McLaren neagă retrogradarea lui Ron Dennis

de Daniel Popescu
Vineri, 26.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren Group a negat speculaţiile din presa internaţională potrivit cărora Ron Dennis nu mai are drept de vot în cadrul consiliului de administraţie.

Publicaţia germană Auto Motor und Sport a dezvăluit vineri că Ron Dennis nu mai are drept de vot în cadrul consiliului de administraţie al McLaren Group, din cauza rezultatelor financiare dezamăgitoare ale companiei.

Informaţia a fost însă negată de McLaren prin intermediul unui comunicat de presă în care afirmă că Dennis şi-a păstrat poziţia de preşedinte al consiliului de administraţie, precum şi dreptul de vot. În schimb, o alta informaţie dezvăluită de Auto Motor und Sport s-a dovedit a fi reală: Dennis nu mai este preşedintele executiv, ci preşedinte fără rol de execuţie în cadrul McLaren Group.

"Cu trei ani în urmă am semnat un contract pe cinci ani cu compania, iar pentru primii trei ani poziţia mea a fost de preşedinte executiv. La cererea mea, rolul meu s-a transformat din preşedinte executiv în preşedinte fără rol de execuţie în ianuarie 2013", a precizat britanicul.

Urmareste Automarket
În plus, Dennis a dat asigurări că va rămâne preşedintele McLaren Group cel puţin până la sfârşitul anului 2014, atunci când expiră actualul său contract.

"Categoric, exact asta se va întâmpla, cu excepţia cazului în care cer o schimbare, dar nu intenţionez să fac asta.

Nu aş putea munci mai mult decât acum la o varietate de lucruri", a adăugat el.

Nu în ultimul rând, Dennis a negat speculaţiile că a vrut să se implice din nou la echipa de Formula 1 şi a catalogat drept "ridicole" acuzaţiile că a încercat să-l dea afară pe Martin Whitmarsh pentru a redeveni şeful echipei.

Via BBC Sport

Comentarii (4)

  • afan sh
    Pam pam, a venit si adevarul .
    1 1
  • Off ce pacat. Il vreau OUT pe Martin Whitmarsh si pe protejatul sau Mr No Grip.
    3 2
  • Oare Ron nu regreta prostia referitoare la separarea de Merceces-Benz, si vinderea de actiuni catre arabii astia din Bahrain. Nu ma intelegeti gresit, il ador si il respect pe Ron pana la moare (in schimb il detest pe Whitmarsh si Mr No Grip), dar a fost o idiotenie sa se rupa de Mercedes si sa vanda acele actiuni celor din Bahrain. Putea sa vanda acele actiuni celor de la Mercedes sa controleze ei grupul Mclaren, decat sa o faca arabii. Nu este vorba doar despre Mclaren Automotive, deoarece cu Ron Dennis presedinte Mercedes ar fi dezvoltat sub marca Mclaren masini care sa concureze cu Ferrari si Lamborghini (care daca nu ma insel este conctrolata tot de un concern german - Volkswagen).
    AFARA CU WHITMARSH
    3 0
  • Incet, incet, o iau pe linia Tyrell, Williams, preA multe orgolii si pre mari interesele financiare pentre a-i lasa independent. Ferrari a reusit sa ramana pentru ca nenea Enzo a stiut sa negocieze cu Fiat si poate pentru ca italienii sunt altfel decat englejii. Spaghetari pun sufle si vad dincolo de money
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru