Pirelli anticipează două-trei opriri la boxe în cursa de la Melbourne

de Daniel Popescu
Marti, 12.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli consideră că piloţii vor efectua două sau cel mult trei opriri la boxe în prima cursă de Formula 1 a sezonului de la Melbourne.

Cele trei sesiuni de teste din această iarnă au evidenţiat că noile pneuri furnizate de Pirelli în acest sezon se degradează mai repede decât cele de anul trecut, iar piloţii şi-au exprimat îngrijorarea că acest lucru ar putea conduce la curse cu cinci opriri la boxe.

Ipoteza este însă negată de Paul Hembery, directorul de motorsport al Pirelli, care crede că piloţii vor efectua două sau trei opriri la boxe pe parcursul Marelui Premiu al Australiei din 17 martie.

"După cele 12 zile de teste din pre-sezon vom vedea în sfârşit cum se comportă noile pneuri, dezvoltate pe parcursul sezonului trecut, în cursă. Temperaturile scăzute întâlnite în teste nu ne-au permis să vedem toate calităţile anvelopelor, dar ne aşteptăm ca totul să fie diferit la Albert Park, unde vom avea două sau chiar trei opriri la boxe", a declarat britanicul.

Urmareste Automarket
În plus, Hembery speră ca startul noului sezon să fie cel puţin la fel de imprevizibil ca în 2012, când şapte piloţi de la şapte echipe diferite au câştigat curse în primele şapte Mari Premii.

"Startul unui nou sezon este întotdeauna foarte palpitant şi, din ceea ce am văzut la teste, echipele sunt mai apropiate ca niciodată din punctul de vedere al performanţelor.

Să nu uităm că anul trecut am avut şapte câştigători diferiţi în primele şapte curse şi sper ca şi anul acesta să avem parte de un sezon la fel de disputat. Toate compoziţiile au fost schimbate pentru sezonul 2013, iar diferenţele de performanţă dintre ele sunt mai mari, ceea ce înseamnă că echipele au acum o oportunitate şi mai bună de a folosi strategia de cursă în avantajul lor, exploatând la maximum aceste diferenţe", a mai precizat el.

Via Pirelli

Comentarii (3)

  • Ce anticipare :))))
    Bine ca nu au spus intre 0 si oricate,erau la fel de exacti :))))
    1 2
  • barichelu
    anu trecut primele 7 curse au fost castigate de 7 piloti diferiti de la 5 echipe diferite nu 7
    2 0
  • maldonadu
    de la 5 echipe diferite au fost primii 7 castigatori, nu de la 7
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru