Medic: "Kubica va reveni în F1 în 2012"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 28.09.2011
Riccardo Ceccarelli, medicul care îl îngrijeşte pe Robert Kubica, este convins că polonezul va reveni în Formula 1 în sezonul 2012.

Robert Kubica se află în prezent în perioada de recuperare de după accidentul suferit într-un raliu din Italia la începutul acestui an, iar şansele sale de a reveni în Formula 1 anul viitor sunt ridicate.

Informaţiile vin chiar de la Riccardo Ceccarelli, doctorul care se ocupă în prezent de pilotul polonez, care afirmă că cel târziu în luna ianuarie acesta va fi apt să concureze la volanul unui monopost de competiţie.

"Aş spune că, în mod sigur, Robert va fi pilot de Formula 1 în 2012. Nu pot spune când va fi pregătit, dar sigur se va întâmpla între lunile noiembrie şi ianuarie", a declarat italianul.

Renault a anunţat anterior că până la finalul lunii octombrie Kubica va efectua un prim test în monopost sau la volanul unei maşini de serie, însă deocamdată este prematur să se stabilească o dată precisă.

"Este adevărat, Kubica are încă un sprijin extern pe piciorul său şi nu ne grăbim să-l înlăturăm. Cu cât rămâne mai mult cu atât mai bine.

Aşa că nu există nicio grabă, atât timp cât aşteptăm vindecarea mâinii şi a cotului. Muşchii nu au fost activi luni de zile, aşa că trebuie să recuperăm vigoarea şi puterea. Dar marea întrebare, dacă mai poate pilota în Formula 1, a dispărut", a mai precizat el.

Renault a avertizat anterior că va aştepta un verdict final din partea medicilor până la finalul lunii octombrie înainte de a lua o decizie în privinţa liniei de piloţi pentru sezonul 2012. Presa internaţională speculează chiar că echipa anglo-franceză este tentată să aleagă o linie de piloţi formată din Bruno Senna şi Romain Grosjean chiar dacă polonezul va fi apt să revină în competiţie.

Via | GMM

Taguri: Kubica, Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru