McLaren va utiliza din nou motoare Mercedes în Formula 1 din 2021: britanicii vor renunța la colaborarea cu Renault

de Daniel Popescu
Sambata, 28.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a confirmat oficial că renunță la parteneriatul cu Renault și va utiliza din nou motoare Mercedes în Formula 1 începând din sezonul 2021.

McLaren este determinată să adopte o nouă strategie pentru a reveni în elita Formulei 1 din 2021, la capătul mai multor sezoane modeste în care nu a reușit să lupte pentru victorii și titluri mondiale.

McLaren a ajuns la concluzia că Mercedes îi poate oferi cel mai bun motor începând din sezonul 2021, atunci când va fi introdus un nou regulament tehnic.

În plus, un alt avantaj este că motoarele furnizate de Mercedes sunt mai ieftine decât cele produse de Renault, astfel că schimbarea are atât o justificare legată de performanță, cât și una strict financiară.

Prin urmare, echipa britanică a anunțat oficial că nu va prelungi contractul pentru motoare cu Renault, care urmează să expire la sfârșitul sezonului următor. În schimb, McLaren a semnat un contract pe patru sezoane cu Mercedes.

"Este un pas important în planul nostru pe termen lung de a reveni cu succes în Formula 1. Mercedes este punctul de referință, atât ca echipă, cât și ca motor, așa că este natural să vrem să securizăm o relație cu compania pentru faza următoare a călătoriei noastre", a declarat Zak Brown, CEO-ul McLaren Racing. 

Mercedes își va spori influenta în Marele Circ și va câștiga un client care va plăti sume importante de bani pentru utilizarea unităților sale de propulsie.

Practic, 4 dintre cele 10 echipe de pe grila de start vor folosi motoare Mercedes. Ferrari va rămâne în continuare cu 3 echipe, Honda cu două, în timp ce Renault va furniza motoare doar pentru propria sa echipă.

McLaren a mai utilizat motoare Mercedes în perioada 1995-2014, însă contractul a fost încheiat după ce germanii au decis să aibă propria echipă în Formula 1. Ulterior, McLaren a utilizat fără succes motoare Honda timp de trei ani înainte de a începe o colaborare ceva mai fructuoasă cu Renault în sezonul 2018.

În acest sezon, cu 6 curse înainte de final, McLaren ocupă locul 4 în clasamentul constructorilor cu 89 de puncte.

Via Motorsport Week, Renault, McLaren

Comentarii (2)

  • Cred ca baietii astia de la McLaren se uita cam mult peste gard, cautand solutii in curtea vecinului! Cand de fapt, problema majora este la ei! Au scapat de Honda si au jubilat cand au trecut la RENAULT! Acum sunt nemultumiti de RENAULT si vor la MERCEDES! Tinand cont ca anul trecut RedBull a castigat vreo 3 curse cu un motor RENAULT, net inferior celui din sezonul acesta, McLaren tot nu invata nimic! Oare au un sasiu iesit din comun, iar motorul nu-i ajuta? Prostii! Ieri, dupa FP1 si FP2 se plangeau ca nu gasesc balansul masinii! Oare, cum pot cei de la Ferrari, Mercedes si RedBull sa gaseasca solutii la orice, numai britanicii nu! Nu cumva este si o lipsa de competenta?
    13 1
  • Poate ca vor trece ei la motoare Mercedes, dar nu vor mai castiga titlu (titluri) decat atunci cand se va retrage Mercedes din F1, ca si constructor ! Si nici atunci nu se stie, pentru ca in toata perioada 1995-2014, adica in 20 ani, au castigat doar de trei ori WDC.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru