la sampanie de fix cinci ori, acesti trei flacai nascuti in zodia volanului.
    8 4
  • Button
    Pilot de mijloc.Nu sunt fan Hamilton dar exceptand faptul ca psihic Button sta mai bine decat Hamilton, la capitolul pilot pur sange de F1 Button este muuuuult mai slab.
    8 12
  • Ham-"Branza buna in burduf de caine"
    Piloti care sunt seriosi si s-au remarcat prin constanta in acest an si nu numai.Vettel, Button, Alonso, Schumacher si chiar Sutil.Ei au fost varf de lance pentru echipele lor.De departe cea mai mare deceptie e mandea."Branza buna in burduf de caine" asa se zice pe la noi.
    8 4
  • 3-2 la victori intre ei si majoritatea deja il vad pe Button cel mai bun.
    P.S:Mi sa parut amuzant http://www.youtube.com/watch?v=4RsFnldVNzU&feature=related il descrie perfect pe Hamilton.
    Peace!
    5 4
  • ovidiu150882
    HAMILTON VS BUTTON
    cred ca sezonul acesta hamilton a clacat psihic, nu se astepta ca button sa fie mai bun iar in dorinta de a recupera a facut greseli copilaresti si a pierdut multe puncte pretioase ca sa nu mai vb de acrosajele cu massa care a fost clientul lui hamilton acest sezon. button este un pilot cerbral care stie cum sa conserve pneurile si motorul unei masini si are un stil de condus elegant. ii putem compara ( cu ghilimele de rigoare ) pe cei doi cu senna si prost ca stil de condus si temperament in rest orice comparatie e inutila.
    oricum sper ca hamilton sa revina la forma obisbuita si sa avem o batalie pentru titlu intre vettel, alonso, hamilton, button si altii.
    4 2
  • ctlnmihai
    McLaren: "Hamilton a cedat din cauza formei excelente a lui Button"
    Hamilton a cedat psihic datorită criticilor aduse de către unii piloții (excepțiile numindu-se Button ,Alonso Vettel și alții pe care nu-i mai enumăr ),împotriva cărora a concurat ,piloți care sunt mult sub Hamilton ca valoare și a problemelor din viața personală.. Dacă ,ca începător a concurat de la egal la egal cu un dublu campion , mă îndoiesc că se îngrijorează din cauza lui Button un pilot foarte bun dar doar atât.. Și să nu uităm că nici Mclaren nu i-a pus la dispoziție monopostul care să câștige curse după curse și un titlu mondial..
    5 6
  • Hakkinen
    McLaren: "Hamilton a cedat din cauza formei excelente a lui Button"
    Ce slab trebuie sa fie Hamilton daca cedeaza doar datorita unor critici aduse de niste piloti mai slabi... patetic as putea spune. S-a batut de la egal la egal cu Hamilton in 2007 (cand Alonso era sabotat de echipa), a fost mult peste Kovalainen (care avea mai multa benzina in rezervor, echipa nu-l sustinea) dar totusi Button il bate desi este un pilot doar bun... si atat. Vai imi vine sa plang... l-as diviniza pe Hamilton si decat sa spun adevarul, sau sa accept cumva ca baiatul asta isi bate joc singur de talentul lui, NUUUU, mai bine dau vina pe altcineva si caut niste minciuni cat mai putin credibile, este mai simplu asa.

    NU este de vina Hamilton pentru aceaste probleme, nu este vina lui ca loveste pilotii pe lista, nu este vina lui ca-i scoate in decor!!!!! Este vina celor de la McLaren ca nu-i pun la dispozitie un monopost cu macar 2 secunde mai rapid. Hamilton nu doreste sa depaseasca piloti, nu doreste sa se dueleze pe pista, doreste sa castige!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ah... si cand te gandesti ca asta-i adevarul... dar unora le este mai usor sa minta decat sa-l spuna. How about that!!!!!
    5 6
  • ctlnmihai
    Hakkinen
    Să-ți împrumut un pachet de șervețele sofis ??
    3 4
  • hakkinen
    @Hakkinen
    Schimba-ti numele,nu mai posta sub acest nick pe care nu-l onorezi deloc si care imi apartine de 4-5 ani !
    0 0
  • Hakkinen
    @ctlnmihai
    Nu cred ca ai servetele libere, vad ca le folosesti la fiecare cursa, sper ca si pe viitor sa le folosesti cat mai mult! Daca nu mai ai bani sa-ti cumperi... lasa-mi un telefon si voi incerca sa te ajut. Si sincer.. nu mai plange dupa fiecare cursa in care Hamilton nu castiga... te consumi degeaba. Poti incerca sa te bucuri de curse, poti incerca sa te bucuri si de victoria altor piloti... chiar daca nu esti capabil :P
    1 3
  • emerson
    "Criza lui Hamilton"
    Nu-mi venea sa cred,citind primele comentarii...desi usor acide si intransigente,dar cu o doza meritorie de bun simt si echilibru,la care se adauga si un simt al situatiei considerabil... Dupa mine,in aceasta nota ar fi frumos sa discutam despre tot ce inseamna F1. Spre deosebire de ce a continuat. Hamilton,poate, trebuie,tras de urechi. ,dar,e adevarat ca nimeni nu se astepta la o asemenea evolutie a lui Button,constituind un motiv serios de stres indubitabil,fiind"starul" echipei,sa te trezesti ca te"sare"aproape cand vrea el...nu-i simplu de gestionat,la care se adauga,probabil,si alte motive. Degeaba ne dam "vanjosi",toti avem momente de acest gen,dar nu suntem,nici unul la nivelul celor despre care ne dam cu parerea..,unii nu recunosc nici in ruptu capului,chiar daca ajung la psiholog...asta e alta povest...e
    0 0
  • o parere
    parerea mea este ca cei de la mclaren au deschis de tot "robinetul" monopostului lui button, adica cele 2 monoposturi sunt cam egale in performante. si asta pentru ca hamilton greseste mult, iar button conduce impecabil, si asa echipa si-a asigurat locul 2 la constructori in fata ferrari, si locul 2 prin button in clasamentul pilotilor. ..................o parere.....
    1 4
  • Ham vs But
    Cred ca Hamilton este in continuare pilotul nr 1 la McLaren , si asta cel mai mult il socheaza pe Lewis , si cred ca si cei de laMcLaren tot nu sau asteptat(sa fiu sincer nici eu nu mam asteptat), ca fiind cel favorizat oricum nu-l poate bate pe Button.
    Dar Button face o treaba buna si chiar il respect pentru asta.
    Cine stie poate i s-a deschis a doua respiratie... :)
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru