Mercedes anticipează progrese lente cu noua evacuare Coandă

de Daniel Popescu
Marti, 25.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ross Brawn a admis că Mercedes are nevoie de câteva curse pentru a exploata la maxim noul sistem de evacuare Coandă introdus în Singapore.

Mercedes a ţinut capul de afiş în sesiunea de teste dedicată tinerilor piloţi de la Magny Cours datorită evaluării noului sistem de evacuare de tip Coandă, care este deja utilizat de Ferrari, McLaren şi Sauber. Componenta a fost introdusă pe monopost în Marele Premiu al statului Singapore, însă nu a avut efectul scontat, iar Mercedes a obţinut doar locul cinci prin Nico Rosberg. Şeful Ross Brawn a explicat acest lucru prin faptul că evacuarea a avut nevoie de o recalibrare a setărilor pe parcursul weekendului.

"Este dificil. La Singapore l-am folosit pentru prima oară la capacitate maximă şi ne-a luat ceva timp să îl setăm. Nu eram într-o formă prea bună, dar băieţii au făcut o treabă bună şi au schimbat setările pentru a folosi punctele forte ale upgrade-ului. I-am observat pe ceilalţi care au făcut tranziţia la evacuarea Coandă şi ştim că avem nevoie de câteva curse pentru a înţelege sistemul şi pentru ca totul să funcţioneze. Dar suntem destul de mulţumiţi, lucrurile arată pozitiv", a declarat el.

Urmareste Automarket
Totuşi, Brawn şi-a exprimat convingerea că, datorită noului update Coandă, Mercedes va înregistra constant progrese în Marele Premiu al Japoniei şi cursele care vor urma după acesta.

"Urmează să adăugăm noi componente şi deja am făcut câteva upgrade-uri, pentru că începem să înţelegem influenţa geometriei locale a sistemului.

Vom fi într-o formă mai bună la următoarea cursă şi într-o formă şi mai bună în cursa de după aceasta. Ambii piloţi au nevoie de experienţă pentru a utiliza sistemul şi trebuie să scoatem tot ce este mai bun din acesta", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (1)

  • marian
    la naiba cu mercedes si cu asa zisele lor progrese
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru