McLaren: "Lowe a plecat la Mercedes pentru bani"

de Daniel Popescu
Miercuri, 27.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Paddy Lowe a plecat la Mercedes datorită salariului oferit de echipa germană, potrivit unor oficiali McLaren. Jenson Button a minimalizat însă impactul negativ al acestui transfer.

McLaren a confirmat la începutul acestei săptămâni că directorul tehnic Paddy Lowe urmează să se alăture celor de la Mercedes începând din 2014, transfer care reprezintă o lovitură pentru echipa britanică.

Jonathan Neale, directorul executiv al echipei, afirmă că Lowe nu a putut să refuze oferta financiară primită de la Mercedes, acesta fiind în opinia sa motivul principal al plecării.

"În acest moment, dacă ai o echipă şi vrei să cumperi cunoştinţe pe termen scurt atunci îţi permiţi să plăteşte salarii de ordinul unui număr de telefon, dacă acesta este modelul tău de afaceri. Din când în când am făcut cu toţii asta. Nu este ceva unic pentru o anumită echipă. Dar cu siguranţă îi vom simţi lipsa lui Lowe, pentru că a fost alături de noi pentru atât de mult timp. A fost aici de 19 ani şi am lucrat personal cu el de 12. Este un tip grozav şi personal îmi pare rău să-l văd plecând", a declarat el.

Urmareste Automarket
Chiar dacă Lowe este unul dintre cei mai reputaţi ingineri din Formula 1, Jenson Button nu crede că plecarea acestuia va afecta performanţele monopostului McLaren în sezonul 2013.

"Nu am venit aici pentru că era Lowe, nu am venit aici pentru că era Lewis Hamilton.

Am venit aici pentru că aici este McLaren, este istorie. Nu este vorba despre un singur individ, este vorba despre întreaga echipă, iar plecarea lui Lowe face parte din sport, oamenii se transfera. Această echipă va avea succes în viitor cu sau fără Lowe", a precizat fostul campion mondial.

Via SkySports, ESPNF1

Comentarii (2)

  • Din cate imi aduc eu aminte, Button a venit la McLaren pentru ca i-au oferit un salariu dublu fata de Brawn GP care i-a pus un titlu in brate.
    8 1
  • A plecat Hamilton, pleaca si Lowe insa Jenson este increzator.
    Oare de asta declara la ultimele teste ca "Mă chinui să înţeleg cât de bun este noul monopost McLaren" ? Ceva nu se potriveste :)
    Cu siguranta McLaren nu va fi la fel de buna ca si anul trecut. Desi pana la urma marea problema a britanicilor este (ne)fiabilitatea monopostului.
    10 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru