McLaren sprijină trecerea la motoare turbo

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 09.09.2010
McLaren susţine că este de acord cu reintroducerea motoarelor turbo în Formula 1 începând din sezonul 2013.

Federaţia Internaţională de Automobilism pregăteşte un regulament tehnic modificat radical pentru sezonul 2013, care include şi reintroducerea motoarelor turbo de 1.6 litri în locul unităţilor aspirate V8 de 2.4 litri.

McLaren este una dintre echipele care este în favoarea noului regulament, considerând că există suficient de mult timp la dispoziţie pentru dezvoltarea acestora.

"Cred că este lucrul potrivit pentru ca Formula 1 să demonstreze că atinge culmile tehnologiei în ceea ce priveşte motoarele şi să promoveze eficienta consumului de carburant. Atât timp cât deciziile se vor lua în curând, şi cred că toată lumea vrea să ajungă prompt la o decizie, există suficient timp. FIA munceşte din greu la asta şi sunt sigur că lucrurile se vor decide relativ uşor", a declarat Tim Goss, şeful inginerilor din cadrul echipei McLaren.

Declaraţiile celor de la McLaren vin la numai câteva zile după ce Ferrari a dezvăluit că este împotriva trecerii la motoare turbo, argumentând că inginerii nu vor avea suficient de mult timp la dispoziţie pentru a dezvolta noile unităţi.

Via | GMM

Comentarii (3)

  • Gica contra
    Normal daca Ferrari a zis ca nu e de acord McLaren trebuia sa fie de acord , doar nu au masini de strada supersport care nu vor mai putea beneficia de imaginea F1 , ce-ar fi sa vezi urmatorul Enzo cu motor 1.6 Turbo ????
    3 2
  • JolertoF1
    Motoare
    Ehh ptr McLaren si alte echipe-parteneri e usor ca nu ele trebuie sa aloca fonduri timp si ingineri pentru dezvoltarea motoarelor , ci furnizorii ca Ferrari, Renault, Mercedes etc...
    3 2
  • Poftim?
    Păi McLaren nici nu fabrică motoare!!! Cine sunt McLaren, cei care folosesc motoarele altora? Și F1 avea motor BMW. Deci era un BMW cu steroizi!
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru