McLaren: "Titlul poate fi câştigat cu numai două victorii"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 18.06.2012
Martin Whitmarsh consideră că un pilot poate deveni campion mondial în sezonul 2012 chiar şi cu numai două victorii, datorită echilibrului din acest an.

Şapte piloţi şi-au trecut numele pe lista câştigătorilor de curse din primele şapte Mari Premii ale sezonului şi există alţi câţiva pretendenţi care speră să treacă primii linia de sosire în etapele următoare.

Echilibrul din acest sezon şi dificiltatea de a anticipa rezultatele pentru următoarele curse îl determină pe Martin Whitmarsh, şeful celor de la McLaren, să considere că un pilot ar putea deveni campion mondial chiar şi cu numai două victorii obţinute în cele 20 de curse ale anului.

"Cu siguranţă este posibil ca titlul din acest an să fie câştigat de un pilot care obţine doar două sau trei victorii, dar care cuplează aceste victorii cu cea mai solidă abordare. Aşa că dacă în anii trecuţi se punea accentul pe rezultatele mari, în acest an se pare punctele minore pot oferi un avantaj decisiv în lupta pentru titlu", a precizat britanicul.

McLaren speră să-şi îmbunătăţească performantele cu o zecime de secundă pe tur la fiecare Mare Premiu.

Deşi diferenţa pare mică, aceasta este semnificativă în contextul echilibrului de forte dintre echipele de top.

"Având în vedere că diferenţa dintre noi, Ferrari, Mercedes şi Red Bull este atât de mică, vom forţa din greu pentru a ne asigura că rămânem în frunte. Ca întotdeauna, obiectivul este să câştigăm o zecime de secundă la fiecare cursă şi sperăm să realizăm asta cât mai des cu putinţă. Poate pare un avantaj neglijabil, dar se poate dovedi a fi diferenţa între a câştiga şi a pierde titlul mondial", a mai declarat el.

Via | McLaren

Taguri: McLaren, Whitmarsh

Comentarii (2)

  • Eh,eu va doresc sa obtineti 5 victorii si sa pierdeti titlurile mondiale in ultima etapa!
    0 10
  • Toti care sunt motorizati de Mercedes,sa piarda titlurile zic si eu:))deci sa aiba 5 victorii Mercedes si sa nu ia campu:
    Succes total!
    0 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru