Melbourne vrea să renunţe la cursa de F1 în 2015

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 24.01.2011
Primarul din Melbourne a dezvăluit că vrea să renunţe la Marele Premiu al Australiei în 2015 din cauza costurilor de 70 de milioane de dolari suportate de la bugetul local.

Viitorul Marelui Premiu al Australiei a intrat într-o nouă serie de incertitudini, după ce Robert Doyle, primarul din Melbourne, a dezvăluit că oraşul nu mai poate suporta costurile alocate de la bugetul local pentru găzduirea cursei. Actualul contract expiră după cursa din 2015, iar Doyle a admis că Melbourne ar putea opta să nu-l prelungească din acest motiv.

"Principala piatră de încercare este costul pentru plătitorii de taxe din statul Victoria. În 1996 [...] cursa a avut nevoie de încă 1.7 milioane de dolari. Anul trecut suma a fost de 50 de milioane de dolari. În 2015, beneficiile pentru oraş vor include sute de milioane de dolari din publicitate şi zeci de milioane de dolari venituri locale, dar costurile vor fi de 70 de milioane de dolari din banii contribuabililor."

"Este vorba de vechiul argument: plăteşte pentru a obţine o valoare mult mai mare a banilor în beneficii economice. Dar 70 de milioane de dolari? Nu ştiu niciun oraş care să renunţe voluntar la un Mare Premiu, dar ar putea fi Melbourne primul? [...] Decizia va fi a guvernului din Victoria şi una dintre cele mai dificile [...] Judecata mea este: pregătiţi-vă.

Timpul a expirat", a precizat Doyle în cadrul unui amplu editorial publicat în Herald Sun.

Melbourne găzduieşte Marele Premiu al Australiei din sezonul 1996.

Via | Herald Sun

Comentarii (1)

  • Schumy fan 4 ever
    Este ridicol in timpul unei crize economice globale si in conditiile presupusei reduceri de costuri sa pretinzi asemenea sume astronomice.
    7 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru