Mercedes, aproape să accepte un compromis pentru dezvoltarea motoarelor în timpul sezonului

de Daniel Popescu
Marti, 04.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari şi Renault au reuşit să convingă Mercedes să accepte un compromis în privinţa posibilităţii de a dezvolta motoarele şi în timpul sezonului.

Mercedes a anunţat că este dispusă să facă un compromis. Dar nu putem spune că problema este încheiată, pentru că Mercedes şi-a mai declarat bunăvoinţa înainte şi apoi şi-a schimbat părerea.

Marco Mattiacci
Sef Ferrari
Mercedes este singurul constructor care s-a opus schimbării regulamentului tehnic, care prevede că dezvoltarea motoarelor în timpul sezonului este interzisă, în ciuda faptului că iniţial îşi dăduse acordul în acest sens.

Totuşi, la presiunile celor de la FIA şi ale lui Bernie Ecclestone de pe parcursul Marelui Premiu al Statelor Unite, constructorul german şi-a dat acordul verbal pentru o relaxare a regulamentului.

Marco Mattiacci, şeful Ferrari, este încă circumspect cu privire la acest acord, tocmai din cauza faptului că germanii s-au mai răzgândit o dată în această privinţă.

"La întâlnirea de sâmbătă, Mercedes a anunţat că este dispusă să facă un compromis. Dar nu putem spune că problema este încheiată, pentru că Mercedes şi-a mai declarat bunăvoinţa înainte şi apoi şi-a schimbat părerea", a declarat italianul.

De altfel, inclusiv Christian Horner, şeful celor de la Red Bull Racing, a admis că acordul este, pentru moment, unul strict verbal, care urmează să fie pus în practică.

"Mercedes a acceptat că trebuie să ofere o fereastră de oportunitate pentru ceilalţi pentru a genera concurenţa.

Au participat la o discuţie, aşa că nu au stabilit nimic încă, dar a fost o discuţie foarte constructivă şi sperăm să vedem o soluţie în practică în viitorul foarte apropiat", a declarat britanicul.

Presa italiană speculează că permisiunea de a dezvolta motorul inclusiv în timpul sezonului ar putea intra în vigoare abia în 30 iunie 2015, aproximativ la jumătatea sezonului competiţional. În acest fel, Mercedes şi-ar asigura în continuare supremaţia în debutul sezonului.

Via F1Zone

Comentarii (4)

  • si in iunie 2015 ar da drumul la un motor complet nou pe care-l pregateste de pe acuma
    astfel si in 2015 vor fi tot de neoprit
    ... nu-I prost Wolf ...
    11 2
  • ar fi bine pt noi privitorii sa se intample asta ,altfel nu vedem decat 2 piloti de la mercedes care le da minute celoralalti,si altii care se cearta pe site cat de grozav pilot e hamilton ceea ce si e in cazul lui si cat de slab e kimi ,alonso etc.Am mai vazut dominatii gen redbull ,dar parca nu era atat de mare ecartul,e ca si cum mercdes alearga in f1 si ceilalti in alta competitie asa e diferenta dintre masini,felicitari celor de la mercedes dar noi ca si telespectatori pierdem tot
    5 2
  • Nu-i exclus ca Honda sa vina cu un motor competitiv, avand in vedere ca acum pot dezvolta nestingherit motorul. E doar o ipoteza, sa vedem ce se intampla la anul
    6 0
  • E probabil ca Mercedes sa fie de acord pentru ca are un nou motor, mai bun. Totusi nu prea cred ca-si vor pastra avansul de 2 s pe care-l au acum. In plus, trebuie sa ne asteptam la surprize de la Renault, Ferrari sau Honda.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru