McLaren încearcă să-l convingă pe Button să rămână la echipă în 2016

de Daniel Popescu
Vineri, 25.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a dezvăluit că Jenson Button intenţiona să se retragă din Formula 1 şi încearcă să-l convingă să rămână la echipă şi în sezonul 2016.

Vrem ca Button să rămână şi ne place foarte mult. Dar dacă un pilot nu vrea să fie în acel post trebuie să respectăm asta.

Jonathan Neale
COO McLaren
Răsturnare neaşteptată de situaţie în cazul lui Jenson Button, al cărui contract cu McLaren urmează să expire la sfârşitul acestui sezon.

Iniţial, presa internaţională a considerat că McLaren nu este interesată să continue colaborarea cu Button din cauza salariului prea mare al acestuia şi anticipa că acesta îşi va anunţa retragerea din Formula 1 cu ocazia Marelui Premiu al Japoniei de la sfârşitul acestei săptămâni.

McLaren a anunţat însă vineri prin vocea COO-ului Jonathan Neale că situaţia este de fapt diametral opusă: Button este cel care vrea să se retragă din Formula 1, în timp ce echipa încearcă să-l convingă să-i activeze opţiunea de prelungire pentru 2016.

"Există multe discuţii cu Button. Avem contract cu el. Vrem ca el să rămână şi ne place foarte mult.

Dar dacă un pilot nu vrea să fie în acel post trebuie să respectăm asta. Sper că am făcut suficient de multe pentru a continua discuţiile cu el şi suntem încrezători că îl vom avea alături de noi", a declarat el.

Decizia pe care o vom lua va fi cea corectă. Decizia va fi luată de mine şi de echipă.

Jenson Button
Pilot McLaren
Între timp, Button s-a limitat să declare că decizia finală va fi luată de comun acord între el şi McLaren şi este convins că va fi una potrivită pentru ambele părţi.

"Când vom lua o decizie vom spune ceva, iar asta se va întâmpla mai degrabă mai devreme decât mai târziu. Tot ce pot să spun este că acest an a fost foarte dificil pentru echipă şi simt ca asta ne-a apropiat. Decizia pe care o vom lua va fi cea corectă. Decizia va fi luată de mine şi de echipă", a precizat el pentru postul de televiziune SkySports.

Cel mai probabil, negocierile se poartă în special pe tema salariului pe care să îl are Button.

McLaren intenţionează să-i reducă salariul actual de 11 milioane de euro, însă opţiunea de prelungire prevede revenirea la salariul de 16 milioane de euro pe care l-a avut anul trecut.

Via Reuters, SkySports

Comentarii (3)

  • Noua grijilie lui...
    2 10
  • Sincer? Ce alternative mai are Button?
    Sa zica merci ca mai ramane un an in F1, no offence!
    7 15
  • Foarte confuza treaba asta. Au doi piloti de teste pe care ar vrea sa-i promoveze... dar au si doi piloti titulari. Si daca Honda ar furniza motoare celor de la Toro Rosso, locurile sunt deja ocupate. Parerea mea este ca nici ei nu stiu ce vor, dar nu vad de ce Button ar mai sta un an in F1 doar ca sa faca figuratie prin spatele grilei, daca nu mai are "fun".
    8 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru