McLaren vrea să se implice în noul campionat electric Formula E

de Daniel Popescu
Marti, 04.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a dezvăluit că intenţionează să se implice în noul campionat electric Formula E începând din 2014, cu opţiunea de a-şi fonda propria echipă în viitorul îndepărtat.

Anul 2014 va marca debutul competiţiei Formula E, în care 10 echipe vor concura cu monoposturi electrice în 10 curse de câte o oră desfăşurate pe străzi urbane, iar întrecerea are potenţialul de a rivaliza din anumite puncte de vedere cu Formula 1.

McLaren şi-a manifestat chiar interesul de a se implica din punct de vedere tehnic în această competiţie chiar de la debutul ei şi, la un moment dat în viitor, chiar de a concura cu propria echipă.

"Cred că există mult interes şi este ceva în care McLaren ar dori să fie implicată, aşa că în acest moment analizăm situaţia. Cine ştie, am putea apărea în competiţie. Ne uitam la tot felul de lucruri, pentru că este o iniţiativă bună şi am fi încântaţi să ne implicăm. La un moment dat da (n.r - ne vom implica cu propria echipă), dar nu în acest moment. Cred că sportul trebuie să evolueze şi să se schimbe", a declarat britanicul pentru agenţia de presă Reuters.

Urmareste Automarket
Formula 1 va căpăta de asemenea un caracter electric tot începând din sezonul 2014, atunci când în pitlane piloţii vor putea utiliza exclusiv puterea oferită de sistemul KERS.
Chiar dacă există numeroase critici cu privire la absenţa sunetului şi la pericolul asociat, Whitmarsh anunţă câteva surprize din partea echipei McLaren.

"Vom vedea din ce în ce mai des maşini fără sunet şi cred că în scurt timp veţi vedea un număr de lucruri incitante din partea McLaren care rezonează cu unele dintre aceste provocări", a mai precizat el.

Via Reuters

Comentarii (4)

  • maldonadu
    o masina fara sunet e o masina fara suflet !
    5 3
  • Deja nu mai cred in profesionalismul tau, am postat de 3 ori un comment vizavi de incapacitatea ta de a vorbi corect romaneste, se spune "noul", nu "nou" pentru a face acordul cu "campionat" insa in loc sa te corectezi, tu cenzurezi opiniile cititorilor, nu asa se procedeaza. Deja ma gandesc cat este de legitim concursul daca nu lasi sa fie transparenta orice opinie.
    6 0
  • A fost doar o greseala de redactare. Oricum, multumesc pentru atentionare :)
    3 0
  • In sfarsit un binemeritat feedback, cu rezultate in "titlu" si comentarii lasate libere. Multumesc. Nu doresc sa insult insa intr-o perioada in care tot mai multi cititori afla de acest site, trebuie sa se mentina un standard inalt, o utilizare corecta a vocabularului si e mai bine sa fii criticat pentru a fi mai bun uneori. La mai mare si la mai bine pt. Automarket domnilor.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru