McLaren neagă intenţia de a utiliza motoare Pure din 2014

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 31.01.2012
McLaren a negat speculaţiile din presă italiană potrivit cărora analizează posibilitatea de a renunţa la motoarele Mercedes în favoarea celor de la Pure începând din sezonul 2014.

Publicaţia italiană Gazzetta dello Sport a relatat luni că Pure, compania fondată de Craig Pollock care intenţionează să devină furnizor de motoare în Formula 1 în 2014, a fost abordată de oficialii McLaren în vederea unui posibil parteneriat.

Informaţia a fost însă negată de reprezentaţii echipei britanice, care susţin că nu au purtat niciun fel de discuţii cu Pure pe marginea acestui subiect.

"McLaren nu a avut absolut niciun contact cu Pure de multe luni. Mai mult, contactul pe care l-am avut cu Pure cu multe luni în urmă a fost unul de natură integral informală şi un gest de amabilitate", a declarat un purtător de cuvânt al echipei McLaren pentru agenţia de presă Reuters.

McLaren utilizează motoare Mercedes încă din 1995, însă presa a speculat o posibilă ruptură a parteneriatului după ce constructorul german şi-a fondat propria echipă de Formula 1 şi a renunţat la cele 40% dintre acţiuni deţinute la echipă.

Actualul contract dintre cele două părţi urmează să expire la finalul sezonului 2015, iar McLaren va plăti câte 8 milioane de euro pe sezon în perioada 2013-2015. Anterior, presa internaţională a speculat că McLaren ar putea reface celebrul parteneriat cu constructorul japonez Honda, însă ambele părţi au negat ulterior această ipoteză.

Via | Reuters

Taguri: McLaren, Pure, motoare

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru