Mercedes a făcut o ofertă pentru Bottas, dar îl va pierde pe directorul tehnic Lowe, care va pleca la Williams

de Daniel Popescu
Luni, 12.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Valtteri Bottas a devenit principala opţiune pentru Mercedes ca înlocuitor pentru Nico Rosberg, însă prima ofertă a fost refuzată. Între timp, directorul tehnic Paddy Lowe va pleca la Williams şi va fi înlocuit cu James Allison.

Mercedes traversează o amplă perioadă de schimbări cu numai câteva luni înainte de startul noului sezon, care va include numeroase schimbări ale regulamentului tehnic. Germanii au decis în sfârşit numele pilotului potrivit să-l înlocuiască pe Nico Rosberg în sezonul 2017 al Formulei 1.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de postul britanic de televiziune BBC, Mercedes a decis să încerce recrutarea lui Valtteri Bottas, întrucât este rapid şi capabil de evoluţii constante în puncte, fără să fie însă un pilot conflictual.

Urmareste Automarket
Finlandezul este sub contract cu Williams pentru sezonul următor, motiv pentru care Mercedes a propus echipei reducerea cu 10 milioane de euro pe an a contractului pentru furnizarea motoarelor, în locul celor aproximativ 18 de milioane de euro cheltuite în prezent. Totuşi, Williams a refuzat această ofertă iniţială, în special din cauza faptului că echipa ar rămâne fără niciun pilot de top, întrucât coechipierul lui Bottas este debutantul Lance Stroll.
Discuţiile dintre cele două părţi vor continua însă pe parcursul următoarelor zile.

Între timp, directorul tehnic Paddy Lowe este pe punctul de a pleca de la Mercedes după ce a primit o ofertă tentantă chiar din partea celor de la Williams. Cel mai probabil, Lowe ar urma să se ocupe atât de partea tehnică, cât şi de conducerea echipei britanice. Mercedes a aflat deja de intenţiile sale, motiv pentru care a ajuns deja la un acord cu James Allison, fostul şef al Scuderiei Ferrari. Prin urmare, este foarte posibil ca Allison să devină directorul tehnic al celor de la Mercedes.

Via BBC

Comentarii (15)

  • Ha ha ...ce frumos ca ii refuza lumea, pai cine sa vina pilot Nr 2 la o echipa de super top care face ce vrea cu F1 si mai ales dictează câștigătorul unei curse cum li se umfla muschii in talpa piciorului stâng :)))
    1 8
  • Ferrari l-au dat fara pe James chiar daca au facut-o intr-o modaliate foarte buna si faras candaluri, de inteles ca s-a preocupat de moartea sotiei dar uite, el acum ajunge la Mercedes si are si toata slabiciunile Ferrari in buzunar.
    10 1
  • balatescu
    pacat eu as fi dorit ca coechipier lui hamilton sa fie alonso ar fi fost mai mare spectacolul ! cu bottas pilot nr 2 nui fain !!!
    18 6
  • il bate botas pe ham-ham de-i sar lanturile!
    20 17
  • cand o sa-i dea ham 20 desecunde pe cursa lui bottas o sa intelegeti ca rosberg avea valoare
    25 8
  • @baltescu
    spectacol unde, in presa?
    10 2
  • "fără să fie însă un pilot conflictual", adica destul un scandalagiu in echipa, macar al doilea sa fie mai conciliant. Pana acum a cam functionat aceasta strategie. Mai ales ca Mercedes nu prea a stiut sa gestioneze situatia in care totusi a puscat conflictul.
    Bottas este un pilot rapid, si cam stie ce sa astepte de la monopost pe parcursul dezvoltarii, sa nu uitam ca vine un an cu tehnologii noi si Bottas are experienta din 2010 in F1 (ca pilot de teste).
    Sa vedem cat de rapid va fi pe pista cu un monopost de top!
    17 1
  • Allison este in vacanta pana in August 2017, doar atunci poate incepe munca la echipa Mercedes, chiar daca il angajeaza acuma, tot aia este. Lowe in schimb este la finalul contractului si dupa 31.12 poate sa plece unde vrea, fara sa aiba vreo pauza si a spus de multe ori ca isi doreste sa conduca o echipa de F1, ceea ce nu s-a intamplat nici la Williams, nici la McLaren si nici la Mercedes (unde a fost doar pe partea tehnica) sub Wolff. Cei de la Williams in schimb au avut probleme in acest sezon, si pentru ca au cativa ingineri care se retrag, si anumite achizitii nu au adus rezultatele dorite, isi doresc sa-l aduca inapoi pe Lowe. Ceea ce sincer cred ca-i un lucru foarte bun pentru cei de la Williams. Despre Bottas in schimb, de ce sa nu faca schimbul si sa plece la Mercedes? A fost la Williams, s-a descurcat decent, poate mai slab decat de astepta el dar treaba lui, n-a fost chiar asa de rau. Plus cei de la Williams chiar nu pot mai mult... Probabil il aduc pe Werlein in locul lui, cine stie.

    Vedem pe parcurs cum vor evolua lucrurile,
    9 0
  • poate vine votkanen la mercedes...gogogo HOME :)))
    6 7
  • ayrton4ever
    @all Lowe are contract semnat si pe 2017 inclusiv, "atotstiutorilor"... nu e liber sa plece cum vrea el.
    8 4
  • @ayrton4ever: Contractul lui Lowe cu Mercedes se termina la 31.12.2016, fapt confirmat chiar de Wolff, dar daca tu cumva esti manager pe acolo si stii mai bine ca el, arata un act oficial ceva.
    7 6
  • DariusF1
    Valtteri Bottas refuza sa plece de la Williams, nu are de unde, el n-a castigat-o nicio cursa, dar o sa castige la Williams, e mai bine sa tina cu Anglia decat cu Germania, bravo lui !
    3 1
  • Wolf nu a confirmat nimic, atotstiutorule... deschide ochisorii si vei gasi ca are semnat pe 2017 inclusiv...
    7 3
  • @gts: uite ca sa te ajut: "http://www.motorsport.com/f1/news/mercedes-f1-tech-chief-lowe-set-for-shock-williams-switch-858449/". Scrie foarte clar acolo ca contractul lui Lowe expira la finalul acestui an. Daca nu stii engleza, google translate te ajuta, doar doar sa vezi cum sta treaba. Si daca nici asta nu te convinge, nu-i bai, in universul tau virtual, Lowe are contract si pentru 2017 ca sa stai linistit. Si nu te obosi sa-mi raspunzi, poate esti ocupat cu altceva.
    5 6
  • Ayrton4ever
    Roberto Chinchero nu este Wolf, desteptule. Mârâiai mai sus ca Wolf a confirmat. Cunosc foarte bine site-ul. Unde afirma Toto Wolf asa ceva? Informeaza-te și nu mai pune botul la orice articol scris in engleza... Lowe are contract si pe 2017, tocmai de aceea își permit oarecum sa negocieze... În fine, nu mai fi arogant cu articole fantomă pe care le iei de bune doar fiindca sunt scrise in engleză pe motorsport.com... Te rog nu mai abera ca Toto a afirmat asa ceva, ești ridicol. Dacă vrei, îți dau și meditații la engleză, cu toate ca nu cred ca te-ar ajuta... :))
    PS: Este sigur așa, nu te mai agita... Și nu, nu te privește de unde am aflat eu. Eventual straduiește-te si caută surse mai ok inainte de a lătra plin de aroganță.
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru