McLaren isi trimite monoposturile direct in Spania

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 21.04.2010
McLaren a anuntat ca isi va expedia monoposturile stationate in prezent in China direct in Spania, cu speranta ca le va putea transporta ulterior in Marea Britanie.

In timp ce toate celelalte echipe din Formula 1 asteapta eliminarea restrictiilor de pe aeroporturi pentru a-si transporta monoposturile la sediile centrale, McLaren a adoptat o strategie diferita in aceasta privinta.

Echipa a anuntat marti seara ca cele trei sasiuri stationate in prezent in aeroportul din Shanghia vor fi expediate in urmatoarele 24 de ore in regiunea Bilbao din Spania.

“Echipamentele de dupa cursa de la Shanghia, inclusiv trei sasiuri ale monopostului MP4-25, au fost impachetate diferit in anticiparea sosirii la Woking (n.r - sediul central al echipei) inaintea personalului. Este posibil ca monoposturile sa fie transportate la Bilbao in urmatoarele 24 de ore”, se precizeaza intr-un comunicat de presa al echipei britanice.

Ulterior, McLaren spera ca isi va putea transporta monoposturile la Woking, mizand pe deschiderea aeroporturilor din Marea Britanie. In cazul in care acest lucru nu va fi posibil, echipa va transporta cele trei sasiuri la Barcelona, pentru Marele Premiu al Spaniei din 9 mai, insa acest lucru ar insemna ca monoposturile nu vor beneficia de o serie de update-uri importante.

Lucrurile sunt mai complicate in privinta celor aproape 100 de persoane care formeaza staff-ul tehnic al echipei. “In acest moment, nu exista nicio informatie despre cand vom parasi orasul Shanghai, chiar daca exista planurile elaborate pentru o ruta Hong Kong - Bahrain - Spania - Marea Britanie”, se mai precizeaza in comunicatul McLaren.

Situatia este similara si pentru alte echipe, insa pilotii stau ceva mai bine la acest capitol: Rubens Barrichello a ajuns in Brazilia dupa 25 de ore, Nico Hulkenberg a aterizat in Europa, iar Jaime Alguersuari este la Barcelona dupa mai multe zboruri ce au totalizat 48 de ore.

Via | McLaren | Foto: McLaren

Comentarii (1)

  • @daniel popescu
    Nu cred ca ii tocmai corecta informatia. Ma rog, nu in totalitate. Deoarece odata aterizat charter-ul in Tara Bascilor echipa este asteptata de camioane care sa transporte masiniile in Anglia precum sid e microbuse care sa transporte oamenii. Deci Mclaren oricum ajunge in Anglia, dar o va face pe sosea daca chiar nu se redeschid aeroporturile. Oricum s-au deschis deja. Cum sa compromita updateturile de la Barcelona cand practic intr-o zi si o noapte de mers pe autostrada sunt deja acasa in Woking. Vineri dimineata sunt deja cu totii la Mclaren Technology Center :)
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru