Mercedes-AMG GT S este noul Safety Car pentru Formula 1 în 2015

de Daniel Popescu
Vineri, 06.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes AMG GT S este noul Safety Car de Formula 1 începând din sezonul 2015. Maşina este dotată cu două iPad-uri pe care Bernd Maylander va putea urmări în direct cursele şi poziţionarea piloţilor pe circuit.

Esential 510 cai putere furnizeaza motorul lui Mercedes AMG GT S
310 km/h este viteza maxima a noului Safety Car din Formula 1
Mercedes a dezvăluit vineri noile modele care vor fi utilizate ca maşină de siguranţă şi maşină medicală începând din sezonul 2015 al Formulei 1.

După ce în ultimii cinci ani a mizat pe un Mercedes SLS AMG, constructorul german a prezentat imagini cu Mercedes-AMG GT S, noul Safety Car care va debuta cu ocazia Marelui Premiu al Australiei de la sfârşitul săptămânii viitoare. 

Acesta este dotat cu un motor biturbo V8 de 4 litri care furnizează 510 CP şi un cuplu de 650 Nm, iar maşina atinge o viteză maximă de 310 km/h. La fel ca în ultimii 15 ani, maşina de siguranţă va fi pilotată de germanul Bernd Maylander în vârstă de 43 de ani.

Între timp, Mercedes C 63 S Estate va fi utilizat pe post de maşină medicală şi va fi pilotat de sud-africanul Alan van der Merwe.

"SLS AMG a fost maşina mea oficială în Formula 1 timp de cinci ani, dar aştept cu nerăbdare noul Mercedes-AMG GT S, pe care am fost suficient de norocos să-l cunosc pe parcursul fazei de dezvoltare.

Aceste maşini sport noi m-au cucerit cu performanţele lor de mare calibru de pe circuit", a declarat Maylander.

▶ Poveştile Formulei 1 - Misterele din jurul Safety Car-ului

Ca element de noutate pentru acest sezon, ambele maşini vor fi echipate cu câte două tablete iPad. Pe unul dintre ele, piloţii vor putea urmări cursele în direct din maşină, în timp ce pe al doilea vor fi afişate diverse informaţii utile, inclusiv poziţionarea piloţilor pe circuit. Informaţiile vor fi transmise prin intermediul unor hotspot-uri Wi-Fi integrate în maşină, pe lângă sistemele radio tradiţionale.

Via Mercedes

Comentarii (1)

  • Pai da
    Buna treaba, monoposturile au 1.6 pe cand safety car are motor de vaca: 4 litri. Sa puna si la safety car downgrade, ca sa fie trendy.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru