McLaren se desparte de Ron Dennis după 37 de ani: britanicul și-a vândut toate acțiunile și a demisionat din funcții

de Daniel Popescu
Vineri, 30.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ron Dennis a părăsit McLaren la 37 de ani după sosirea la constructorul britanic. El și-a vândut pachetul de 25% din acțiuni și a demisionat din posturile de director al companiilor McLaren Technology Group și McLaren Automotive.

Povestea de succes dintre McLaren și Ron Dennis a ajuns vineri la final. La începutul anului, pe fondul unor neînțelegeri cu acționarii, Dennis a fost nevoit să demisioneze din postul de CEO, însă rămăsese cu pachetul de 25% din acțiuni.

Constructorul britanic a anunțat însă că a cumpărat pachetul de acțiuni deținut de Dennis, iar acesta din urmă a demisionat din posturile de director al companiilor McLaren Technology Group și McLaren Automotive. Suma tranzacției nu a fost dezvăluită, însă postul de televiziune Sky News susține că Dennis a încasat 275 de milioane de lire sterline, echivalentul a circa 310 milioane de euro.

În urma plecării lui Dennis, fondul suveran de investiții al statului Bahrain și TAG Group vor păstra pachetul majoritar de acțiuni, în timp ce companiile McLaren Technology Group și McLaren Automotive vor intra sub tutela unei compani nou înființate numite McLaren Group.

Dennis s-a implicat pentru prima oară la McLaren în 1980, atunci când a reușit să fuzioneze echipa sa Project 4 cu McLaren prin intermediul surselor de finanțare asigurate de producătorul de tutun Philip Morris.

Pe parcursul anilor, McLaren a obținut numeroase titluri mondiale cu piloți precum Niki Lauda, Alain Prost, Ayrton Senna, Mika Hakkinen și Lewis Hamilton.

Via Motorsport

Comentarii (13)

  • Fac pariu ca Dragnea il depaseste la avere pe Ron Dennis :))
    7 7
  • Viata lunga, sanatate si escorte sa-ti ajunga!
    17 11
  • După legendarii Frank Williams, Patrick Head și Ross Brawn a mai căzut o stea în formula 1.
    Din punctul meu de vedere, ca simplu privitor, pot afirma cu tărie ( pe fondul celor 22 de ani de F1 vizionate) că atunci când vorbim de reusitele McLaren ne gandit și la Ron Dennis. Sub directa coordonare al acestuia, Mc Laren a caștigat nu mai putin de 158 mari premii și 17 titluri mondiale. A făcut campioni mondiali ca: Niki Lauda, Alain Prost, Ayrton Senna, Mika Hakkinen si Lewis Hamilton.
    Nu am fost niciodata un fan McLaren, însă pe Ron Denis l-am privit cu mult respect pentru ce-a facut acolo.
    Nu stiu de ce am impresia că plecarea lui a fost forțată de către Mohammed bin Essa Al Khalifa, ca să-l pună în locul lui pe Mike Flewitt .
    Si ca off topic, cu riscul sa-l supăr pe Miciulică, as afirma ca dacă nu era Ron Denis Hamilton nu era ceea ce este astazi!
    41 8
  • Hamilton a facut ce trebuie sa faca un pilot de F1 daca vrea sa ramana in top, anume si-a batut toti coechipierii. Daca ne gandim ca a avut trei campioni modiali drept coechipieri, nu-i putin lucru.
    6 10
  • Frank Williams si Ron Dennis merita un plus deoarece au pornit de la munca de jos cum se spune,
    18 11
  • Smecheri arabii, dar de cativa ani Dennis a luat numai decizii gresite, incepand cu celebrul "Spygate" din 2007, care la final au dus la pierderea ambelor companiilor. Si cand te gandesti ca vorbim despre a doua echipa ca valore din F1, nu-i rea afacerea, bravo lor!

    Eh asta-i viata, cateodata castigi putin, sau pierzi foarte mult, in cazul lui Dennis... as merge pe a doua varianta.
    9 0
  • serban
    Păcat, mare păcat pentru plecarea lui, în afară de titlurile din '74 și '76, toate, dar absolut toate performanțele McLaren au fost obținute cu Dennis ca și CEO. Și nu au fost puține ! Sunt aproape sigur că urmașii lui nu vor mai reuși mare lucru și asta datorită, în principal, forței pe care o au constructorii generaliști implicați în F1, forță care cu câțiva ani în urmă nu era atât de puternică.
    6 5
  • Lăsând la o parte retragerea lui Ron , Jackie Stewart a dat o lovitură de imagine cu reclama la Heineken.
    6 1
  • pleaca hotul asta?la pariu ca asta a condus gasca de spionaj cu dosarele FERRARI in 2007 impreuna cu directorul tehnic Nigel Stepney
    7 7
  • azerbaijan-gp-team-radio-transcript kimi http://scuderiafans.com/kimi-raikkonen-2017-azerbaijan-gp-team-radio-transcript/
    6 2
  • asa zisul caz de spionaj din 2007 a fost o capcana in care a picat. s-a facut si un film cu manevra asta...din partea celor de la fierari
    1 5
  • Acum ca Dennis a plecat de la McLaren si nu mare nici o sansa sa recumpere compania, poate n-ar fi rau sa spuna cam cum au mers treburile cu acel scandal din 2007, nu de alta dar cred ca faptul ca l-a aparat pe Hamlton, desi stia ca minte, cativa ani mai tarziu a dus la... pierderea ambelor companii. Daca stia saracul Dennis ca acel scandal il va costa imens...

    Sa muncesti la un proiect 30 si ceva de ani si sa pierzi totul alegand o carte slaba... pacat tata, pacat. Nu-s eu mare fan McLaren, dar alaturi de Ferrari, le consider cele mai importante echipe din F1, chiar si in ciuda faptului ca au fost rivale, nu-i ceva rau in asta.
    5 0
  • @ GTS..Parca tu erai mai coerent..Hamilton n-a fost implicat in scandalul de spionaj din 2007..Principalii actori fiind Stepney- De la Rosa - Alonso..Hamilton a fost implicat intr-un scandal prin 2009 cu Dave Ryan
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru